۰

پرفروش‌ترین گوشی‌های سال ۱۴۰۰ بازار ایران چه بودند؟

بازدید 2685

انجمن واردکنندگان موبایل پرفروش‌ترین گوشی‌های سال ۱۴۰۰ بازار ایران را معرفی کرد. بر این اساس گوشی سامسونگ گلکسی A12 با فروش نزدیک به ۲ میلیون دستگاه، پرفروش‌ترین موبایل بازار ایران در سال گذشته بوده است. در بین ده گوشی پرفروش بازار مدل‌هایی از سه برند سامسونگ و شیائومی و نوکیا وجود دارد.«امیر اسحاقی» دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اعلام پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار ایران تا اسفند ماه ۱۴۰۰ اعلام کرد که احتمالا رتبه این مدل‌ها تا آخر اسفند ۱۴۰۰ جابجا نشود و بر این اساس می‌توان ادعا کرد که گوشی‌های اقتصادی و میان رده پرفروش‌ترین مدل‌های بازار بودند.

پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار ایران در سال ۱۴۰۰ به این شرح هستند:

  • سامسونگ A12 با آمار فروش نزدیک به ۲ میلیون دستگاه
  • پوکو X3 پرو با آمار فروش کمی بیش از ۱ میلیون دستگاه
  • نوکیا ۱۰۵ با آمار فروش ۹۶۷ هزار دستگاه
  • سامسونگ A32 با آمار فروش ۶۵۲ هزار دستگاه
  • سامسونگ A21 S با آمار فروش ۵۸۷ هزار دستگاه
  • پوکو M3 با آمار فروش ۵۸۰ هزار دستگاه
  • سامسونگ A11 با آمار فروش ۴۳۲ هزار دستگاه
  • سامسونگ A02 با آمار فروش ۴۱۳ هزار دستگاه
  • سامسونگ A22 با آمار فروش ۳۸۷ هزار دستگاه
  • ردمی نوت تی با آمار فروش ۳۲۱ هزار دستگاه

از این فهرست می‌توان این نتیجه را گرفت که گوشی‌های اقتصادی و میان رده بیشترین بخت و اقبال را در بین کاربران داشته‌اند. آنطور که آمار انجمن واردکنندگان موبایل می‌؛وید اولین گوشی پرچمداری که در این فهرست وجود دارد گوشی آیفون ۱۳ پرومکس است که با ۲۳۶ هزار فروش توانسته به رتبه ۱۷مین گوشی پرفروش بازار ایران برسد.

سهم برندها از بازار موبایل در ایران چقدر است؟

سهم برندها در بازار موبایل ایران در سال ۱۴۰۰ نیز به نوبه خود جالب توجه است چرا که برای اولین بار سهم سامسونگ به زیر ۵۰ درصد رسیده است. آنطور که اسحاقی می‌گوید سامسونگ ۴۹ درصد بازار را در اختیار دارد و شیائومی ۲۸ درصد و نوکیا ۱۲ درصد. برند اپل با گوشی‌های آیفون خود نیز ۶ درصد بازار ایران را در اختیار دارند.

از منظر ارزش ریالی اما سهم برندها از بازار ایران تفاوت دارد و اسحاقی به دیجیاتو دراینباره می‌گوید: «از نظر ارزش ریالی گوشی‌ها در بازار سامسونگ رتبه اول را با ۴۰ درصد در اختیار دارد و سپس آیفون با ۳۰ درصد. شیائومی نیز ۲۵ درصد بازار را در اختیار دارد و نوکیا نیز زیر یک درصد است چرا که عمده گوشی‌های نوکیا گوشی‌های دکمه‌ای ارزان هستند.»

نکته جالب توجه در بازار موبایل ایران است که پس از معرفی شدن آیفون ۱۳، واردات این گوشی بیشتر شده و حتی به بیش از دو برابر رسیده است. اسحاقی به دیجیاتو می‌؛وید واردات آیفون در ایران در فروردین ۱۴۰۰ به عدد ۴۳ هزار می‌رسیده و در بهمن ماه به بیش از ۱۲۰ هزار عدد رسیده و احتمال دارد که این رقم در اسفند ماه نیز بیشتر هم شده باشد. بازار شب عید می‌تواند یکی از دلایل رشد فروش این گوشی باشد.

پرفروش‌ترین گوشی ایرانی

آنطور که اسحاقی به دیجیاتو می‌گوید مصرف گوشی ایرانی در سال ۱۴۰۰ به زیر ۲۰۰ هزار می‌رسد و در این بین پرفروش‌ترین گوشی ایرانی را می‌توان مدل جی پلاس تی ۱۰ نامید. همچنین اسحاقی می‌گوید که از بین گوشی‌های ایرانی بیش از ۹۵ درصد گوشی‌های دکمه‌ای یا همان فیچر فون بودند.

با اینکه سهم گوشی‌های مسافری از بازار موبایل کشور بسیار کمتر نسبت به گذشته است اما همچنان برخی از گوشی‌های پرچمدار به صورت مسافری وارد کشور می‌شوند. بیشترین گوشی مسافری وارد شده به کشور نیز متعلق به آیفون است که تقریبا ماهانه ۶ هزار دستگاه به این شکل وارد بازار می‌شود.

آینده بازار موبایل کشور

با توجه به افزایش نرخ گمرکی از سال آینده و وارد شدن ارز نیمایی به موضوع وارد شدن موبایل، پیش بینی می‌شود که قیمت گوشی در سال آینده با افزایشی ناگهانی مواجه شود. محاسبات نشان می‌دهد که به عنوان مثال یک گوشی صد دلاری در سال ۱۴۰۰ با ۲۰ هزار تومان می‌توانست از گمرک ترخیص شود و همان گوشی در سال آینده نیاز به رقمی ۱۲۰ هزار تومانی برای ترخیص گمرک دارد. این مساله می‌تواند گواه این پیش بینی باشد که قیمت موبایل در سال آینده با افزایشی جهشی روبرو خواهد شد.

کارشناسان بر این باورند که بهترین فرصت خرید موبایل در اسفند ماه است، آنها با توجه به دستوراتی که از سوی دولت برای اجرایی شدن در سال آینده الزامی شده بر این باور هستند که قیمت تمام شده گوشی‌ها برای واردکنندگان بیشتر خواهد شد و این مساله زمانی که به خرده فروشان برسد هم با افزایش نرخ روبرو خواهد شد و در نتیجه گوشی‌ها قیمتی مضاعف نسبت سال ۱۴۰۰ پیدا خواهند کرد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.