عیسی زارعپور صبح امروز در حاشیه مراسم رونمایی از ناوگان موتوری برقی شرکت ملی پست کشور اعلام کرد در زمینه رفع محدودیتها خبرهای خوشی در راه است اما این اتفاق شامل اینستاگرام و واتساپ نمیشود: «تلاشمان این است محدودیتهایی که قابلیت برطرف شدن را دارند، برداشته شود و انشاالله طی دو روز آینده، خبرهای خوشی در این زمینه خواهید شنید اما دو پلتفرم اینستاگرام و واتس اپ فعلا شامل این اتفاق نمیشوند.»به گزارش ایسنا، زارعپور تاکید کرد که در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که متولی فیلترینگ است، دولت فقط یکی از اعضاست و در ادامه گفت: «سرویسها و خدماتی هستند که از نظر ما قابلیت بازنگری دارند و اکنون مسیر را دنبال میکنیم که این اتفاق رخ دهد. مشخصا کلابهاوس طی روزهای آینده رفع فیلتر می شود.»او همچنین با تایید اختلال ایجاد شده در زمینه اینترنت طی چند روز اخیر گفت: «روز چهارشنبه و پنجشنبه در مرکز تبادل ترافیک تهران مشکلی را طی یک الی دو ساعت داشتیم که با همت دوستان برطرف شد و الان هیچ مشکلی در مرکز تبادل ترافیک وجود ندارد.»
به شورای رقابت اعتراض میکنیم
زارعپور در بخش دیگری درباره نظر شورای ملی رقابت در مورد انحصاری دانستن بازار اینترنت ثابت گفت: «به عقیده ما نظر شورای رقابت، کارشناسی نیست و در سازمان تنظیم مقررات گروهی را مامور کردم تا پاسخ لازم را برای این مصوبه تهیه کنند.»شورای رقابت هفته گذشته در خبری اعلام کرد که با بررسی بازار اینترنت ثابت کشور و با استناد به قوانین این بازار انحصاری است و مرکز ملی رقابت را مکلف کرد که برای تنظیم این بازار دستورالعملهایی تعیین کند.اما وزیر ارتباطات امروز اعلام کرد که به این مصوبه اعتراض خواهد کرد: «حتماً به این مصوبه اعتراض خواهیم کرد چرا که انحصاری در این بخش وجود ندارد. خصوصاً با آغاز پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، دیگر انحصار معنایی ندارد.»
وزیر ارتباطات: ابزار دورزدن تحریمها برای برنامهنویسها و شرکتهای دانشبنیان بهزودی ارائه میشود
وزیر ارتباطات اعلام کرد بهزودی ابزارهایی برای فراهمکردن دسترسی برنامهنویسها و شرکتهای دانشبنیان به سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند، ارائه خواهد شد.ارائه سرویسی برای دسترسی بهتر یک قشر خاص مدتی است که از سوی وزیر ارتباطات مطرح شده. «عیسی زارعپور» در حاشیه رونمایی از موتورهای برقی شرکت پست در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر آخرین وضعیت ارائه سرویس مخصوص برنامهنویسها گفت:«دسترسی به سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند، موردنیاز شرکتهای دانشبنیان و برنامهنویسهاست. درحال فراهمکردن ابزارهایی برای این موضوع هستیم که در روزهای آینده معرفی خواهد شد؛ دقیقاً همچون کاری که برای گیمرها کردیم.»
زارعپور همچنین اعلام کرد شرکتهای دانشبنیان در اولویت واگذاری پورتهای فیبر نوری هستند تا به اینترنت پرسرعت دسترسی یابند.او 21 دیماه نیز با تکرار چنین سخنانی گفته بود آنها قصد دارند تنها ابزارهایی برای دسترسی بهتر برنامهنویسها به اینترنت فراهم کنند که به باور او اسم آن را نمیتوان اینترنت طبقاتی گذاشت. این درحالیست یکی از راههای دسترسی به سایتهای تحریمشده، استفاده از VPN است، اما هنوز مشخص نیست این ابزارهایی که از آنها صحبت میشود یک نوع VPN قانونی هستند و یا سطوح دسترسی خاصی از اینترنت برای این اقشار تعریف خواهد شد.
