۰

حرکت اول امسال ۶۰۰ میلیارد تومان روی استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند

بازدید 1592

حرکت اول با ۹۵۰ میلیارد تومان آورده نقدی از همراه اول، به دنبال جذب سرمایه از اکوسیستم دیجیتال کشور است. قرار است این شرکت برای امسال ۶۰۰ میلیارد تومان و برای سال آینده، ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را در برنامه خود داشته باشد.

حرکت اول، بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت همراه اول، در نشستی آنلاین از عملکرد سه‌ساله خود پرده برداشت. به‌ گفته محمدمهدی عباسخانی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره حرکت اول، این شرکت از سال ۹۷ و در راستای راهبرد گروه همراه اول برای حضور فعال در حوزه استارتاپی کشور تأسیس شده است.

حرکت اول در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ایجاد زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی برای تدوین دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها و تشکیل کمیته‌های سرمایه‌گذاری تمرکز کرد و فعالیت جدی سرمایه‌گذاری‌اش را با شروع فعالیت مهدی اخوان بهابادی به‌عنوان مدیرعامل همراه اول آغاز کرد. درنتیجه، عمده سرمایه‌گذاری‌های حرکت اول در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ رقم خورده است.

۹ کسب‌وکاری که حرکت اول در دو سال اخیر روی آن‌ها در حوزه مراحل میانی سرمایه‌گذاری کرد، شامل این موارد هستند: شرکت سانا گستر سبز با دو پلتفرم اوبار و آچاره؛ همراه مکانیک، پینکِت، جاجیگا، آلا، دیجی‌شی، نبض سلامت و نت بلاکس. البته مدیرعامل حرکت اول اشاره می‌کند که روی پینکت و همراه مکانیک و آچاره سرمایه‌گذاری مجدد انجام شده است و این پلتفرم‌ها در دو مرحله جذب سرمایه کرده‌اند.

ورود حرکت اول به این حوزه با سرمایه‌گذاری مشترک برای ایجاد مراکز شتاب‌دهی بود و پس از ایجاد شرکت حرکت اول، سهام هاب‌های این مراکز عملا به حرکت اول واگذار شد. سپس تمرکز سه هاب دانشگاهی روی مراکز شتاب‌دهی قرار گرفت. طبق اعلام عباس‌خانی، تاکنون ۶۰۰ طرح وارد این هاب‌ها و ۳۰ تیم وارد مرحله پیش‌شتاب‌دهی شده‌ و ۱۰ تیم قرارداد شتاب‌دهی در این دانشگاه‌ها بسته‌اند.

حرکت اول در راستای سرمایه‌گذاری خارج کشور، سال گذشته برای اولین بار در سوریه روی «دیجی شی» سرمایه‌گذاری کرد که در حوزه خرده‌فروشی و تجارت الکترونیکی فعالیت می‌کند. در همین زمینه، حرکت اول شرکتی با نام «حرکت اول جهانی» در سوریه تأسیس کرده که قرار است مسئول سرمایه‌گذاری جهانی این شرکت باشد.

به‌صورت کلی، تمرکز حرکت اول بیشتر روی هفت حوزه‌ی تجارت الکترونیک، سلامت، آموزش، فناوری‌های مالی، فناوری‌های بیمه، رسانه و گردشگری و به‌تازگی حوزه‌های مختلف فناوری است که عمدتاً شامل شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی سرویس B2B می‌شود.

مدیرعامل حرکت اول با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری این شرکت محدود به تزریق سرمایه نمی‌شود، می‌گوید مشاوره در حوزه‌های زیرساختی، حقوقی و رفتار سازمانی به شرکت‌های در حال رشد داده می‌شود. همچنین برای این شرکت‌ها حسابرس خارجی انتخاب می‌شود و رعایت استاندارهای صورت‌های مالی مورد توجه قرار می‌گیرد. عباس‌خانی اضافه می‌کند:

هم‌اکنون تمام شرکت‌های سرمایه‌پذیر ما صورت‌های مالی حسابرسی شش ماهه و ۱۲ ماهه و حسابرس خارجی دارند. این موارد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاری روی این استارتاپ‌ها جذاب‌تر شود؛ چون پرداخت‌های دارایی و مالیات شفاف می‌شود.

