۰

وزیر ارتباطات: فیلترینگ سایت‌ها به سیاق گذشته منسوخ شده است

بازدید 1313

وزیر ارتباطات گفت مسدودکردن سایت‌ها به سیاق گذشته منسوخ شده و دیگر با فیلتر و فیلترینگ نمی‌توان جلو شکاف بین نسل‌ها را گرفت.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد ابزارهای ماهواره‌ای به‌زودی فراگیر می‌شوند و دیگر مسدودکردن سایت‌ها، راه‌حل محسوب نمی‌شود. محمدجواد آذری جهرمی گفت: «دیگر با فیلتر و فیلترینگ نمی‌توان جلو شکاف بین نسل‌ها را گرفت و نباید انتظار داشت مسئولیت تربیت فرزندان افراد با حاکمیت باشد.»

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدوبازدید نوروزی مجازی، درباره موضوع تربیت در فضای مجازی گفت که تربیت در فضای مجازی هم مانند فضای حقیقی است. آذری جهرمی توضیح داد: «آن‌هایی که فکر می‌کنند مسئولیت تربیت فرزندانشان در فضای مجازی تنها با حاکمیت است، نگاهی به فرزندان مسئولان راست و چپ کنند. خیلی‌ها توان تربیت فرزندان خودشان هم نداشتند. شما از آن‌ها انتظار تربیت جامعه را دارید؟»

وزیر ارتباطات به منسوخ‌شدن فیلترینگ سایت‌ها اشاره کرد و افزود:

انسداد سایت‌ها به سیاق گذشته دیگر منسوخ است، چه با رمزنگاری‌های پیشرفته و چه با ابزارهای ماهواره‌ای که به‌زودی فراگیر می‌شود. این اعتقاد اکثر صاحب‌نظران است.

به‌گفته‌ی او، راهکار مؤثر در این فضا تکیه بر جوان‌های خلاق و واردشدن در رقابت‌ با پلتفرم‌های بین‌المللی است. آذری جهرمی اضافه کرد اگر موانع داخلی و تنگ‌نظری‌ها رفع شود، جوان‌های توانمندی در کشور داریم. وی اعلام کرد درحال‌حاضر علم دانش‌آموزان و نوجوانان در استفاده از فضای مجازی از والدین خود بیشتر است:

این در جامعه ما مسئله کوچکی نیست. شکاف بین‌نسلی در فضای مجازی جدی‌تر است. این شکاف را با فیلتر پر نمی‌کنند؛ بلکه با آموزش مداوم و مؤثر ترمیم می‌کنند. باید کارهای بنیادین انجام داد، نه سطحی.

وزیر ارتباطات چندی پیش هم در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد درباره جریان پیش‌آمده بر سر فیلترینگ اینستاگرام گفته بود:

بنابر اصل ۲۵ قانون اساسی، سانسور ممنوع است، مگر با حکم قانون. قانون بر کلمه پالایش مصادیق مجرمانه به‌جای انسداد تأکید می‌کند. بسیاری از وب‌سایت‌هایی که در ایران مسدود شده‌اند، به‌صورت غیرقانونی فیلتر هستند. مسدودسازی وب‌سایت‌ها نه دراختیار قاضی است و نه در شأن کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و جزو حقوق عامه است.

وزیر ارتباطات در پاسخ به اینکه «چرا همیشه بار تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری بر دوش شبکه‌های اجتماعی می‌افتد و سپس جریان‌هایی برای فیلتر آن‌ها شکل می‌گیرد؟» گفته بود:

قبل از انتخابات حرکاتی برای محدودسازی شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد. در اسفند ۱۳۹۱، کمیسیون امنیت مرکز ملی فضای مجازی مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که در آن تمام فیلترشکن‌ها باید مسدود می‌شدند. در انتخابات ۱۳۹۴، مباحثی درباره مطرح شد. در سال ۱۳۹۶، فشار زیادی برای فیلترینگ تلگرام وارد شد که موفق نبود.

در انتخابات ۱۳۹۸، نسخه‌های فارسی تلگرام مسدود شدند و فشار به شبکه‌های اجتماعی بی‌ربط به انتخابات نیست. فقط اینستاگرام هم نیست. تمام شبکه‌های اجتماعی درمعرض دیدگاه‌های مبارزه‌جویانه‌ای قرار می‌گیرد. برخی گروه‌های سیاسی دستگاه‌هایی در حوزه امنیت مسئولیت دارند و معتقدند که شبکه‌های اجتماعی می‌توانند موجب بحران شوند و چون مدیریت بحران را مشکل می‌دانند، راهکار مسدودسازی  را پیشنهاد می‌دهند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.