افزایش سریع ارزش سهام شرکتهای فناوری، افرادی نظیر بیل گیتس، جف بزوس و مارک زاکربرگ را به مولتیمیلیاردرهای دنیا تبدیل کرده است.بهترین راه برای تبدیل شدن به یک ثروتمند میلیاردر در آمریکا، تاسیس یک کمپانی فناوری است. بیل گیتس، بنیانگذارمایکروسافت با ثروت شخصی ۸۹ میلیارد دلار، با وجود آنکه چند ماه قبل، برای مدت کوتاهی توسط جف بزوس، بنیانگذارآمازون با ثروت شخصی ۸۱.۵ میلیارد دلار به زیر کشیده شد، امسال نیز برای بیست و چهارمین سال متوالی در صدر فهرست ۴۰۰ نفرهی فوربز از برترین ثروتمندان آمریکا قرار گرفته است.
با این حال، دیگر بنیانگذاران فناوری نیز در حال کم کردن فاصلهی خود هستند. مارک زاکربرگ با افزایش ۱۵.۵ میلیارد دلاری ثروت خود در سال گذشته، اکنون با مجموع ثروت شخصی ۷۱ میلیارد دلار در جایگاه چهارم قرار دارد. لری الیسون، بنیانگذار اوراکل نیز با ثروت شخصی ۵۹ میلیارد دلار، جایگاه پنجم را تصاحب کرده است.
تنها فرد نامرتبط به حوزهی فناوری که در جمع ۵ ثروتمند برتر قرار دارد، وارن بافت، دوست نزدیک بیل گیتس با ثروت شخصی ۷۸ میلیارد دلار است که در جایگاه سوم قرار دارد. با این حال، بافت به لطف سرمایهگذاری برکشایر هاتاوی در آیبیام و اپل، در عرصهی فناوری نیز خبرساز شده است.
لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران گوگل، بهترتیب با ثروت شخصی ۴۴.۶ و ۴۳.۴ میلیارد دلار به تازگی در جمع ۱۰ ثروتمند برتر قرار گرفتهاند. استیو بالمر، مدیرعامل سابق مایکروسافت با ثروت شخصی ۳۳.۶ میلیارد دلار در جایگاه پانزدهم است. به دنبال او، مایکل دل با ثروت شخصی ۲۳.۲ میلیارد دلار و پل آلن، همبنیانگذار مایکروسافت با ثروت شخصی ۳۳.۶ میلیارد دلار به ترتیب در جایگاههای نوزدهم و بیست و دوم قرار دارند. اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل نیز با ثروت شخصی ۱۲.۶ میلیارد دلار، جایگاه سی و پنجم را از آن خود کرده است.
در ردههای پایینتر این فهرست، ایوان اشپیگل، بنیانگذار اسنپ با ثروت شخصی ۳.۱ میلیارد دلار، جوانترین فرد حاضر در فهرست ۴۰۰ نفرهی فوربز است. در سوی دیگر، رید هستینگز، بنیانگذار نتفلیکس نیز با ثروت شخصی ۳.۲ میلیارد دلار، برای اولین بار به جمع ۴۰۰ ثروتمند برتر آمریکا راه یافته است.
فوربس اعلام کرده که ۵۹ میلیاردر حوزهی فناوری در فهرست ۴۰۰ نفرهاش قرار دارند. از دیگر میلیاردرهای فناوری میتوان افراد زیر را نام برد:
یان کوم و برایان اکتن، بنیانگذاران واتساپ. جیمز گودنایت (ایاسای). گوردون مور (اینتل). گیب نیوئل (والو). پیر امیدیار، مگ ویتمن و جفری اسکول (ایبی). پیتر تیل و شان پارکر (فیسبوک). دیوید فیلو و جری یانگ (یاهو). مارک بنیوف (سیلزفورس). جیسون هوانگ (انویدیا). هنری ساموئلی و هنری نیکولاس (برودکام). جک دورسی (توییتر). چارلز سیمونی (مایکروسافت) و جیمز کلارک (نتاسکیپ).
شریل سندبرگ از اعضای هیئت مدیرهی فیسبوک با ثروت شخصی ۱.۶ میلیارد دلار از راهیابی به فهرست فوربز بازمانده است.
اگر شما بیل گیتس یا مارک زاکربرگ بعدی نیستید، یک نفر را پیدا کنید و در بنیانگذاری یک شرکت با او شریک شوید؛ یا حداقل سعی کنید سهم مناسبی از سهام شرکت را برای خود تصاحب کنید. در غیر این صورت، اگر پول کافی در اختیار دارید، میتوانید در استارتاپ دیگران سرمایهگذاری کنید یا حداقل در زمان عرضهی اولیهی سهام شرکت، بخشی از سهام آنها را خریداری کنید.
نظرات کاربران