هیئت منصفه دادگاهی در تگزاس، اپل را بهخاطر استفاده بدون اجازه از تکنولوژیهای امنیت اینترنت هولدینگ VirnetX، به پرداخت بیش از ۳۰۲ میلیون دلار غرامت محکوم کرد. آنطور که از شواهد پیداست، این تکنولوژیها در نرمافزارهایی مانند فیستایم استفاده شدهاند.
به گزارش وبسایت بیزینس اینسایدر، اپل و VirnetX چندسالی است که بر سر استفاده از این پتنتها با هم مشکل دارند. اختلاف دو شرکت از سال ۲۰۱۰ و زمانی که VirnetX دادخواستی را برعلیه اپل تنظیم و به دادگاه ارائه کرد، کلید خورد. این شرکت مدعی شده بود اپل چهار پتنت این شرکت با موضوع امنیت شبکه را که در دادگاه از آنها با عنوان “شبکه خصوصی مجازی” و “لینکهای ارتباطی امن” یاد میشود بدون اجازه و یا پرداخت سهم، استفاده کرده است. هیئت منصفه دادگاه تشکیلشده در سال ۲۰۱۲ میلادی، خسارت ۳۶۸٫۲ میلیون دلاری را تایید کرد اما دادگاه تجدیدنظر اعلام کرد در نحوه محاسبه خسارت، ابهاماتی وجود دارد. در پیگیری مجدد مسئولان VirnetX، دو دادخواست این شرکت برعلیه اپل ادغام شد و در ماه فوریه، هیئت منصفه دادگاه، رقم ۶۲۵٫۶ میلیون دلار را به عنوان یکی از سنگینترین حکمهای صادرشده از سوی دادگاههای آمریکایی (در پرونده پتنتها) تایید کرد. در آخرین دادگاه، قاضی Schroeder این حکم را غیرمنصفانه اعلام کرد و در نهایت رقم ۳۰۲٫۴ میلیون دلار برای خسارت وارد شده به VirnetX تایید شد.
سخنگوی اپل از اظهارنظر در خصوص حکم صادرشده خودداری کرده است. بر اساس مستندات دادگاه، در صورت ادامه استفاده اپل از پتنتهای یادشده، حکم سنگینتری در انتظار کوپرتینوییها خواهد بود. این در حالی است که VirnetX دادخواست دیگری را هم در خصوص قابلیتهای امنیتی جدید در سرویسهای اپل و البته نرمافزار iMessage در نوبت بررسی دارد. اکثر دادخواستهای اینچنینی با موضوع پتنتها، در دادگاه تگزاس رسیدگی میشوند.
نظرات کاربران