۰

بررسی دوربین دیجیتال الیمپوس Tough TG-620

بازدید 1268

74ed478e174bc1197e0faa81a36609f0_L

کسانی که به دل طبیعت می‌زنند و به گشت‌و‌گذار در آن می‌پردازند، می‌دانند که داشتن یک دوربین خوب در این شرایط می‌تواند به ثبت لحظات کمک کرده و خاطرات خوبی از سفر به جا بگذارد. مشکل اینجاست که دوربین‌ها اغلب ابزار‌های ظریفی هستند و ممکن است تاب و تحمل مقاومت در برابر شرایط سخت را نداشته باشند. به همین خاطر سازندگان دوربین‌های دیجیتال برخی از محصولات خود را به استفاده در شرایط سخت اختصاص می‌دهند تا این دسته از افراد بتوانند عکس‌هایی خوب و با کیفیت در طبیعت به ثبت برسانند. دوربین‌های Tough از محصولات الیمپوس جزو همین دسته هستند که برای مدت زمان طولانی در سبد محصولات این کمپانی قرار دارند.

 طراحی و مشخصات فنی

طراحی این دوربین دقیقا از همان سبک و سیاق دیگر تولیدات سری Tough پیروی کرده و به همین خاطر با یک نگاه ساده می‌توان فهمید که این دوربین از سری محصولات مقاوم الیمپوس است! لنز دوربین به نحوی طراحی شده که از بدنه خارج نشود و بزرگنمایی تصویر از طریق حرکت عدسی‌ها در داخل بدنه صورت می‌گیرد. با این حال روی لنز هیچ پوششی در نظر گرفته نشده و تماس انگشت با آن محتمل است. لنز اندکی به داخل بدنه فرورفته تا احتمال آسیب دیدن آن در برابر ضربه کاهش یابد. بدنه نیز از پلاستیک فشرده براق و آلومینیوم ساخته شده و اثر انگشت تاحدودی روی آن باقی می‌ماند. بخش خوب در مورد طراحی این است که الیمپوس رنگ بندی‌های مختلفی برای این دوربین در نظر گرفته و از این بابت می‌تواند کاربران مختلف را راضی نگه دارد.طبق آنچه روی بدنه نوشته شده، این دوربین تا ۱,۵ متر در برابر سقوط و عمق پنج متری آب و دمای منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد مقاوم است. بدنه این دوربین ترکیبی از پلاستیک و فلز است و نباید انتظار داشت مقاومت در برابر سقوط و ضربه در حد مدل TG-820 که کاملا فلزی است داشته باشد. در کل دو درپوش برای دوربین در نظر گرفته شده که یکی باتری و کارت حافظه و دیگری پورت USB و خروجی تصویر HDMI را می‌پوشاند. درپوش‌ها دارای قفلی دو مرحله‌ای هستند تا تصادفی باز نشده و ایجاد مشکل نکنند. همچنین داخل درپوش‌ها لایه‌ای سیلیکونی قرار دارد تا مانع از ورود آّب و گرد و غبار به داخل آن شود. در لبه بالایی دکمه شاتر نسبتا بزرگ به همراه کلید بزرگنمایی و روشن و خاموش قرارگرفته‌اند (تصویر ۱).

1

 در بخش پشت نیز صفحه نمایش سه اینچی با دقت تصویر ۴۶۰ هزار نقطه قرار دارد که نور آن قابل تنظیم بوده و در محیط‌های پر نور نیز قابل استفاده است. در سمت راست صفحه نمایش، دکمه‌های کنترلی که تعدادشان چندان هم زیاد نیست قرار دارند. دکمه منو، نمایش راهنما، جوی استیک، نمایش عکس‌ها و فیلم‌برداری کل دکمه‌های موجود در رابط کاربری را تشکیل می‌دهند (تصویر ۲)

2

این دوربین دارای سنسور ۱۲ مگاپیکسلی CMOS (اندازه ۱,۲٫۳ اینچ) است که در برابر آن لنز ۲۸-۱۴۰ میلی‌متر با دیافراگم F3. 9-F5. 9 قرار دارد. الیمپوس عادتی نه چندان پسندیده دارد و آن استفاده از اتصال USB اختصاصی خودش و متفاوت با استانداردهای موجود است که باعث می‌شود مجبور شوید کابل شارژ را همواره به همراه داشته باشید. باتری دوربین از نوع لیتیوم یون بوده و با ظرفیت ۹۰۰ میلی آمپر ساعت عمر باتری مناسبی را ارائه می‌دهد. این دوربین به خوبی از کارت‌های حافظه با ظرفیت بالای SDXC پشتیبانی کرده و می‌تواند از کارت حافظه سری Eye-Fi (مجهز به اتصال Wi-Fi داخلی) نیز روی آن استفاده کرد و عکس‌ها را به‌صورت بی‌سیم به کامپیوتر انتقال داد. این دوربین دارای سیستم لرزشگیر به‌صورت سختافزاری (TruPic VI) و نرم‌افزاری (iHS) است که متاسفانه غیر‌فعال کردن حالت نرم‌افزاری آن وجود ندارد. این سیستم لرزشگیر عملکردی مناسب در محیط‌های با نور کم داشته و همان‌طور که در تصویر مشخص است، این دوربین عکس‌های با کیفیت مناسبی در شب ثبت می‌کند. در ضمن سیستم لرزشگیر در زمان فیلم‌برداری نیز قابل استفاده است.

