۰

بررسی مودم سیم کارتی نسل چهارم مخابراتی TP-Link M7350

بازدید 1257

263658f820e772ead318369e9d54439d_L

بالاخره پس از کش‌وقوس‌های فراوان پای شبکه مخابراتی نسل چهارم نیز به ایران باز شد. حالا این فرصت برای کاربران ایرانی وجود دارد تا بتوانند از اینترنت با سرعت‌بالا روی گوشی هوشمند و تبلت خود لذت ببرند و در نقاط مختلف به فضای وب دسترسی داشته باشند.البته این را هم می‌دانیم که مشکلات آنتن‌دهی و موارد دیگری که از قدیم همواره با آن درگیر بوده‌ایم همچنان وجود دارد و ممکن است در هر نقطه‌ای نتوان از شبکه نسل چهارم بهره برد. یک گروه مهم از کاربران اینترنت سیم‌کارت کسانی هستند که قصد دارند از اینترنت پرسرعت روی لپ‌تاپ یا دستگاهی فاقد اتصال اینترنت استفاده کرده یا می‌خواهند اتصال اینترنت همراهشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.

در این حالت کاربر یا باید از یک گوشی هوشمند اتصال اینترنتی را به اشتراک بگذارد که از بابت توان مصرفی و کاهش باتری دستگاه چندان مقرون‌به‌صرفه نیست یا به سراغ مودم‌های باقابلیت پشتیبانی از سیم‌کارت برود که نمونه‌های ۳G آن در بازار زیاد است، اما شاید نتوان محصولات زیادی باقابلیت پشتیبانی از شبکه ۴G پیدا کرد.مودم M7350 یکی از همان معدود نمونه‌های موجود است که می‌تواند از شبکه‌های ۴G پشتیبانی کند. ابعاد (۱۶×۶۶×۱۰۶ میلی‌متر) و ظاهر دستگاه بزرگ‌تر از مودم‌های ۳G معمول بازار است و شاید به مودم‌های وایمکس مبین نت نزدیک‌تر باشد.بدنه مشکی رنگ از پلاستیک ساخته‌شده و طلق شفاف در جلوی آن روی صفحه‌نمایش ۱,۴ اینچی دستگاه را پوشانده است. کیفیت ساخت دستگاه نسبتاً مناسب است، اما اگر بخواهید بی‌احتیاطی کنید، در مدت‌زمانی کوتاه با خط‌و‌خش روی بدنه مواجه خواهید شد. دکمه پاور در جلو و یک دکمه منو نیز در بالای آن قرار دارد که در ادامه به کارکرد آنها خواهیم پرداخت.

