۰

مایکروسافت در پی توسعه موبایل های اندرویدی؟!

بازدید 1134

ویندوز ۱۰ ماه هاست که از راه رسیده اما هنوز هم پلتفرم موبایلی این شرکت، یک مرده متحرک است.با نگاهی ساده به آماری که از سوی موسساتی نظیر IDC یا گارتنر منتشر می شوند، می توان دید که سیستم عامل ویندوز در بخش موبایل، ۷۵ الی ۷۷ میلیون کاربر دارد. رقم، چندان هم کوچک نیست اما باید توجه داشت که اپل در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۵ توانست ۷۵ میلیون آیفون به فروش برساند.

چه قبول داشته باشیم و چه این موضوع را رد کنیم، در هر صورت مایکروسافت با شرایطی که ذکر شد، یک بازنده تمام عیار در زمینه پلتفرم های همراه است. در نتیجه اگر واقعا تصمیم دارد در این بازی حضوری با ارزش داشته باشد، باید دست به اقداماتی جدید بزند.

 شاید بتوان تصور کرد که یکی از همین اقدامات، ارائه نسخه ای از یک پلتفرم نرم افراری باشد که بر بستر هسته اندروید توسعه یافته.این اتفاق به چه معناست؟ کد منبع [Source Code] اندروید تحت یک لایسنس رایگان ارائه می گردد. هر شخص حقیقی یا حقوقی نیز قادر به دریافت، تغییر در آن و استفاده از همین هسته برای خودش است.

بر همین اساس مایکروسافت می تواند به راحتی نسخه اخیر هسته اصلی اندروید را دریافت کرده، آن را تغییر داده و در نهایت اپ و سرویس های خانگی اش را به آن اضافه کند. در ادامه نیز می تواند به راحتی تغییراتی که گوگل در هسته اصلی داده را دریافت کرده و آنها را به نسخه ای که خودش ارائه می دهد، اضافه کند.

[در این بخش البته یک توضیح اجمالی دیگر هم لازم است: هسته اصلی اندروید، به عنوان یک پلتفرم متن-باز برای همه رایگان است و قابل دریافت. این نسخه دارای سرویس و اپلیکیشن های خود گوگل نیست و غول جستجو برای اینکه نسخه کامل را در اختیار سازندگان قرار دهد، از آنها هزینه دریافت می کند.

پلتفرم هایی که بر بستر اندروید توسعه پیدا می کنند، نظیر نسخه ای که آمازون آن را توسعه داد و یا سیانوژن، فاقد پلی استور و یا سایر سرویس های گوگل هستند.]

این دقیقا همان کاریست که «آمازون» چند سال قبل انجام داد و توسط آن توانست تبلت «Kindle Fire» را توسعه دهد.

حال نکته جالب این است که اخیرا یک خبرنگار از خانم «جولی لارسن گرین» [Julie Larson-Green] سوال کرده که آیا احتمالش وجود دارد که مایکروسافت هم به دلیل اوضاع آشفته سیستم عامل موبایلی اش، به سوی چنین کاری روی آورد؟ در پاسخ، ایشان ذکر کرده: «ما به همان مکانی خواهیم رفت که کاربرانمان حضور دارند.»

در حالی که ایده ساخته شدن پلتفرمی بر بستر اندروید از سوی مایکروسافت بعید به نظر می رسد، این شرکت اکنون زمینه سازی های لازم برای آمادگی اذهان عمومی را آغاز کرده است.

ساتیا نادلا از ماه فوریه سال ۲۰۱۴ به ریاست کلی مایکروسافت منصوب شد و از آن زمان، حرکاتی شطرنج وار را در مورد اندروید آغاز نموده است. بیایید با هم نگاهی داشته باشیم به مهره هایی که تا کنون نادلا در صفحه شطرنج جا به جا نموده.

  •     مایکروسافت همکاری خود و سرمایه گذاری اش در «سیانوژن» را اعلام کرد. استارتاپی که تلاش می کند اندروید را از چنگ خود گوگل در آورد. این گفته به هیچ عنوان یک استدلال یا تحلیل نیست؛ خود مدیر عامل سیانوژن چنین باوری دارد!

 از آنجایی که سیانوژن فاقد سرویس های گوگل است،‌ می توان گفت که این شرکت اکنون از همکاری با مایکروسافت بسیار خرسند هم شده چرا که می تواند به جای سرویس های گوگل، سرویس های مایکروسافت را به کاربرانش عرضه نماید.

  •  در این مدت مایکروسافت چهار استارتاپ قدرتمند در بخش های مختلف موبایلی را خریداری کرده که همه آنها، تکمیل کننده یک پازل هستند. استارتاپ Acompli توسعه دهنده کلاینت ایمیل در موبایل. استارتاپ Sunrise برای ارائه تقویم هایی پویاتر. استارتاپ Wunderlist برای ثبت و تنظیم لیست کارهای در دست انجام [to-do list] و در نهایت Double Labs، استارتاپی که محبوب ترین لاک اسکرین اندروید را توسعه می دهد.
  •  مایکروسافت درخواست ثبت پتنتی (با شماره ۹۰۰۳۱۷۳) را به اداره ثبت علائم تجاری ارسال کرده که در آن، به کاربر سطح دسترسی عمیق تری به لایه های سیستم عامل داده می شود. [این پتنت برای این به ثبت رسیده تا کاربر بتواند به انتخاب خود، دو پلتفرم اندروید و ویندوز ۱۰ را در دستگاهش داشته باشد و قادر به سوئیچ کردن بین آنها شود.]
  •  مایکروسافت با استفاده از تکنولوژی های استارتاپ Double Labs، در حال ارائه لاک اسکرین های مختلفی برای اندروید است.

