تعداد تراکنشهای اینترنتی آبان ماه نسبت به مهرماه سال جاری ۶.۸۵ درصد کاهش نشان میدهد. طبق گزارش آبان ماه شاپرک تعداد تراکنشهای اینترنتی انجام شده در آبان ماه نسبت به مهرماه کاهش یافته است. این کاهش میتواند نتیجه قطعی اینترنت از شاماگاه ۲۵ آبان ماه باشد که در بخش ثابت یک هفته و در بخش اینترنت تلفنهمراه ۱۰ روز در کشور به طول انجامید. هرچند که هنوز اینترنت تلفنهمراه در استان سیستان و بلوجستان متصل نشده است.
تعداد تراکنشهای اینترنتی انجام شده طی آبان ماه ۱۳۲ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۸۹۰ تراکنش بوده این درحالیاست که میزان تراکنشهای اینترنتی مهرماه ۱۴۱ میلیون ۵۰۶ هزار و ۱۱۷ تراکنش ثبت شده است. میزان مبلغی تراکنشهای اینترنتی نیز در آبان ماه نسبت به مهرماه کاهش داشته است. مجموع مبلغ تراکنشهای انجام شده از طریق اینترنت ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان نسبت به مهرماه کاهش یافته است.
تعداد تراکنشهای تلفنهمراه نیز در ماه آبان نسبت به مهرماه کاهش از خود نشان داده است. طبق گزارش شاپرک تعداد تراکنشهای انجام شده موبایلی در آبان ماه ۱۲۹ میلیون ۷۲۴ هزار و ۳۱۳ تراکنش بوده که این میزان تراکنش کاهش ۵.۶۸ درصدی را نسبت به مهرماه نشان میدهد. تعداد تراکنشهای انجام شده موبایلی طی مهرماه ۱۳۷ میلیون و ۹۷ هزار و ۵۴۴ تراکنش بوده است. مقایسه مبلغی تراکنشهای موبایلی نیز این کاهش را نشان میدهد. مقایسه این ۲ ماه با یکدیگر کاهش ۸۲ میلیارد و ۲۷۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی را در مبلغ تراکنشهای موبایلی نشان میدهد. به نظر میرسد کاهش میزان تراکنشهای موبایلی و اینترنتی در ماه آذر نیز همچنان ادامه داشته باشد چرا که اینترنت روی تلفنهمراه طی ۱۰ روز در این ماه قطع بود.
مقایسه مهرماه و آبان ماه تراکنشهای انجام شده روی دستگاههای کارتخوان نشان میدهد که میزان تراکنشها از طریق این ابزار تقریبا ثابت مانده و با کاهش نامحسوسی مواجه بوده است.
متوسط تراکنش هر ابزار شاپرکی در آبان ماه ۹۸ از سوی شاپرک ۲۱۹ تراکنش اعلام شده است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش ۲.۷۹ درصدی را تجربه کرده است. بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به ابزار پذیرش اینترنتی است. در آبان ماه متوسط تعداد تراکنشهای اینترنتی با کاهش ۱۱.۲۰ درصدی از ۱۳۲ تراکنش در مهرماه به ۱۲۱ تراکنش رسیده است.متوسط تعداد تراکنش هر ابزار پذیریش موبایلی ۱۰۳ تراکنش است که این مقدار نیز نسبت به ماه گذشته با کاهش ۷.۴۲ واحدی مواجه بوده است.
طبق گزارش شاپرک متوسط تعداد تراکنش هر ابزار کارتخوان فروشگاهی نیز با ۵.۲۱ واحد کاهش نسبت به مهرماه به ۲۵۱ عدد در آبان ماه رسیده است.
با وجود تلاشهای صورت گرفته از سوی شبکه بانکی و شرکتهای فعال در زمینه پرداخت اینترنتی همچنان سهم کارتخوان در پرداختها بیشتر از سهم پرداخت اینترنتی و موبایلی است. با وجود اینکه طی سالهای گذشته تلاش شده که سهم پرداختهای اینترنتی افزایش یابد اما اتفاقاتی مانند قطعی اینترنت موجب میشود این تلاشها با شکست مواجه شوند.
مقایسه میزان ابزارهای استفاده شده درپرداخت اینترنتی میان آبان ماه و مهرماه خود موید این موضوع است. سهم ابزار پذیرش اینترنتی در مهرماه ۶.۲۵ صدم بود این در حالی است که این سهم طی آبان ماه به ۵.۹۵ صدم درصد کاهش یافت.
نظرات کاربران