 طراحی و ساختار

قاب پشت مودم مانند قاب یک گوشی بازشده و در زیر آن باتری لیتیوم یونی با ظرفیت ۲۵۵۰ میلی‌آمپر ساعت قرارگرفته است. به گفته TP-Link این باتری می‌تواند تا ۱۰ ساعت شارژ برای کار با این دستگاه داشته باشد که البته این مساله وابستگی زیادی به میزان آنتن‌دهی و تعداد دستگاه متصل به مودم و همچنین میزان استفاده و نقل‌وانتقال اطلاعات دارد (پس‌روی مقداری کمتر از ۱۰ ساعت حساب کنید). در زیر باتری محل نصب سیم‌کارت (با اندازه استاندارد) و همچنین کارت حافظه microSD با حداکثر ظرفیت ۳۲ گیگابایت وجود دارد. یک نکته مثبت درباره این مودم، ارائه دو مبدل مخصوص سیم‌کارت‌های میکرو و نانو به همراه این محصول است تا امکان پشتیبانی از انواع سیم‌کارت‌ها وجود داشته باشد. شارژ دستگاه از طریق پورت micro USB پایین دستگاه صورت می‌گیرد و آداپتور شارژ نیز به همراه مودم ارائه می‌شود. با باز کردن بدنه دستگاه می‌بینیم که در داخل بدنه، دو آنتن برای Wi-Fi در نظر گرفته‌شده و نگاهی به لیست مشخصات فنی دستگاه نشان می‌دهد که M7350 از دو باند ۲,۴ و ۵ گیگاهرتز در استاندارد شبکه ۸۰۲٫۱۱n پشتیبانی می‌کند که حرکتی جالب به‌شمار می‌آید. آنتن‌های مربوط به شبکه‌های مخابراتی نیز در دو سمت آن قرارگرفته‌اند. شبکه بی‌سیم از سیستم رمزنگاری WPA-PSK/WPA2-PSK به طور کامل پشتیبانی کرده و قابلیت MAC Filtering را نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. اتصال Wi-Fi امکان اتصال همزمان ۱۵ نفر را فراهم می‌کند. با این حال در هرلحظه تنها یکی از باندهای ۲,۴ یا پنج گیگاهرتز قابل‌استفاده خواهد بود.با توجه به استاندارد شبکه مخابراتی نسل چهارم، به کمک این مورد می‌توان به حداکثر سرعت دانلود و آپلود به ترتیب ۱۵۰ و ۵۰ مگابیت در ثانیه دست‌یافت که رقمی بسیار بالا به‌شمار می‌آید (قطعاً انتظار ندارید که در حال حاضر به این ارقام دست‌یابید؟!). البته این نکته را باید بدانید که این دستگاه تنها برای شبکه‌های ۴G نبوده و در شبکه ۳G و ۲G نیز قابل‌استفاده است. پشتیبانی از باندهای مختلف نیز این اطمینان را به شما خواهد داد که می‌توان از این دستگاه در بسیاری از کشورها استفاده کرد.

 

راه‌اندازی و استفاده

راه‌اندازی و استفاده از M7350 نیز مانند دیگر مودم‌های ۳G است. کافی است سیم‌کارت را داخل دستگاه انداخته و آن را روشن کنید! ما برای تست از سیم‌کارت ایرانسل استفاده کردیم که اخیراً توانایی پشتیبانی از شبکه ۴G را نیز دارد (البته به یاد داشته باشید امکان استفاده از این شبکه در حال حاضر به پوشش‌دهی آن بستگی دارد که در برخی مناطق موجود نیست). ازآنجا که از پیش تنظیمات Wi-Fi برای دستگاه اعمال‌شده، از همان ابتدا می‌توانید به شبکه بی‌سیم دستگاه وصل شده و از اینترنت استفاده کنید. در ضمن این امکان وجود دارد که بااتصال دستگاه به کامپیوتر از طریق پورت USB، از اینترنت استفاده نمایید. در حالت عادی روی صفحه‌نمایش نام اپراتور، پیغام‌های دریافتی، میزان آنتن‌دهی، میزان اطلاعات ارسالی و دریافتی و شبکه پشتیبانی شده نمایش داده می‌شود. با فشردن دکمه Menu در بالای دستگاه، منو ظاهرشده و از این طریق می‌توانید باند شبکه بی‌سیم، نوع شبکه (نسل سوم یا چهارم یا هر دو) و Data Roaming را تغییر دهید. حرکت عجیب TP-Link در طراحی این منو، نمایش کلمه عبور شبکه Wi-Fi به شکلی عمومی است که سطح ایمنی کار با دستگاه را پایین می‌آورد. برای دسترسی به پانل کاربری هیچ‌گونه نرم‌افزاری برای پلتفرم‌های موبایل طراحی نشده و باید از پانل تحت وب استفاده کرد. اگر با پلتفرم موبایل (گوشی یا تبلت) به پانل وارد شوید، امکاناتی بسیار محدود شامل تغییر کلمه عبور شبکه بی‌سیم، ریست کردن دستگاه، مشاهده وضعیت شبکه، شارژ و دستگاه‌های متصل و چند قابلیت ساده دیگر در اختیار خواهید داشت (تصویر ۱).