مهم ترین قطعه از این پازل، مربوط می شود به سرمایه گذاری ردموندی ها در CyanaogenMod. ظاهر آن نیز تفاوتی با اندروید عادی نخواهد داشت، البته به جز چند تفاوت اساسی.

همانگونه که ذکر کردیم، گوگل به همه اجازه دریافت هسته اصلی اندروید که فاقد سرویس هایش است را می دهد. سرویس هایی نظیر نقشه ها، جی میل و… . در صورتی که اشخاص حقوقی نیاز به این هسته به همراه سرویس های این شرکت داشته باشند، باید آزمایشات دقیقی را ارائه داده و بتوانند رضایت گوگل را جلب کنند. در هر صورت، اندرویدی که از سوی مایکروسافت و توسط سیانوژن توسعه پیدا خواهد کرد، به جای سرویس های گوگل از سرویس های خود مایکروسافت بهره خواهد برد.چنین اقدامی، توسعه دهندگان را نیز جذب خواهد کرد چرا که این افراد، هم اکنون با هسته اصلی اندروید آشنایی لازم را دارند.

همه این داستان ها، اندکی تکراری نیستند؟

مایکروسافت پیش از این نیز دست به توسعه موبایلی اندرویدی زده است. تلفن هوشمندی که با نام Nokia X آن را می شناسیم. محصولی که رابط کاربری آن شبیه به ویندوز فون بود و برخی از سرویس های گوگل نیز در آن، با سرویس های مایکروسافت جایگزین شده بودند.وب سایت «انگجت» در بررسی این تلفن همراه نوشت: «رابط کاربری سرگیجه آور است و در هنگام کار با آن، شاهد باگ های بی پایانی خواهید بود.»

مدیر عامل سابق نوکیا در حال معرفی نوکیا اکس؛ محصولی که از اندروید بهره می برد و در کنگره جهانی موبایل در سال ۲۰۱۴ معرفی شد.در صورتی که مایکروسافت بخواهد تجربه ای تقریبا مشابه را بار دیگر پیاده سازی کند، بهتر است دست کم بر رابط کاربری و کارکرد صحیح آن تمرکز بیشتری انجام دهد.

اساسا چرا مایکروسافت باید دست به چنین کاری بزند؟

بزرگ ترین مشکل مایکروسافت در حوزه تلفن های هوشمند و علت عدم علاقه کاربران به پلتفرم ویندوز فون، فقدان اپلیکیشن در سیستم عامل مورد بحث است. این شرکت نتوانسته علاقه توسعه دهندگان را به خود جلب کند.از طرفی این سیستم عامل حدود ۳ درصد از بازار را در اختیار دارد و توسعه دهنده هم برای چنین حجم کاربری، به خود زحمت نمی دهد. از آن طرف ماجرا، مایکروسافت برای فروش موبایل هایش به اپلیکیشن های بیشتری نیازمند است. این یک چرخه مشخص است که فعلا با در قلمروی ویندوز با مشکل مواجه شده.

اندروید اما پرطرفدارترین سیستم عامل موبایلی جهان است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که اکنون، از میان هر ۵ شخص حاضر در کره زمین، یکی از آنها دارای محصولی با پلتفرم اندروید است. بر همین اساس، اندروید اپلیکیشن های عالی بسیاری دارد.اپلیکیشن هایی که بر بستر اصلی و سورس کد این پلنفرم هم قابل اجرا هستند. همانی که احتمالا مایکروسافت در حال توسعه اش است.با ایجاد کنترلی عمیق تر بر سیستم عامل، شرکت مورد بحث می تواند راهکار آمازون را در پیش گرفته و به جای سرویس های گوگل، سرویس های کامل و خانگی خودش را ارائه دهد.موبایل اندرویدی بعدی که مایکروسافت ارائه خواهد داد، مشخصا از موتور جستجوی بینگ بهره مند خواهد گشت؛ اپلیکیشن مخصوص موسیقی اش هم Groove خواهد بود.

شاید تصورش اکنون کمی دور از ذهن باشد ولی در صورتی که مایکروسافت قادر به انجام چنین کاری شود و بتواند همین ایده ها را به شکلی صحیح اجرا کند، شاهد رشد فروش موبایل های این شرکت و افزایش سود بخش سخت افزار در کمپانی یاد شده خواهیم بود.

ساتیا نادلا پیش از این بارها عنوان نموده که این سرویس ها و دسترسی به آنها در پلتفرم های مختلف است که اهمیت دارد نه خود دستگاه [و یا حتی پلتفرم نرم افزاری آن]. زمانش رسیده.بهتر است مایکروسافت به سوی اندروید اختصاصی خودش رفته و اینچنین، با سخت افزاری که اکنون قدرتمند تر از همیشه است، بتواند به اوضاع فروش موبایل را سرو سامان دهد.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.