امسال نیز همچون گذشته مسابقهی عکاسی سونی، میزبان عکاسان حرفهای و آماتور از گوشه و کنار جهان بود که تصاویر دیدنی خود را در قالب بخشهای گوناگون، به این رقابت ارسال کردند. در ادامه توجه شما را به مرور بخشی از فینالیستهای امسال این رقابت معتبر عکاسی، جلب میکنیم.
امسال در مجموع ۱۷۳٫۴۴۴ هزار تصویر از ۱۷۱ کشور جهان در این رقابت حضور داشتند که نسبت به سال گذشته افزایشی ۲۴% را نشان میداد. برندگان این مسابقه که اسامی آنها در بیست و سوم آوریل سال جاری اعلام میشود، هر کدام مبلغ ۳۰ هزار دلار جایزهی نقدی دریافت خواهند کرد.این مسابقه فرصتی است مناسب برای عکاسان علاقمندی که مایلند مهارت، تیزبینی و نگاه خاص خود را به نمایش بگذارند. رقابت امسال نیز همچون گذشته ویترینی باشکوه از عکسهای هنری، سرگرم کننده و البته جالب توجهی ارائه کرده که تلاش نمودهاند معضلات، آداب و سنن، فرهنگ و طبیعت را از دریچهی لنز دوربین خود به جهانیان نشان دهند.
در ادامه همراه شما نگاهی به فهرستی از عکسهای راه یافته به بخش پایانی این رقابت، خواهیم داشت.
۱٫ در توندرا- عکاس: سایمِن موریس (Simon Morris)- رقابت بخش آزاد با موضوع مردم
در این تصویر پسر کوچکی را میبینید که در زمستان و در دمای منفی ۴۰ درجهی ناحیهی سیبری، مشغول بازی است.
۲٫ داستان قورباغهای- عکاس: Herfian Herdy- رقابت بخش آزاد با موضوع طبیعت و حیات وحش
سه قورباغهی بازیگوش در نور صبحگاهی، سوژهای بوده که این عکاس برای کار خود انتخاب کرده است.
۳٫ چوپان پیر- عکاس: سعید باریکانی (Saeed Barikani)- بخش آزاد، موضوع: مردم
در این تصویر ثبت شده توسط عکاسی از کشورمان، چوپان پیری را میبینید که با برف ناگهانی که در حومهی شهر گیلان در شمال کشور شروع به بارش کرده، غافلگیر شده است.
۴٫ مادر گربه- عکاس: رامیل گیلوانو (Ramil Gilvano)- بخش حرفهای با موضوع سبک زندگی
این مجموعه تصاویر از زندگی روزمرهی خانوادهی عکاس گرفته شده است.
۵٫ سزار- عکاس: کریستین برتِلوت (Christin Berthelot)- بخش حرفهای، موضوع: پرتره
سزار پرترهای است از همهی کودکانی که با عمل سزارین به دنیا می آیند و اغلب هم زنده میمانند. این عکس تصویری است از اولین اجرای آنها به عنوان خاصترین نوع بشر.
۶٫ نماز- عکاس: محمد بِرکاتی(Mohammad Berkati)- بخش آزاد- موضوع: هنر و فرهنگ
این عکس در Bromo و در کشور اندونزی، لحظهای ناب از راز و نیاز با پروردگار را به ثبت رسانده است.
۷٫ مناطق ممنوعه- عکاس: دانیلّا کاچنکو- بخش حرفهای- موضوع: چشم انداز
پروژهی عکاسی مناطق ممنوعه، عطش سیری ناپذیر انسان برای تکنولوژی را به تصویر کشیده است. انسان همواره در حال تلاش برای به دست آوردن چیزهایی بیش از نیاز خود است. چیزی که نیازمند صرف وقت، هزینه و البته خشونت برای حفظ آن و البته برتری یافتن بر دیگران است. واقعیت این است که بهتر بودن، برتری داشتن و البته قدرت مطلق، ارکان اصلی ایدئولوژی انسان امروز به شمار آمده و دولتها حاضرند در راه منافع خود هر کسی و هر چیزی را قربانی کنند.
۸٫ مزارع آبی- عکاس: سایمِن باتروورث (Simon Butterworth)- بخش حرفهای- موضوع: چشم انداز
این عکس از یک هواپیمای سبک در حال پرواز در ارتفاعی بین ۴ تا ۵ هزار پایی گرفته شده است. در این تصویر ارتفاع به دلیل افزایش فاصلهی کانونی، نقشی مهم در گسترش پرسپکتیو داشته است. به علاوه زمان و پوشش ابر منطقه نیز بی تأثیر نبوده و این جلوهی خیال انگیز به واسطهی فقدان سایه تشدید شده است.
۹٫ مربی کمکی- عکاس: آنتونی کام (Anthony Kham)- بخش حرفهای- موضوع: ورزش
۱۰٫ بازماندگان اسیدپاشی در هند- عکاس: جوردی پیزارو- حرفهای- موضوع: هنر مفهومی
در این مجموعه از پرترهها به بازماندگان حوادث اسید پاشی در هندوستان پرداخته شده است. تصویر اول این زن را قبل از حادثه و تصویر دوم او را در شکل و ظاهر فعلیش نشان داده است.