1

 

این ویژگی به شکلی غیرضروری محدودکننده بوده و ممکن است برای برخی از کاربران دردسرساز باشد. اگر SMS برایتان رسیده باشد، امکان خواندن آن از طریق نسخه موبایل پانل وجود نداشته و باید حتماً نسخه دسکتاپ آن پانل را مشاهده کنید (این کار از طریق استفاده از حالت Desktop Mode برخی مرورگرهای تحت موبایل نیز قابل انجام است). در این پانل می‌توانید دسترسی کاملی به SMS ها داشته باشید و بخش‌های مختلف را تغییر دهید. امکان استفاده از MAC Filtering تنها در این پانل فعال است و همچنین می‌توان تعیین کرد که کارت حافظه از طریق Wi-Fi یا از طریق کابل قابل‌استفاده باشد. خوشبختانه برای استفاده از محتویات کارت حافظه روی پلتفرم موبایل، تنها داشتن یک File Manager باقابلیت خواندن درایوهای شبکه کافی خواهد بود (تصویر ۲).

 

2

 

در زمان تست تنها برخی از نقاط تهران آنتن‌دهی ناقص شبکه ۴G را پشتیبانی می‌کردند و به همین خاطر در زمان تست سعی کردیم در نقطه‌ای قرار بگیریم که حداقل دارای آنتن کامل شبکه ۳G باشد. تصویر ۳ نتیجه تست سرعت روی سه سرور مختلف (به ترتیب سرور شیراز، سرور اتصالات در امارات و سرور پارس آنلاین در تهران) را نمایش می‌دهد.

 

3

قطعا این اعداد با آنچه که در لیست مشخصات فنی این دستگاه می‌بینیم فاصله زیادی دارد، اما باید بدانید که رسیدن به حداکثر سرعت به سرویس‌دهنده بستگی زیادی دارد.

 

نتیجه‌گیری

مودم TP-Link M7350 انتخابی خوب برای کسانی است که دستگاهی همه‌کاره نیاز دارند و دسترسی به شبکه پرسرعت نیز برایشان مهم است. برخی از ایراداتی که قبلاً به مودم‌های ۳G داشتیم در این دستگاه برطرف شده و حالا می‌توان از طریق اتصال Wi-Fi به محتویات کارت حافظه دسترسی داشت. همچنین می‌توان مودم را به پورت USB سیستم وصل کرده و علاوه بر شارژ شدن باتری، از اتصال اینترنت آن نیز بهره برد. با این حال همچنان برخی ایرادات عجیب (از جمله پانل وب بسیار محدود برای نسخه موبایل و نمایش کلمه عبور شبکه بی‌سیم روی صفحه‌نمایش دستگاه) در این دستگاه دیده می‌شود که امیدواریم سازنده برای برطرف ساختن آنها چاره‌ای بیاندیشد.

رقبا:

در حال حاضر نمونه‌های زیادی از مودم‌های ۴G در بازار ایران وجود ندارد و تعدادشان بسیارکم است. آنچه فعلا در بازار وجود دارد اکثر مودم‌های ۳G هستند و البته پشتیبانی از شبکه ۴G نیز بسیار محدود است. به همین خاطر حداقل در زمان نوشتن این مقاله می‌توان گفت که TP-Link M7350 محصولی بی‌رقیب است.

اطلاعات تکمیلی

  • مزایا: پشتیبانی از نسل چهارم شبکه‌های مخابراتی، دارای مبدل برای سیم‌کارت‌های میکرو و نانو، پشتیبانی از کارت حافظه microSD، باتری حجیم! دسترسی به برخی تنظیمات اصلی از صفحه‌نمایش، امکان استفاده از کابل microUSB برای انتقال دیتا و دسترسی به اینترنت، اشتراک microSD از طریق وایرلس
  • معایب: ابعاد نسبتاً بزرگ در مقایسه با نمونه‌های ۳G، بدنه مستعد خش افتادن است، پانل تحت وب برای پلتفرم موبایل کامل نیست، کلمه عبور اتصال بی‌سیم به‌سادگی قابل‌دستیابی است.
  • امتیاز کلی۸٫۴ راندمان: ۸٫۸ امکانات: ۸٫۹ طراحی: ۸٫۶ ارزش: ۷٫۵
  • پیشنهاد : کسانی که به سطحی بالاتر از سرعت در شبکه‌های مخابراتی نیاز دارند، افرادی که دائم در سفر هستند و نمی‌خواهند دست به دامن اینترنت هتل یا مکان‌های دیگر باشند!

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.