امروزه دوربین گوشیهای هوشمند، بسیار قدرتمند شده است. این دوربینها با قابلیتهای خارقالعادهی خود میتوانند لحظات زیبایی را ثبت کرده و به نمایش بگذارند. حال میتوانید توسط گجت Flir One به قابلیتهای دوربین گوشیهوشمند خود اضافه کرده و آن را به یک دوربین حرارتی تبدیل کنید.امروزه میتوانید با دوربین گوشی هوشمند خود حرکات سریع کودکتان را در یک بازی فوتبال ثبت کرده یا تایم لپسی از گذر زمان در طول یک روز تهیه کنید. دوربینها قادرند در محیطی با نور کم نیز تصاویر خوبی را ثبت کنند؛ همچنین در بسیاری از موارد حتی با لرزش دست نیز تصاویر خوبی تهیه شده و خروجی قابل قبولی به دست میآید. اما نکتهی واضحی که در خصوص دوربین گوشیهای هوشمند وجود دارد، عدم نشان دادن اشیاء در تاریکی است؛ به همین منظور گجتی با نام Flir One طراحی شده که در محیط تاریک، با تبدیل کردن دوربین گوشیهوشمند به یک دوربین اینفرارد و حرارتی، تمامی اشیاء موجود در محیط تاریک را نشان میدهد.
کمپانی Flir سالهاست که در حوزهی تصویربرداری با دوربین حرارتی فعالیت دارد. دوربینهای اینفرارد این کمپانی در هواپیماهای نظامی کاربرد دارند و علاوه بر این، چندین دوربین حرارتی را به منظور تصویربرداری در خودروهای فرمول وان عرضه کرده است. حال کمپانی Flir گجت Flir One را عرضه کرده که یک نمونهی بهبود یافته از محصول قبلی به منظور عرضه به بازار برای کاربران معمولی است. این محصول در مقایسه با مدل قبلی بسیار کوچک شده و سایز قابل قبولی دارد. همانند مدل قبلی، Flir One نیز به دو دوربین مجهز شده است. یکی از این دوربینها نورهای نامرئی اینفرارد را ثبت کرده و دوربین دیگر نورهای مرئی را از طریق یک سنسور با رزولوشن ۶۴۰ در ۴۸۰ مشاهده میکند. همچنین اپلیکیشنی به منظور ثبت تصاویر در محیط تاریک تهیه شده که تصاویر به دست آمده از سنسورهای نور مرئی را با اطلاعات به دست آمده از حسگر اینفرارد ادغام میکند که در آخر تصویر نهایی ثبت میشود. در هر بخش از تصویر نهایی رنگهای متعدد و میزان حرارت مشخص شده است.
شما میتوانید توسط Flir One مقدار گرما و حرارت موجود در بخشهای مختلف یک صحنه یا یک نقطهی خاص را به دست آورید. همچنین اپلیکیشن این گجت به قابلیت ضبط ویدیو و ثبت تایملپس نیز مجهز شده است. اما احتمالاً بیشترین سئوالی که در ذهن شما مطرح شود این باشد که کاربرد گجت Flir One و اپلیکیشن آن چیست؟ میتوان گفت بیشترین کاربرد آن در تعمیرات خانگی است. به عنوان مثال میتوانید توسط Flir One نشتی لولههای آب موجود در داخل دیوارها و سقف را مشاهده کنید و سپس به تعمیر آنها بپردازید. همچنین این گجت درزهای موجود در پنجره یا درها را نشان میدهد که میتوانید با پوشاندن آنها از ورود سرما جلوگیری کنید. از آنجایی که این گجت دارای توانایی نشاندادن اشیاء در تاریکی است، میتوان از آن به عنوان یک ابزار امنیتی نیز استفاده کرد. از اینرو کمپانی Flir یک SDK یا کیت ویژه توسعهدهندگان را عرضه کرده تا متخصصان و برنامهنویسان بتوانند از تکنولوژی موجود در این گجت استفاده کرده و به قابلیتهای اپلیکیشن آن اضافه کنند. احتمال میرود به زودی چندین اپلیکیشن به صورت عمومی عرضه خواهد شودکه همهی این اپها امکانات جالبی به این گجت اضافه خواهند کرد.
میتوان گفت تکنولوژی دوربین منحصر به فرد این گجت با یک اپلیکیشن قابلقبول عرضه شده است. البته اپلیکیشن Flir One میتوانست تصاویر را بسیار سریع ثبت کند؛ اما نباید در خصوص این مورد زیاد حساس شد؛ چرا که این اپلیکیشن به قابلیتهای مبتکرانهای مجهز شده است. توسط این اپلیکیشن در هر بار که ثصویری را ثبت میکنید، میتوانید با کشیدن یک آیکن ویژه، دمای اجزای مختلف موجود در صحنه را مشاهده کنید. علاوه بر این پس از ثبت تصاویر میتوانید هم تصویر معمولی و هم تصویر ثبت شده با دوربین حرارتی را مشاهده کنید. همچنین در این اپلیکیشن قابلیت جالبی نهفته شده که به واسطهی آن میتوانید بازهی مورد نظر از دما را مشخص کنید تا اجزای موجود با این دما در صحنه ظاهر شوند؛ این قابلیت در یافتن اشیای مورد نظر بسیار کاربردی است. اپلیکیشن Flir One دارای ۹ مجموعهی رنگی مختلف است که میتوانند تنوع قابلتوجهی را در تصاویر ثبت شده با دوربین حرارتی ایجاد کنند. البته بیشتر این تمها، رنگهای جدید بیشتری را عرضه نمیکنند؛ اما ۲ عدد از آنها سردترین و گرمترین نقاط اتاق را به خوبی نشان میدهند. با چند روز استفاده از این گجت، میتوانید به قابلیتهای جالب آن پی برده و تجربهی جدیدی از دوربینهای حرارتی داشته باشید. با نصب این گجت، نرمافزار آن نیز بسیار سریعتر اجرا میشود. میتوان گفت با ارزشترین قابلیت آن، ارائهی نقشهی ورود هوا به اتاقها است.
کمپانی Flir با اشاره به کاربردی بودن این گجت توصیه میکند که تنها در زمانهای نیاز آن را تهیه کنید. قیمت این محصول ۲۴۹ دلار است. البته تنها محصول مشابه این دستگاه، دانگلی با نام Seek thermal است که از نظر قیمت تفاوت چندانی با محصول شرکت Flir ندارد؛ اما قابلیتهای کاربردی کمتری ارائه میکند و البته کارکرد آن به باتری گوشیهوشمند وابسته است؛ در حالی که Flir One باتری مجزا و ۳۵۰ میلی آمپر ساعتی دارد. در حال حاضر این گجت برای گوشی آیفون در دسترس است؛ ولی نسخهی اندرویدی آن در آیندهای نزدیک و احتمالاً تا ماه جولای عرضه خواهد شد.
نظرات کاربران