۱۱٫ رفتار حیوانی- عکاس: کیمو متسارانتا (Kimmo Metsaranta)- بخش حرفهای- موضوع: زندگی
عکاس در این سری از تصاویر، گربهها را سوژه کار خود قرار داده است. او میگوید حیوانات نیز میل و ارادهی خاص خود را داشته و بازیچهی ما نیستند.
۱۲٫ پدران سوئدی- عکاس: یوهان باومن (Johan Bavman)- بخش حرفهای- موضوع: مردم
هیچ کشوری همچون سوئد، تسهیلات ویژه در اختیار والدین قرار نمیدهد. سیستم جاری این کشور به والدین اجازه میدهد در مجموع ۴۸۰ روز را در کنار فرزندان خود در منزل سپری کنند، در حالی که به صورت ماهیانه از طرف دولت به آنها کمک هزینه نیز پرداخت میشود.
۱۳٫ شهر سایهای- عکاس: رونالدو لَند ( Ronnaldo Land)- حرفهای- ورزش
اسکیت سواری در ریو
۱۴٫ تغذیهی پلیکانها- عکاس: ملیندا لیتل (Melinda little)- آزاد- موضوع: طبیعت و حیات وحش
این پلیکانهای بامزه که در صفی در انتظار دریافت غذا هستند، مهمان بندر وینسِنت در شبه جزیرهی یورک در استرالیا میباشند. البته مرغان دریایی نیز در محل حضور یافته تا سهم خود را از این ضیافت باشکوه دریافت کنند.
۱۵٫ فراوانی- عکاس: کریستن کاپوشنسکی جانسن (Christine Kapuschinsky Johnson)- آزاد- موضوع: لبخند
۱۶٫ یک مایل معجزه- عکاس: جینا نِرو(Gina Nero)- آزاد- موضوع: معماری
این عکس، اولین تصویری است که عکاس بعد از جابجایی از نیویورک به لس اَنجلس گرفته است.
۱۷٫ زندگی جداگانه: عوارض اضافه وزن- عکاس: لیزا کرانتز(Lisa Kranttz)- حرفهای- موضوع: معضلات زندگی معاصر
سالهاست که هکتور گارسیا (Hector Garcia) با پیامدهای ناخوشایند اضافه وزن از جمله تمسخر، بیماری و از دست دادن فرصتهای خوب و امید به آینده مقابله میکند. او بارها و بارها وزن از دست داده اما دوباره اضافه وزن پیدا کرده است. این افزایش وزن او را در شمار افرادی قرار داده که از چاقی مفرط رنج برده و چیزی در حدود ۶٫۳ جمعیت آمریکا را به خود اختصاص میدهند.
۱۸٫ باستان شناسی پیشرو- عکاس: دائه سونگ لی (Daessung Lee)- حرفهای- موضوع: هنر مفهومی
این عکس زندگی مردم مغولستان را به تصویر کشیده است، سبکی از زندگی که تاریخی طولانی داشته و اساس آیین و رسوم مردم این ناحیه را در بر میگیرد. اگرچه به دنبال زندگی شهری، شرایط تا حدودی دستخوش تغییر و تحول شده اماهنوز ۳۵ درصد مردم این کشور با رسوم و سنتهای اجدادی خود زندگی کرده و هنوز هم به مراتع پهناور، برای ادامهی حیات نیازمندند. اما از سوی دیگر مسیری دشوار پیش روی آنهاست، چرا که تغییرات زیست محیطی به شکلی خطرناک حیات آنها را مورد تهدید قرار داده است. نتایج بررسیهای صورت گرفته توسط دولت این کشور، نشان میدهد که تا به حال حدود ۸۵۰ دریاچه و دو هزار رودخانه خشک شدهاند.
۱۹٫ نوع دوستی- عکاس: کورنتین فولن (Corentin Fohlen)- حرفهای- موضوع: معضلات زندگی معاصر
گوئیدی اومارو (Guidi Oumarou) مادری نوزده ساله است که همراه با پسر دوسالهی خود ماما سیل (Mama Sale)، در بیمارستان گوره (Gore) حضور یافته، جایی که کودک او به دلیل عوارض ناشی از سوء تغذیه تحت درمان قرار دارد. آنها چهار ماه پیش و برای فرار از خشونتهای جاری در جمهوری آفریقای مرکزی، بعد از دو هفته راه پیمایی طاقت فرسا در بیشه زارها، به سختی خود را به چاد رساندند. آنها در بیمارستانی در کشور خود بودند که شورشیان به آنجا حمله کردند، این مادر نگران نیز کودک مریض خود را برداشته و راهی کشور چاد شد.
در پایان عکس انتخابی شما کدام است؟ اگر یکی از داوران این مسابقه بودید، به کدام تصویر رأی میداید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات کاربران