رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فراخوان تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت خواهد بود اعلام کرد که زمان دقیق این فراخوان از طریق پیامک به سرپرستان خانوار اعلام خواهد شد.«جعفر صادق تبریزی » درباره افرادی که قرار است بر اساس اولویتبندی سند ملی واکسیناسیون طی هفتههای آینده تزریق واکسن داشته باشند، اعلام کرده «این افراد یا در سامانههای سطح اول پرونده الکترونیک دارند و یا ندارند. اکنون بیش از ۸۵ درصد افراد پرونده الکترونیک سلامت دارند و در طول زمان شیوع کووید۱۹ با آنها تماس گرفته شده و مورد غربالگری تلفنی قرار گرفتند یا توصیههای لازم برای عدم ابتلا به بیماری به آنها شده است. اما افرادی که فاقد پرونده الکترونیک سلامت هستند میتوانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه سلامت یا خانه بهداشت محل سکونت خود، در مدت زمانی کوتاه ( ۱۵ دقیقه) اقدام به تشکیل این پرونده کنند.»
به گفته تبریزی افرادی که فاقد پرونده الکترونیک سلامت هستند میتوانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه سلامت یا خانه بهداشت برای تشکیل پرونده خود اقدام کنند. این موضوع میتواند منجر به ازدیاد جمعیت در این مراکز بشود. او با وجود اینکه به مدت زمان کوتاه این ثبت نام یعنی ۱۵ دقیقه تاکید کرده اما ویروس کرونا چه با یک دقیقه و چه ۱۵ دقیقه میتواند افراد را درگیر کند. تبریزی همچنین تاکید کرده نحوه فراخوان از طریق رسانههای جمعی بویژه صدا و سیما خواهد بود که اطلاعرسانی شود چه گروه سنی در چه بازه زمانی برای دریافت واکسن مراجعه کنند و سپس ارسال پیامک و هماهنگی تلفنی از سوی بهورز یا مراقب سلامت صورت میگیرد.
«رضا باقری اصل» دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در گفتوگو با راه پرداخت تاکید کرده هیچ نیازی به اعلام فراخوان عمومی حضوری برای ثبتنام واکسن کرونا از طرف هیچ نهاد دولتی نیست: «مسیرهایی برای جلوگیری از حضور مردم وجود دارد. تا این لحظه مصوبهای از ستاد مبارزه با کرونا برای فراخوان عمومی حضوری دیده نشده اما درصورتیکه دیده شود بهطورقطع از طرف دبیرخانه شورا اقدام لازم انجام خواهد شد. در حال حاضر در تعامل با بخشهای مختلف وزارت بهداشت و بیمهها برای استفاده از دادههای موجود و جلوگیری از فراخوان عمومی برای ثبتنام حضوری هستیم.»
باقری اصل گفته بود اگر نهاد دولتی بخواهد از انجام اموری که به صورت الکترونیکی در دسترس است سرباز بزند، راههای قانونی برای برخورد با آن وجود دارد: «هم دیوان عدالت اداری و هم ما در این موارد سفت و سخت ایستادهایم. به جز مواردی خاص دیگر نیازی به پیشخوانها و بسیاری از شعبات سازمانهای دولتی نیست و باید خدمات به صورت الکترونیکی در بیایند. اگر شعبهای از مراکز دولتی بخواهد از ارائه خدمات سرباز بزند، قانون در کنار شهروندان است. ضمن اینکه امیدواریم با ارزیابیهایی که انجام میدهیم، این اتفاقات کمتر و کمتر رخ بدهد.»بر اساس آخرین آمار وضعیت وزارتخانهها در پیشرفت دولت الکترونیکی، وزارت بهداشت رتبه هشتم را داشته و به نظر میرسد در دوران اخیر شیوع ویروس کرونا که باید این رتبه را با کمک بخشهای دولتی و خصوصی ارتقا میبخشیده، سیاست خاصی را پیش نگرفته و همچنان به انجام برخی از کارها به روش سنتی اصرار میورزد.
نظرات کاربران