مدیرعامل مخابرات اعتقاد دارد توسعه شبکه فیبر نوری علاوه بر مزیت برای مشترکین، به کاهش هزینههای این شرکت نیز کمک خواهد کرد. معاون تجاری و امور مشتریان این شرکت نیز با اشاره به اینکه فیلترینگ برنامههای توسعه فیبر نوری را با کندی همراه کرد، پیشبینی کرد که سرویس فیبر نوری مخابرات تا سال آینده ۴۰۰ هزار مشترک جدید خواهد داشت.«مجید سلطانی»، مدیرعامل مخابرات، در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سؤال دیجیاتو درباره اینکه آیا با توجه به این وضعیت فیلترینگ، توسعه فیبر نوری فایدهای خواهد داشت یا خیر، گفت: «فیبر نوری سرعت، پایداری و اطمینان را برای مشترک بههمراه دارد. برای ما نیز مزایایی مثل کاهش هزینهها دارد.»
به گفته وی، با فناوری جدید هزینهها بهشدت کاهش مییابد؛ بالاخص هزینه منابع انسانی: «در بحث توزیعپذیری شبکه نیز با حرکت بهسمت فیبر نوری، از سوئیچ متمرکز به سرعت غیرمتمرکز میرویم که پایداری ارتباط مشترک را افزایش میدهد. همچنین فضا و امکاناتی که به این سوئیچ تخصیص داده میشود، آزاد خواهد شد که بحث فضا و نگهداری خود هزینه زیادی دارد. با حرکت بهسمت فیبر نوری، مراکز سوئیچ ما آزاد میشوند که برای شرکت آورده ایجاد میکند.»
سلطانی همچنین به بحث مصرف انرژی اشاره کرد و گفت با عبور از سوئیچهای قدیمی و توسعه فیبر نوری، بهشدت انرژی مصرفی کاهش مییابد.او همچنین اذعان داشت توسعه فیبر نوری علاوه بر فایده برای مشترکین ثابت، در آینده به سود مشترکین اپراتورهای سیار نیز خواهد بود؛ چرا که شبکه زیرساخت توسعه ۵G باید فیبر نوری باشد: «توسعه فیبر نوری به مشترکین سیار کمک میکند تا از فناوریهای جدید استفاده کنند.»
سال آینده ۴۰۰ هزار مشترک جدید فیبر نوری خواهیم داشت
در ادامه، «داود زارعیان»، معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات نیز به دیجیاتو اعلام کرد که موضوع فیلترینگ یک شوک به همه وارد کرده است و روند توسعه فیبر نوری را کند کرده است. او پیشبینی کرد که در سال آینده حدود ۴۰۰ هزار مشترک جدید از سرویس فیبر نوری مخابرات استفاده کنند.به گفته زارعیان، براساس بررسیهای صورتگرفته در بخش مشترکین فیبر نوری، غالباً بسته خریداریشده از سوی مشتریان این سرویس تمام میشود که این نشان میدهد فیلترینگ در میزان تقاضا مؤثر نیست: «رشد فروشمان در این چند ماه نیز بیشتر شده است. البته با رفع فیلتر، مصرف میتواند بالاتر برود و انگیزههای بیشتری (برای استفاده از سرویس فیبر نوری) ایجاد شود.»
جذب ۷۹ هزار مشترک جدید برای سرویس فیبر نوری
معاون تجاری مخابرات، طی مصاحبه قبلی خود با دیجیاتو از تسهیل ارائه فیبر نوری به مشترکین و رفع موانع این حوزه خبر داده بود. بااینوجود براساس آمارهای سایت «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها»، طی ۵ ماه اخیر هیچ تغییری در تعداد مشترکین فیبر نوری مخابرات دیده نمیشود. او در پاسخ به چرایی این موضوع اظهار داشت روند توسعهای که تا شهریورماه پیشبینی کرده بودند، محقق نشده است، اما از آبانماه بهبعد، توانستهاند ۷۹ هزار مشترک جدید FTTH جذب کنند.این سخنان از سوی شرکت مخابرات نشان میدهند که دادههای سایت طرح ملی فیبر نوری بهروز نیست.
زارعیان با تأکید بر اینکه فیبر نوری، آینده ارتباطات ثابت است، اعتقاد دارد با توجه به تغییراتی که در حوزه کاربردهای ارتباطات ایجاد میشود، دیر یا زود باید بهسمت توسعه فیبر نوری حرکت کرد: «تصمیمهایی که در اجلاسهای جهانی اقتصاد گرفته میشود، روی سرمایهگذاری بر ۵G تأکید دارد. بستر اصلی ۵G نیز فیبر نوری است.»
کاهش سود خالص مخابرات
گزارش ۹ماهه مخابرات در کدال نشان از سود خالص ۱۴۷۴ میلیارد تومانی این شرکت در سال ۱۴۰۱ دارد که البته نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵۵ درصد کاهش یافته است. این درحالی است که درآمد عملیاتی این شرکت تفاوت چندانی نکرده. مدیرعامل مخابرات درباره چرایی این کاهش به دیجیاتو گفت:«سود خالص بستگی به عملکرد بخش سیار دارد. هزینههای بخش نیروی انسانی، هم در شرکت اصلی و هم شرکت سیار در سال ۱۴۰۱ بالا رفت. زمانی که هزینهها بالا میرود، سود خالص کاهش مییابد.»
لازم به ذکر است که مخابرات، سهامدار اصلی شرکت همراه اول بوده و درآمدزایی این شرکت بر سود و درآمد مخابرات اثرگذار است.
نظرات کاربران