۰

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور: از سال ۹۷ نتوانسته‌ایم کارت ملی هوشمند تحویل دهیم

بازدید 1238

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد اگر تحریم و برخی موانع بر سر تامین منابع ارزی نبود، کارت‌های ملی مردم به دست آن‌ها می‌رسید. به گفته ابوترابی افرادی که از سال ۹۷ برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت نام کرده‌اند تاکنون کارتشان را دریافت نکرده‌اند.

«سیف الله ابوترابی» با حضور در یک برنامه رادیویی، در خصوص وضعیت کارت‌های ملی هوشمند گفت:

«کارت‌هایی که از سال ۹۷ یا ۹۸ ثبت‌نام کرده‌اند تا الان به دست‌شان نرسیده است. ما تا قبل از پایان سال ۹۶ و آغاز سال ۹۷، بدنه کارت را وارد می‌کردیم و زمان صدور را تا ۱۵ روز کاهش دادیم. یعنی ۲.۵ میلیون کارت را صادر کردیم. اما به دلیل مشکلاتی مثل تحریم و تامین اعتبار ارزی برای انتقال وجه به خارج از کشور ،که همه بدنه کشور را درگیر خود کرده است، دوستان به تولید داخل روی آوردند.»

به گفته وی مواد اولیه کارت هوشمند، پلی کربنات است که همچنان وارداتی است و تراشه هم در کشور تولید نمی‌شود: «دوستان ما در چاپخانه دولتی، ناگزیرند که مواد اولیه را وارد کنند و در داخل کشور بدنه را تولید کنند. تلاش زیادی هم کرده‌اند که معادل خارجی تولید کنند. آن‌ها بنا بود ماهیانه، حداقل یک میلیون کارت را به ما تحویل دهند.»

ابوترابی با بیان اینکه ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون کارت وجود دارد اظهار داشت بر اساس قانون، تحویل بدنه کارت بر عهده چاپخانه دولتی است: «بیش از ۶۲ میلیون نفر برای کارت ملی ثبت‌نام کرده‌اند و حدود ۵۱ میلیون و ۷۵۰ هزار کارت صادر کردیم. اگر نیازها از سمت چاپخانه تامین شود، ما ظرف ۵ تا ۶ ماه از زمان درخواست، کارت‌ها را تحویل می‌دهیم.»

به گفته وی چاپخانه ملی کشور تمام تلاش‌ خود را می‌کند اما در خصوص تامین مواد اولیه کارت باید مشکلات حل شود: «براساس شنیده‌ها، هم مشکلات تامین مواد اولیه و هم اعتبار ارزی وجود دارد. ما توجیه و دلیلی نداریم. وزیر کشور نیز از زمان مسئولیت خود هر هفته درگیر است تا بتواند این مشکل را حل کند.»

او در پاسخ به این سوال که چرا از شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه استفاده نشده است، گفت:

«شرکت‌های مختلفی طرح موضوع کردند اما چاپخانه نتوانست آن‌ها را تایید کند زیرا بر اساس قانون، متولی صدور اوراق بهادار را مشخص کرده‌اند. گاهی اشاره می‌کنند به تراشه تلفن همراه که این‌ دو با هم متفاوت است و تنها کشورهایی مثل چین، کره و یکی دو کشور دیگر این تراشه را تولید می‌کنند.»

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.