۰

ChatGPT : از رؤیای ارتباط با درگذشتگان تا مبارزه با نظام سرمایه داری

بازدید 1100

یکی از مدیران عامل شرکت‌های متاورسی می‌گوید انتشار ChatGPT و موفقیت آن احتمالاً باعث می‌شود فرایند تولید آواتارهای دیجیتالی واقع‌گرایانه برای افراد درگذشته سرعت بیشتری پیدا کند و این فناوری خیلی زودتر از انتظارها در دسترس قرار بگیرد.«آرتور سیچوف»، مدیرعامل Somnium Space که مشغول توسعه حالتی موسوم به Live Forever برای آواتارهای دیجیتالی در دنیاهای واقعیت مجازی است، در گفت‌وگو با سایت Vice گفت: «هوش مصنوعی با سرعتی بسیار زیاد درحال پیشروی است. صادقانه بگویم، سرعت پیشروی آن بیشتر از چیزی است که انتظار داشتیم.»قابلیت Live Forever که این شرکت روی آن کار می‌کند، حداقل روی کاغذ ساده است. Somnium Space از روی مجموعه‌ای از داده‌های شخصی، آواتار دیجیتالی شما را می‌سازد که تا ابد در دنیای متاورس «زنده» می‌ماند. به عبارت دیگر، با ساخت این آواتار می‌توانید مطمئن شوید که حتی پس از مرگ این امکان را برای فرزندان و بازماندگان خود فراهم می‌کنید تا بتوانند با نسخه دیجیتالی شما تعامل برقرار کنند.

ChatGPT به جاودانه‌کردن افراد به‌صورت دیجیتالی کمک می‌کند

سیچوف می‌گوید تاکنون حدود پنج سال با عرضه Live Forever فاصله داشتیم، اما حالا به‌لطف هوش مصنوعی ChatGPT، این زمان‌بندی به دو سال یا کمتر رسیده است. این ابزار اجازه می‌دهد پروژه جاودانگی سریع‌تر پیاده‌سازی شود. حتی خود ChatGPT نقشه‌ای را برای تلفیق خودش در دنیای دیجیتالی سیچوف ارائه کرده است.مدیرعامل Somnium Space با کمک یک توسعه‌دهنده، این چت‌بات را روی یک آواتار دیجیتالی در متاورس پیاده‌سازی کرده است. آن‌ها باور دارند که تغییر زمان‌بندی پیاده‌سازی این پروژه به‌خاطر این است که متاورس محلی ایده‌آل برای مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) ازجمله ChatGPT محسوب می‌شود.اگرچه هوش‌های مصنوعی موجود همچنان محدودیت‌هایی دارند و بدون‌شک نمی‌توانند ویژگی‌های خاص افراد را به‌راحتی تقلید کنند، اما با توجه به پتانسیل‌های آن‌ها می‌توان انتظار داشت که در این زمینه هم پیشرفت‌های زیادی در راه باشد. ChatGPT از زمان عرضه تحول‌های زیادی را به‌وجود آورده و رکورد سریع‌ترین رشد یک برنامه در تاریخ را زده است.

مدیرعامل OpenAI: شاید ChatGPT در آینده نظام سرمایه‌داری را از بین ببرد

میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان با ChatGPT کار کرده‌اند یا حداقل درباره آن خبر خوانده‌اند. خیلی‌ها با این چت‌بات هوش مصنوعی تکالیفشان را انجام داده‌اند، اما یکی از بنیان‌گذاران OpenAI، شرکتی که سازنده این ابزار است، می‌گوید ChatGPT شاید بتواند یک روز نظام سرمایه‌داری (کاپیتالیسم) را فرو بریزد.به‌گزارش مجله فورچون، ChatGPT که از ماه نوامبر عرضه عمومی شده، در این مدت زمان کوتاه به محبوبیت قابل‌توجهی رسیده است. OpenAI در گذشته مدعی بود که می‌خواهد به نبرد با انحصارطلبی‌های گوگل در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی برود. حالا اگرچه خود این شرکت با سرمایه‌گذاری مایکروسافت تا حدی درگیر مباحث مربوط به نظام سرمایه‌داری شده است، اما «سم آلتمن»، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل آن همچنان با رویکردی ملایم‌تر امیدوار است که بتواند این مشکل را حل کند. او می‌گوید:«فکر می‌کنم [نظام] سرمایه‌داری شگفت‌انگیز است. من عاشق سرمایه‌داری‌ام که یکی از نظام‌های مالی بد در جهان و بهترین آن‌هاست. امیدوارم یک نظام بهتر را پیدا کنیم و فکر می‌کنم اگر هوش جامع مصنوعی (AGI) به پتانسیل‌های واقعی‌اش برسد، می‌توانم آینده‌ای را ببینم که در آن سرمایه‌داری شکست می‌خورد.»

شرکت سازنده ChatGPT با چه ایده‌ای تأسیس شد؟

آلتمن دانشجوی دانشگاه استنفورد بود که از این دانشگاه انصراف داد و در سال ۲۰۱۵ به یکی از بنیان‌گذاران OpenAI تبدیل شد. او در آغاز مسیر به‌همراه سرمایه‌گذارانی نظیر ایلان ماسک و «پیتر تیل» می‌خواست به مقابله با هژمونی فزاینده گوگل در حوزه هوش مصنوعی بپردازد. گوگل در آن زمان تازه شرکت دیپ‌مایند را با پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار خریده بود.OpenAI در بیانیه‌ای در سال ۲۰۱۵ گفته بود: «هدف ما توسعه هوش دیجیتال پیشرفته به‌نحوی است که بالاترین احتمال برای کمک به کل بشریت را داشته باشد و در قید نیاز برای بازدهی سرمایه نباشد. از آن‌جایی که تحقیقات ما از تعهدات مالی آزاد است، راحت‌تر می‌توانیم روی اثر مثبت بر بشریت تمرکز کنیم.»مدیرعامل OpenAI درباره مقابله با ایده انحصارطلبی شرکت‌ها در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی گفته بود که هدف آن‌ها نقطه مقابل این ایده است. این شرکت می‌خواست هوش مصنوعی را دموکراتیزه کند تا همه از طریق انتشار عمومی تحقیقات، اقدامات و حتی پتنت‌های این شرکت، بتوانند به‌صورت منصفانه به مزایای این فناوری دسترسی داشته باشند.

زمانی که مایکروسافت تأیید کرد با افزایش سرمایه‌گذاری روی OpenAI به همکاری با این شرکت ادامه می‌دهد، مدیران عامل این دو شرکت در بیانیه مشترکی تأکید کردند که می‌خواهند هوش مصنوعی را به‌عنوان یک پلتفرم فناوری جدید دموکراتیزه کنند.بااین‌حال، منتقدان نمی‌توانند از این نکته چشم‌پوشی کنند که با گره‌خوردن سرنوشت OpenAI به مایکروسافت، این شرکت حالا بیش از هر زمان دیگری درگیر نظام سرمایه‌داری و انتظارات سرمایه‌گذاران برای بازگشت سرمایه شده است. بااین‌حال، ظاهراً آلتمن هنوز روی ایده اولیه خود پافشاری می‌کند و امیدوار است که بتواند بین نیاز به پول‌سازی و دموکراتیزه‌کردن این فناوری تعادل ایجاد کند. او همچنین معتقد است که آن‌چه از سیستم‌های پیشرفته هوش جامع مصنوعی دیده شده، هنوز ابتدای راه است.

منبع بازار فناوری برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.