گفتنی است یکی از وعدههای وزیر ارتباطات برای فراهم ساختن دسترسی بهتر اقشار مختلف به اینترنت، هفته گذشته معرفی شد. این سرویس که «رادار بازی» نام دارد، قرار است به گیمرها برای کاهش پینگ بازی و افزایش سرعت دانلود کمک کند. همچنین تحریمهای اعمالشده از سوی بازیسازان علیه کاربران ایرانی، با رادار بازی خنثی خواهد شد.بنابر اعلام زارعپور، این اتفاق از طریق انتقال CDNهای این بازیها به داخل کشور و کوتاهکردن مسیر دسترسی کاربران داخلی کشور به سرورهای بازی و طراحی ابزارهای خاص توسط متخصصان صورت گرفته است.
وزیر ارتباطات: دیگر اینترنت را برای کنکور قطع نمیکنیم
وزیر ارتباطات بابت مشکلات پیشآمده برای مردم در پی قطع اینترنت هنگام برگزاری کنکور، عذرخواهی کرد. به گفته زارعپور، این آخرینباری بود که اینترنت برای کنکور قطع شد.ماجرای قطع اینترنت هنگام برگزاری کنکور سراسری تبدیل به چالشی بزرگ برای مردم و کسبوکارها شده است؛ راهکاری که بهنظر میرسد آنچنان هم در جلوگیری از تقلب موفقیتآمیز نیست.«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات، در حاشیه مراسم رونمایی از موتورهای برقی شرکت پست گفت این آخرینباری بود که اینترنت در هر سطحی، چه ثابت و سیار، در زمان برگزاری کنکور قطع شد: «این مسئله به مسئولان مربوطه گفته شده است تا برای کنکور تیر 1402 باید چاره دیگری بیندیشند و از راهکارهای مناسبتری استفاده کنند.»او ضمن عذرخواهی از مشکلی که برای مردم در زمان قطعی اینترنت هنگام برگزاری مراسم کنکور پیش آمد، تأکید کرد که آنها اصلاً با این قطعی موافق نبودند و نیستند؛ هرچند سازمان سنجش مخالفت آنها را نپذیرفته است: «تلاش کردیم قطعی اینترنت فقط در محدودههای برگزاری کنکور باشد، اما در مناطق دورتر نیز قطعی داشتیم.»وزیر ارتباطات همواره تأکید دارد روشهای بسیار پیشرفتهتر، بهتر و فناورانهتری برای مقابله با تقلب وجود دارد که میتواند جایگزین قطع اینترنت شود. در همین راستا نیز وزارت آموزش و پرورش هفته گذشته از زارعپور خواست تا شیوههای جایگزین قطع اینترنت برای حفظ امنیت امتحانات را معرفی کند.
گفتنی است در دو روز گذشته اینترنت همراه نقاط نزدیک به حوزههای امتحانی به درخواست وزارت علوم و با دستور شورای امنیت کشور برای ساعاتی قطع شد. مشاهدات دیجیاتو نشان میدهد اینترنت در بسیاری از نقاط شهرهای بزرگ قطع شده بود و کاربران حتی برای خرید از فروشگاهها توسط دستگاههای پوز مشکل داشتند. تاکسیهای اینترنتی و دیگر خدمات آنلاین نیز تقریباً از کار افتادند و میلیونها کاربر با مشکلات متعددی مواجه شدند.البته با وجود قطعی چندساعته اینترنت، سؤالات کنکور تجربی دقایقی پس از شروع آن، در فضای مجازی منتشر شد؛ بنابراین عملاً قطعی اینترنت بیفایده بهنظر میرسد. حال بایستی دید مسئولان چه راهکاری را برای این موضوع در نظر خواهند گرفت.
نظرات کاربران