او با تأکید بر اینکه تأثیرگذاری در اکوسیستم فناوری کشور با سه مورد انجام شده، این موارد را همکاری با دانشگاه‌ها، ایجاد تفاهم‌نامه با پارک‌های علم و فناوری و ایجاد صندوق مشترک با صندوق نوآوری عنوان کرد. مدیرعامل حرکت اول در همین زمینه خبر داد که مجوز ایجاد یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CBC) با همکاری صندوق نوآوری به‌تازگی به نتیجه رسیده است.

عباس‌خانی  در مورد منبع سرمایه‌گذاری حرکت اول می‌گوید سرمایه ثبتی شرکت تاکنون ۳۵۰ میلیارد تومان به‌عنوان آورده‌ی نقدی بوده که از سوی سرمایه‌گذار شرکت یعنی همراه اول تزریق شده است. البته حرکت اول، جذب سرمایه از اکوسیستم را در نظر دارد و در همین راستا اقدام به ایجاد شرکت سرمایه‌گذاری با مجوز صندوق نوآوری کرده است. به‌ گفته‌ی او، گروه همراه اول با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان این شرکت سرمایه‌گذاری را ثبت کرده و صندوق ظرفیت رسیدن به ۲۵۰ میلیارد تومان نیز دارد که این موضوع با سرمایه‌گذاری در اکوسیستم حاصل می‌شود. او  می‌گوید:

همراه اول طبق مصوبه هیئت مدیره‌، برنامه سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در اکوسیستم دیجیتالی کشور را دارد. این برنامه مشخصا با عنوان استراتژی فراتر از کسب‌و‌کار (Beyond core) به‌عنوان سند راهبردی پنج‌ساله همراه اول مصوب شده و تزریق سرمایه‌ طبق این سند در حال انجام است.

مدیرعامل حرکت اول می‌گوید این شرکت برای امسال ۶۰۰ میلیارد تومان و برای سال آینده ۳۵۰ میلیارد تومان، در مجموع ۹۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری تا سال ۱۴۰۱ در برنامه دارد. بر همین اساس، تاکنون ۳۱۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری تعهدی از سوی شرکت انجام شده است که ۷۰ درصد آن به شرکت‌های سرمایه‌پذیر پرداخت شده و بخشی که پرداخت نشده به این دلیل است که شرکت هنوز به ارزیابی موشکافانه در مورد آن‌ها نرسیده؛ اما پس از ایجاد این اطمینان، پرداخت انجام می‌شود. او اشاره می‌کند که در مدت‌زمان فعالیت این شرکت حدود ۶۰۰ طرح وارد حرکت اول شده‌اند؛ ۴۷ درصد طرح‌ها از سمت حرکت اول و هیئت مدیره شناسایی شده و ۵۳ درصد از طریق وب‌سایت‌ها طرح را ارائه داده و برای سرمایه‌گذاری انتخاب شده‌اند.

عباس‌خانی اضافه می‌کند که شرکت ازلحاظ تأمین سرمایه مشکلی ندارد و در صورت وجود استارتاپ‌ها و ایده‌های جذاب که ترجیحاً قابلیت سرمایه‌گذاری در داخل کشور را داشته باشند، آمادگی برای سرمایه‌گذاری در این شرکت وجود دارد. البته او به تأثیر همه‌گیری کرونا برای ایجاد عقب‌ماندگی حرکت اول در محقق کردن برنامه‌های خود نیز اشاره می‌کند و در این مورد می‌گوید: «سعی می‌کنیم به‌خصوص در نیم‌سال ۱۴۰۰ و سال آینده، عقب‌ماندگی برنامه‌مان را جبران کنیم.»

برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.