۰

کاغذ الکترونیکی جدیدی که می‌‌‌ تواند جایگزین تخته‌‌‌‌ کلاس‌‌‌‌ها شود

بازدید 1221

electronic-paper-handwriting-whiteboard-2

با تغییر کاربری و به روز رسانی فناوری کاغذ الکترونیکی مربوط به ۴۵ سال پیش یعنی سال ۱۳۴۹، پژوهشگران در دانشگاه توکیو نمایشگر الکترونیکی ارزان اما با دوامی ساختند که می‌‌‌توان به وسیله‌‌‌‌ی یک آهنربا روی آن نوشت.این کاغذ الکترونیکی جدید می‌‌‌تواند همچون یک تخته‌‌‌‌ی سفید معمولی که در کلاس‌‌‌‌های درس به کار می‌‌‌رود به عنوان یک تخته الکترونیکی ارزان و البته سبک به کار رود و سازندگان آن امیدوارند بتوانند به کمک آن نیاز انسان به کاغذ واقعی را کاهش دهند.

در حقیقت این فناوری نمونه‌‌‌‌ای به روز رسانی شده از فناوری مربوط به سال ۱۹۷۰ به نام نمایشگر توپ چرخان است که اسم آن از ذرات کوچکی گرفته شده که دو رنگه بودند و روی یک صفحه‌‌‌‌ی سیلیکونی الاستیک که بین دو الکترود موازی ساندویچ شده بود حرکت می‌‌‌کردند. این ذرات در هر طرف خود بار مخصوصی داشتند که این بار با چرخاندن ذره موجب تغییر رنگ آن از یک نیکره به نیمکره‌‌‌‌ی دیگر نیز می‌‌‌شد. نیروی محرکه این ذره نیز از میدان الکتریکی که به وسیله‌‌‌‌ی اعمال ولتاژ بین دو الکترود به وجود می‌‌‌آمد تامین می‌‌‌شد.

در سامانه جدیدی که پژوهشگران ژاپنی ساخته اند قابلیت کنترل جریان ذرات به کمک میدان مغناطیسی افزوده شده است. در واقع نه تنها قسمت سیاه رنگ ذرات حامل بار منفی الکتریکی است بلکه قسمت سفید آن نیز دارای نانوذراتی مغناطیسی است که می‌‌‌تواند به کمک یک آهنربا آن‌‌‌‌ها را حرکت داد. با این روش می‌‌‌توان با چرخاندن ذرات به سمت آهنربا یا قلم آهنربایی خطوط یا تصاویر مورد نظر را بر روی صفحه‌‌‌‌ی کاغذ الکترونیکی نقش کرد. برای پاک کردن صفحه نیز کافی است ولتاژی بین دو الکترود اعمال کرد.

electronic-paper-handwriting-whiteboard-3

به گفته‌‌‌‌ی پژوهشگران این نمایشگر ارزان، بادوام، با قابلیت تولید انبوه است و می‌‌‌توان با استفاده از ذرات رنگی مختلف خوانش پذیری و زیبایی آن را نیز بهبود بخشید. آن‌‌‌‌ها همچنین این فناوری را قابل رقابت با فناوری‌‌‌‌های معمولی همچون LCD‌‌‌‌ها دانسته اند و برتری‌‌‌‌هایی همچون عدم نیاز به نور پس زمینه، خوانش پذیری بهتر زیر نور، وزن سبک تر و مصرف انرژی بسیار پایین تر را نیز برای آن ذکر کرده اند. همچنین به گفته‌‌‌‌ی رهبر این تیم آقای یوزوکه کومازاکی با ساخت نمایشگرهای اینچنینی در ابعاد بسیار بزرگ می‌‌‌توان آن‌‌‌‌ها را جایگزین تخته ی‌‌‌‌های معمولی که در کلاس‌‌‌‌ها به کار می‌‌‌روند نیز کرد.

مرحله‌‌‌‌ی بعدی در این پژوهش اضافه کردن رنگ دانه‌‌‌‌های بیشتر به ذرات است تا امکان بهبود تضاد رنگ در نمایشگر را بررسی کرد. از اینجا به بعد می‌‌‌توان به جایگزینی کاغذ‌‌‌‌های معمولی با این فناوری فکر کرد، چراکه این فناوری ضمن بازیافت پذیری بیشتر، از قطع جنگل‌‌‌‌های بیشتر نیز جلوگیری می‌‌‌کند.

جزییات این پژوهش را می‌‌‌توانید در نشریه‌‌‌‌ی Journal of Applied Physics مطالعه نمایید.

منبع

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.