۰

غول خفته مهاجرت، کدام استارتاپ‌ها را با خود همراه کرد؟

بازدید 966

اخیرا به دلیل مشکلات اینترنت و فیلترینگ موج جدیدی از مهاجرت استارتاپ‌ها آغاز شده است. آمارها نشان می‌دهد که این موج بیشتر متوجه استارتاپ‌های کوچک است تا بزرگ.یکی از موضوعاتی که در اکوسیستم استارتاپی ایران همواره مورد توجه فعالان این حوزه است، موضوع مهاجرت استارتاپ‌ها است. پیش از این مشکلاتی مانند تحریم و به تبع آن ناتوانی در برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران خارجی، از چالش‌های مهم اکوسیستم استارتاپی ایران بود. اخیرا محدودیت‌های اینترنت و بی‌ثباتی زیرساخت شبکه، به ناامیدی و بی‌اعتمادی فعالان این حوزه دامن زده است. این اتفاق دوباره موج عظیم مهاجرت استارتاپی‌ها را آغاز و یا به قول مدیر رصدخانه مهاجرت ایران، غول خفته مهاجرت را بیدار کرد.

مهاجرت استارتاپ‌ها بیشتر به کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

آمارها نشان می‌دهد ۸۸ درصد کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات را مهاجران تشکیل می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد در بحث مهاجرت با نوعی رقابت بین‌المللی مواجه هستیم.کشورهای اروپایی مختلف از جمله پرتغال، استونی، انگلیس و فرانسه نیز شرایط خوبی را برای استارتاپ‌ها ایجاد کردند تا بتوانند شرکت‌های VC را مجاب به سرمایه‌گذاری (معمولا این سرمایه‌گذاری‌ها با رقم‌های بالا صورت می‌گیرد) و گرفتن اقامت آن کشور کنند. در این صورت مدیرعاملان می‌توانند به همراه تیم همراه به کشور مربوطه مهاجرت کنند.

به علاوه کشور ترکیه این روزها به یکی از میزبانان فعالان استارتاپی ایران تبدیل شده است. با قطع اینترنت بسیاری از فعالان استارتاپی ایران اعلام کرده‌اند که می‌خواهند به ترکیه مهاجرت کنند. کشوری که شرایط اقتصادی چندان خوبی ندارد. براساس آخرین گزارش‌ها نرخ تورم ترکیه به ۸۳٫۴۵ درصد رسیده که بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته است. از طرف دیگر، اکوسیستم استارتاپی ترکیه هم شرایط چندان مطلوبی ندارد. اما چرا فعالان استارتاپی ایران ترجیح می‌دهند برای ادامه فعالیت به ترکیه مهاجرت کنند؟حامد بیدی، کارشناس فناوری درباره علت مهاجرت فعالان استارتاپی به ترکیه به تجارت‌نیوز گفت: شرایط ترکیه اگرچه با اکوسیستم‌های استارتاپی اروپا فاصله زیادی دارد اما به دلیل وجود مواردی چون توانایی انتقال وجوه و برقراری ارتباطات بین‌المللی امکان آن به واسطه تحریم‌ها در ایران وجود ندارد و از طرفی اوضاع پایدار شرایط اینترنت، مهاجرت به این کشور منطقی به نظر می‌آید.

در حال از دست دادن تیم‌ها هستیم

اخیرا تیم‌های استارتاپی زیادی از طریق استارتاپ‌ویزا اقدام به مهاجرت کردند. کشورهایی مانند کانادا با جذب ایده‌ها، تیم‌های استارتاپی را حمایت مالی(سرمایه‌گذاری خطرپذیر) و در نهایت کل تیم را جذب میکنند. این جریان باعث شده امروزه ما شاهد مهاجرت افراد نه بلکه تیم‌های کسب‌وکاری باشیم.

منبع: تجارت نیوز

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.