 

رابط کاربری و کارایی

به‌عنوان یک دوربین کامپکت، TG-620 رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد که برای کاربران آماتور مناسب خواهد بود (با این حال دوست داشتیم قابلیت‌ها و ویژگی‌های رابط کاربری کمی بیشتر بود). در پیچیده‌ترین حالت ممکن، الگوی یک سوم برای عکاسی، هیستوگرام، نمایش تعداد عکس‌های قابل گرفتن و میزان فیلم‌برداری باقیمانده کل اطلاعاتی هستند که روی صفحه نمایش دیده می‌شود (تصویر ۳).

3

 با فشرده شدن شاتر تا نیمه، سرعت شاتر و دیافراگم نمایش داده شده و در صورت لزوم به کاربر اخطاری برای تاثیر منفی لرزش دست نمایان می‌شود. ستون سمت راست گزینه‌های مختلف را در بر گرفته که بیشتر شامل گزینه‌های پیش فرض می‌شوند که خوشبختانه تعدادشان هم کم نیست و حتی شامل گزینه‌های پانوراما، HDR و عکاسی سه بعدی نیز می‌شود. تنها در حالت P این امکان در اختیارتان قرار می‌گیرد که مقدار ISO و White Balance (شامل دو گزینه قابل ذخیره توسط کاربر) را خودتان تغییر دهید.با تغییر در میان شش دسته‌بندی اصلی، گزینه‌های قرار گرفته در پایین هر یک نیز تغییر می‌کند. برای مثال با انتخاب SCN، مجموعه گزینه‌های پیش‌فرض عکاسی نمایان می‌شوند که هر یک با توضیحی کاربر را درباره نحوه رفتار آن گزینه پیش‌فرض راهنمایی می‌کند.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 بد نبود که الیمپوس برخی از این گزینه‌ها همچون عکاسی HDR یا سه بعدی را از زیرمجموعه SCN خارج می‌کرد و گزینه‌ای اختصاصی برایشان اختصاص می‌داد. صحبت از عکاسی سه بعدی شد که این کار با ثبت دو عکس که در آن لنز کمی توسط خود کاربر جابه‌جا می‌شود صورت می‌گیرد. از آنجا که صفحه نمایش دوربین سه بعدی نیست، باید نتیجه کار را روی یک تلویزیون سه بعدی تماشا کنید و اگر نتیجه دوست داشتنی نباشد، شاید فرصت دوباره برای ثبت همان عکس را نیابید!TG-620 به شکلی هنرمندانه رنگ‌ها را ثبت کرده و نور تصویر نیز به شکلی قابل قبول ثبت می‌شود. در نور روز جزییات تصویر در تمام نقاط عکس مناسب بوده و در نهایت بزرگنمایی نیز تصویر نهایی مناسب است. در محیط داخل نیز نور تصویر و رنگ‌ها مناسب است، اما سیستم کاهش نویز مقداری از جزییات تصویر را از بین می‌برد. حالت ماکرو دوربین می‌تواند از فاصله سه سانتی‌متری از سوژه عکس بگیرد. در این حالت می‌توان LED دوربین را نیز روشن کرد تا سوژه نور بیشتری داشته باشد، اما همین نور گاهی اوقات مشکل ساز می‌شود و ممکن است نتیجه نهایی راضی‌کننده نباشد. در نور شب، با آنکه سیستم کاهش نویز فعالیت شدیدی دارد، اما باز هم می‌توان این تصویر را به‌عنوان یک دوربین کامپکت تا حدودی قابل قبول دانست (تصویر ۴). در مقایسه با بهترین دوربین‌های موبایل، TG-620 کیفییت بهتری دارد، اما در مقایسه با دوربین‌های کامپکت حرفه‌ای، TG-620 در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

نتیجه گیری

کمپانی الیمپوس در آخرین سری از دوربین‌های مستحکم Tough سعی کرده تا محصولی با بدنه جمع‌و‌جور و طراحی مناسب و در عین حال مقاوم ارائه دهد. آنچه TG-620 ارائه می‌دهد کیفیت مناسب عکس‌ها در کنار ویژگی‌های مناسب به‌عنوان یک دوربین کامپکت مقاوم است. TG-620 را می‌توان محصولی پایین‌تر از TG-820 (با بدنه تمام فلزی) و بالاتر از TG-320 در نظر گرفت. با این حال دوست داشتیم الیمپوس کمی تنظیمات دستی دوربین را افزایش می‌داد تا دست کاربر در عکاسی باز شود و بتواند از امکانات دوربین در شرایط بیشتری استفاده کند.

رقبا:

Fujifilm FinePix X150: کمپانی فوجی فیلم نیز مجموعه‌ای متنوع از دوربین‌های کامپکت و جمع‌و‌جور دارد. یکی از موارد نزدیک به دوربین TG-620 دوربین کامپکت Finepix X150 است که دارای سنسور ۱۴ مگاپیکسلی و بزرگنمایی پنج برابر است، و در عین حال از GPS نیز بهره می‌برد.

FujifilmFinePixX150

 

Canon Powershot D30: کانن با آنکه سابقه کمتری در تولید دوربین‌های مقاوم دارد، اما کار خود را خوب بلد است. D30 با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی، دارای بزرگنمایی چهار برابر بوده و علاوه بر داشتن GPS، از ماکرو یک سانتی‌متری نیز بهره می‌برد.

CanonPowershotD20

 

اطلاعات تکمیلی

  • مزایا: بدنه مقاوم در برابر ضربه، آب، گرد و غبار و دمای منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد، کیفیت مناسب تصاویر، سرعت مناسب، فلاش دو گانه، پشتیبانی از زبان فارسی، راهنمای کامل بخش‌های مختلف
  • معایب: جوی استیک پشت گوشی، لنز فاقد کاور، بست پایه پلاستیکی، اتصال USB متفاوت، کارآیی متوسط پانوراما و HDR، فاقد GPS، امکانات عکاسی دستی بسیار محدود

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.