«لطفالله سیاهکلی»، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت تا زمانی که نهادهای امنیتی احساس کنند امنیت کشور مشکل دارد، به وزارت ارتباطات میگویند فیلترینگ همچنان ادامه داشته باشد. به گفته سیاهکلی تا کنون جلسهای هم درباره طرح صیانت یا طرح قانون فضای مجازی هم تشکیل نشده است.سیاهکلی در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با گذشت دو ماه از فیلترینگ شبکههای اجتماعی، دولت چه تصمیمی در این خصوص دارد، با تاکید بر اینکه رفع فیلتر وابسته به امنیت کشور است، گفت: «تصمیمگیرنده در این مورد وزیر ارتباطات نیست. این امور را نهادهای امنیتی تصمیم میگیرند. تا زمانی که نهادهای امنیتی احساس کنند امنیت کشور مشکل دارد، به وزارت ارتباطات میگویند فیلترینگ همچنان ادامه داشته باشد.»
پیش از این نیز وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشها مبنی بر چرایی فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ و زمان رفع فیلتر آن اذعان کرده بود تصمیمگیرنده درباره این موضوع وزارت ارتباطات نیست. او گرچه به طور مستقیم دلیل فیلترینگ را شرایط امنیتی کشور عنوان نکرده بود، اما تصمیم درباره فیلترینگ یا رفع فیلتر را موضوعی در اختیار مراجع ذیصلاح دانسته بود. حالا با توضیح این نماینده مجلس به نظر میرسد فیلترینگ این دوره به طور مستقیم مربوط به مسائل امنیتی اعلام شده است.
تصمیم مراجع ذیصلاح
۳۰ شهریور امسال بررسی وضعیت اینترنت همراه و ثابت نشان داد که دسترسی به پلتفرم اینستاگرام با IP ایران امکانپذیر نیست. اینستاگرام و واتساپ فیلتر شد و هیچ نهاد مسئولی، مسئولیت این فیلترینگ را بر عهده نگرفت. هرچند در پی این فیلترینگ پر دردسر، بستههای تشویقی برای مهاجرت کاربران به شبکههای اجتماعی داخلی طرح شدند.
این بستهها آنچنان مورد توجه کسبوکارها قرار نگرفت. این در حالی است که تا امروز بیکاری فعالان این حوزه در حال افزایش است و ضرر و زیان از فیلتر کسبوکارها تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. تا امروز اظهار نظر مستقیمی درباره ارتباط فیلترینگ با وضعیت امنیت کشور عنوان نشده بود اما اظهارنظر سیاهکلی نماینده مجلس دلیل فیلترینگ را وضعیت امنیت در کشور عنوان کرده است.
سیاهکلی همچنین با تاکید بر اینکه چنین برخوردهایی در شرایطی خاص ماجرایی است که در تمام دنیا دنبال میشود، گفت: «در تمام دنیا همینطور است؛ وقتی بحران کنار گذاشته شود معمولا به شرایط عادی برمیگردند. ایران هم به نظرم به همین شکل است چون شرایط ناامنی وجود دارد و از این دو پلتفرم استفادههای ضد امنیتی میشد، فیلتر هستند. امیدواریم کشور هرچه سریعتر به شرایط عادی بازگردد و مردم هم زندگی عادی خود را از سر گیرند.»
او همچنین در واکنش به اظهارات اخیر چند تن از نمایندگان مبنی بر از سرگیری کمیسیون مشترک طرح صیانت و برگزاری جلسه در این کمیسیون، گفت: «خیر، هنوز در این رابطه هیچ تصمیمی گرفته نشده است. جلسهای از باب اینکه قوانین بررسی شود، تشکیل نشده بلکه جلسات معمول برای هماهنگی و اینکه چه کنیم مطرح شده است ولی جلسهای در خصوص طرح صیانت یا طرح قانون فضای مجازی تاکنون برگزار نشده است.»
نزدیکترین اظهارنظر درباره وضعیت اینستاگرام را رئیس جمهور(چهارشنبه ۲۵ آبانماه) در جلسه هیئت دولت مطرح کرده بود. رئیسی با تأکید بر ضرورت حمایت از کسبوکارهای دیجیتال اعلام کرده بود که دشمن با استفاده از فضای مجازی ایجاد ناامنی میکند، از همین رو باید پلتفرمهای داخلی تقویت شوند.
البته عصر روز سهشنبه ۲۴ آبان هم که جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهور برگزار شد، او بر لزوم حمایتهای بیشتر از پلتفرمهای داخلی تأکید کرد. حالا هم باید دید با توجه به وضعیت امنیتی کشور و از سویی دیگر بحران اشتغال و معیشت که خود نارضایتی جامعه را تشدید میکند، مراجع ذیصلاح چه تصمیمی درباره روند فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ خواهند گرفت.
نظرات کاربران