مصوبه رگولاتوری در مورد اتصال مستقیم شرکتهای مختلف به مراکز تبادل داده (IXP) با اعتراض اپراتورهای ارتباطی روبهرو شده و شکایت شرکت آسیاتک به دیوان عدالت اداری را در پی داشته است. این در حالی است که گفته میشود شرکت ارتباطات زیرساخت نیز مخالف این مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است.
به گزارش پیوست، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آذر سال گذشته در مصوبه ۳۱۰ خود ضوابط و تعرفه ایجاد و اتصال به مراکز تبادل داده (IXP) را تعیین کرد که طبق آن شرکتهایی که دارای AS number هستند میتوانند به صورت مستقیم به IXPهای شرکت زیرساخت متصل شوند و دیگر لازم نیست از مسیر اپراتورهای ارتباطی (FCPها، اپراتورهای همراه، Servcoها و…) عبور کنند. این مصوبه با اعتراض این شرکتها و شکایت شرکت آسیاتک به دیوان عدالت اداری روبهرو شده است.
ASN (Autonomous system number) شماره یا شناسه منحصربهفردی است که به هر شبکه داده میشود. این شناسه به هر شبکه اجازه میدهد با شبکههای دیگر و حتی به صورت داخلی ارتباط داشته باشند. مرجع واگذاری ASN، آیانا (IANA) است.
محمدعلی یوسفیزاده مدیرعامل شرکت آسیاتک در این باره به پیوست گفت این شرکت به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است چراکه به اعتقاد او هرچند شرکتهایی مانند آسیاتک که در لایه دوم شبکه ارتباطاتی کشور قرار دارند با گذراندن مراحل مختلف و اخذ تاییدیههای امنیتی اجازه اتصال به IXPها و برقرار ارتباطات در کشور را دریافت کردهاند و بین ۵ تا ۲۸ درصد درآمدهایشان را در این بخش به دولت میپردازند، اما با مصوبه ۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات، هر شرکتی که AS number داشته باشد میتواند به IXP متصل شود و این موضوع چالشهای فنی و امنیتی به دنبال خواهد داشت.
اتصال مستقیم شرکتها به IXP گرچه با مخالفت FCPها مواجه شده و گفته میشود شرکت زیرساخت نیز به دلایل امنیتی با آن موافق نیست، اما همچنان رگولاتوری از مصوبه خود دفاع کرده و در جدیدترین اظهار نظر، صادق عباسی شاهکوه رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به پیوست گفته در این زمینه مشکلی وجود ندارد و این مصوبه که بر اساس طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات تنظیم شده در حال اجراست.
نقطه تبادل اطلاعات (Internet exchange point یا IX یا IXP) زیرساخت فیزیکی است که از طریق آن مراکز ارائهدهنده خدمات اینترنتی و شبکههای تحویل محتوا (CDNs) ترافیک اینترنت را بین شبکههای خود مبادله میکنند. به طور معمول شرکتهایی که نیاز به اتصال به IXP دارند از سرویسهای شرکتهای اینترنتی استفاده میکنند. اما با توجه به مصوبه ۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات، اکنون یکی از بانکهای بزرگ که از طریق شرکت فناوری اطلاعات زیرمجموعهاش به IXP زیرساخت به صورت مستقیم متصل شده در ماههای اخیر با مشکلات متعددی در پشتیبانی پرداختهای الکترونیکی روبهرو شده است که دلیل این اختلالها ناتوانی در مدیریت اتصال مستقیم شبکه با IXP گمانهزنی میشود.
همچنین گفته میشود با وجود مصوبه ۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت زیرساخت به عنوان متولی شبکه زیرساخت کشور از اتصال مستقیم آپارات به IXP جلوگیری کرده است.
نظرات کاربران