۰

سامانه روابط کار چیست؟

بازدید 2014

در عصری که تکنولوژی بر همه چیز حاکم است و شغل‌ها و فرآیندها را دگرگون ساخته، نمی‌توان هنوز توقع داشت که ارائه خدمات حتی از سوی دستگاه‌های اجرایی و دولتی به صورت سنتی و غیرشفاف باشد. شروع این روند در دولت با احراز هویت سامانه سجام و در ادامه با احراز هویت سامانه ثنا توسط قوه قضاییه و با همکاری یوآیدی همراه بود. به این ترتیب سامانه جامع روابط کار با هدف ثبت الکترونیکی قراردادهای کار و همچنین تنظیم روابط کارگر و کارفرما در مرداد ماه سال ۹۶ تصویب شد و از تاریخ ۲۲ بهمن سال ۹۸ شروع به فعالیت کرد. احراز هویت در این سامانه نیز با همکاری یوآیدی و با هوش مصنوعی انجام می گذیرد. کارگران و کارفرامایان برای استفاده از خدمات مربوط به حوزه کار باید اقدام به احراز هویت در سامانه روابط کار نمایند.

این سامانه، تمام فرآیندها را برای استفاده‌ بهینه‌ از بخش عظیمی از ثروت ملی یعنی نیروی کار الکترونیکی کرده است. هر چه این روابط بین کارگر و کارفرما، شفاف‌تر و سازمان‌ یافته‌تر باشد، به همان میزان نیز نیروی کار با مشکلات و معضلات کمتری در محیط کار روبه‌رو است.

خدمات اینترنتی سامانه جامع روابط کار:

در این سامانه ۴۹ خدمت در حوزه‌ی روابط کار ارائه شده است که تا به امروز ۱۹ مورد آن فعال است، تا علاوه بر شفافیت در اطلاعات، امکان نظارت و پایش وضع موجود حاکم بر روابط کاری را به سیاست‌گذاران می‌دهد. اما از زمان راه‌اندازی این سامانه دو خدمت آن یعنی ثبت الکترونیکی دادخواست کار و ثبت قراردادهای کارگران خدماتی بودند که مورد استقبال بیشتری قرار گرفته‌اند. سایر خدمات اینترنتی سامانه جامع روابط کار به شرح ذیل است:

  1. انجام مراحل رسیدگی به صورت اینترنتی و صدور دعوتنامه، ابلاغیه، دادنامه به صورت اینترنتی و الکترونیکی
  2. درخواستبیمه بیکاری به صورت الکترونیکی
  3. تایید صلاحیت شرکت‌های خدماتی
  4. تایید صلاحیت مسئولیت ایمنی
  5. ثبت درخواست‌های بررسیمشاغل سخت و زیان‌آور
  6. بررسی و تایید آیین‌نامه‌های انضباط کار
  7. بررسی و تایید پیمان‌های دسته جمعی
  8. بررسی و تایید طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل

اهداف سامانه جامع روابط کار:

در واقع، وزارت کار با طراحی و راه‌اندازی این سامانه اهداف ذیل را دنبال می‌کند:

  1. ایجاد شفافیت در اطلاعات مربوط به جامعه کارگری و کارفرمایی
  2. کاهش بروکراسی اداری و عواقب ناشی از آن برای جامعه کارگری و کارفرمایی
  3. تسریع در روند رسیدگی و پیگیری امور مربوط به روابط میان کارگر و کارفرما
  4. شناسایی دقیق مشکلات و چالش‌های موجود در جامعه کارگری و کارفرمایی
  5. جلوگیری از تخلفات کارفرمایان در برابر حقوق کارگران

اگر به‌عنوان نیروی کار در بازار فعالیت می‌کنید؛ به شما توصیه می‌کنیم که، هر چه سریع‌تر در این سامانه ثبت‌نام کنید تا از حق و حقوق خود مطلع باشید و در مواقع ضروری نسبت به آن اقدام کنید.

نحوه ثبت‌نام و احراز هویت در سامانه جامع روابط کار:

جهت ثبت‌نام به صورت غیرحضوری، ابتدا فرد متقاضی می‌بایست با سرویس یوآیدی فرایند احراز هویت در سامانه روابط کار را به انجام برساند. البته این فرایند دبه صورت حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان نیز قابل انجام است. اما زمان و هزینه بیشتری از کاربر می گیرد.

مدارک لازم جهت ثبت‌نام در سامانه کار:

  1. کارگران و اشخاص حقیقی: کارت ملی، کارت پایان خدمت
  2. اتباع بیگانه : کد فراگیر اتباع
  3. کارفرمایان (حقیقی) : کارت ملی، کارت پایان خدمت، گواهی و جواز کسب، پروانه یا هرگونه جواز فعالیت صنفی
  4. کارفرمایان (حقوقی) : کارت ملی مدیر عامل، تصویر آخرین روزنامه رسمی که نام مدیرعامل و نشانی دفتر مرکزی در آن قید شده باشد.

علاوه بر مدارک فوق، دسترسی به شماره تلفن همراهی که به نام خود شخص ثبت‌نام‌کننده باشد، برای همه افرادی که قصد ثبت‌نام و احراز هویت در سامانه جامع روابط کار دارند، الزامی است. این احراز هویت به دو صورت امکانپذیر است:

  1. احراز هویت حضوری

در این حالت لازم است که کارگر یا کارفرما با در دست داشتن مدارک هویتی خود به یکی از دفاتر پیشخوان فعال مراجعه کند.

  1. احراز هویت غیر حضوری یا الکترونیکی

در صورت اقدام به احراز هویت الکترونیکی سامانه جامع روابط کار نیازی به مراجعه حضوری به هیچ سازمانی را نخواهید داشت. تنها کافی است که به اینترنتی دسترسی داشته باشید و بتوانید با استفاه از دوربین گوشی تلفن همراه یا سیستم خود مراحل احراز هویت دیجیتالی را به درستی طی کنید.

پس از تکمیل تمامی مراحل ثبت‌نام، متقاضیان وارد سایت اینترنتی سامانه جامع روابط کار شده و با نام کاربری و رمز عبور وارد حساب کاربری خود می‌شوند.

در سامانه جامع روابط کار پرونده الکترونیکی برای کارگر و کارفرما تنها یک بار تشکیل می‌شود. طی ثبت‌نام در این سامانه نیز قابلیت دسترسی به اطلاعات مورد نیاز برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فراهم می‌شود. بنابراین پس از تکمیل مراحل ثبت‌نام و انجام احراز هویت، در مراحل بعدی ورود درج نام کاربری و کلمه عبور کافی خواهد بود.

لازم به ذکر است که افرادی که طی گذر زمان از کارگر به کارفرما یا بالعکس تغییر نقش می‌دهند، باید نسبت به ویرایش اطلاعات خود در این سامانه اقدام نمایند. در غیر این صورت امکان دسترسی به خدمات مورد نظر را نخواهند داشت.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.