پیش از این خبرهایی در مورد تولید لباسهای ترموالکتریک یا پیزوالکتریک با قابلیت تولید انرژی الکتریسیته برای دستگاههای موبایل، منتشر شده بود. اکنون یک گروه بینالمللی از دانشمندان با موفقیت از پارچههای خاصی برای ایجاد یک نانوژنراتور الکتریسیتهی مالشی تولیدکنندهی انرژی استفاده کردهاند. این محققان در نظر دارند از این شیوه برای تولید لباسهایی استفده کنند که به وسیلهی حرکت بتوان دستگاههای الکتریکی را شارژ کرد.
پارچهی انعطافپذیر فوق با نقره در کنار مواد ارگانیک سیلیکونی و مجموعه نانومیلههای اکسید روی، پوشانده شدهاند. چهار لایه از مواد بر روی یکدیگر قرار گرفته و سپس از بالا بر رویشان فشار لازم اعمال شد. قطعات پارچه با حرکت به سمت مخالف هم، قادر به تولید و ذخیرهی انرژی میباشند. این ویژگی، اثر الکتریسیتهی مالشی نامیده میشود که در طی آن مواد خاص در تماس با یکدیگر باردار میشوند.
انرژی بدست آمده فورا به شکل جریان الکتریکی آزاد میشود که قابل استفاده برای تامین انرژی LEDها، یک نمایشگر کریستال مایع و کنترل ریموت دزدگیر ماشینها است. این پارچه ولتاژ مشابه را در بیش از ۱۲۰۰۰ چرخه، حفظ کند. در کنار استفاده در لباسهای شارژ کنندهی وسایل، این تکنولوژی همچنین قابل کاربرد در مواردی مانند دستگاههای بیوپزشکی و پوست رباتیکی حساس به لمس میباشد.
این پژوهش توسط دانشمندان دانشگاه Sungkyunkwan در کره و دانشگاه Wollongong در استرالیا انجام شده و به تازگی طی مقالهای در ژورنالACS Nano منتشر شده است.
منبع : gizmag
نظرات کاربران