۰

اختصاص بودجه ای ۵۰ میلیون دلاری برای ساخت ماشین هایی با قابلیت «فکر کردن» از سوی تویوتا

بازدید 1163

شرکت تویوتا در جریان کنفرانس خبری خود در پالو آلتوی کالیفرنیا اعلام کرد که در نظر دارد ۵۰ میلیون دلار را صرف راه اندازی یک تاسیسات تحقیقاتی مشترک با دانشگاه های استنفورد و ماساچوست کند تا تکنولوژی هوش مصنوعی را به جاده ها و منازل مان بیاورد.

هماهنگی های لازم برای انجام این پروژه همکاری ۵ ساله قرار است که توسط گیل پرت مدیر اسبق دفتر علوم دفاعی دارپا (آژانس پروژه های تحقیقاتی دفاعی آمریکا) صورت بگیرد.

toyota-logo13-1

 

خودروهایی که امروز وارد جاده ها می شوند تکنولوژی های نیمه خودکار را تا حدودی در خود دارند؛ از کنترل کروز انطباقی که فاصله ایمن ماشین تا خودروی جلویی اش را حفظ می کند تا مکانیزم پیشگیری از تغییر لاین که اتومبیل شما را بین خطوط نگه می دارد همه و همه از جمله این تکنولوژی ها هستند.

اما آنطور که پرت می گوید رسیدن به این نقطه و توسعه چنین تکنولوژی هایی بخش آسان کار بوده است. دشوارترین قسمت که تویوتا هم امید دارد با کمک استنفورد و MIT آن را نهایی سازی کند ایجاد نوعی ماشین هوشمند است که نتنها می تواند به محرک ها واکنش نشان دهد بلکه قادر است محیط پیرامون خود را مورد ارزیابی قرار داده و به شکل طبیعی و هماهنگ با راننده و این محیط تعامل داشته باشد.

نمایندگان این شرکت خودروساز در جریان یک جلسه پرسش و پاسخ که به دنبال اعلام این خبر برگزار گردید اعلام داشتند که این فناوری لزوما به معنای گنجانده شدن هوش مصنوعی در تکنولوژی هدایت خودکار نیست بلکه بدان معناست که این دو تکنولوژی به هم متصل و مرتبط خواهند شد.

ماشین های خودکار برای نمونه به نوعی هوش مصنوعی نیاز دارند که بتواند با وجود ابهامات موجود در داده های نقشه یا تعاملاتش با عابرین پیاده مسیر خود را پیدا کند.

پروفسور دانیلا راس از آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم کامپیوتر MIT و پروفسور فی فی لی مدیر لابراتوار هوش مصنوعی استنفورد در جریان این جلسه همچنین از اهداف خود در رابط با هوش مصنوعی «انسان محور» سخن گفتند.

راس در صحبت هایش به یک خودروی فرضی بهره مند از هوش مصنوعی اشاره کرد که در زمان سر حال نبودن راننده آلبوم موسیقی دلخواهش را برای او پخش می کند یا اینکه راننده را تحت نظر می گیرد تا رفتارهای تهاجمی و هر نوع حواس پرتی را در او تشخیص دهد.

هوش مصنوعی آینده همچنین متوجه خواهد شد که راننده فراموش کرده با مادر خود تماس بگیرد و با پخش کردن یک یادآور او را از این بابت مطلع کرده یا حتی کنترل ماشین را در دست می گیرد تا فرد بتواند با مادرش تماس بگیرد. این ماشین قطعا باید به اندازه کافی هوشمند باشد تا بداند که چه زمانی به صورت خودکار در عملکرد راننده مداخله نماید و در برخی موارد حتی بهتر از راننده عمل کند.

این شرکت خودروساز در پایان یادآور شده که هدفش از این همکاری [دست کم در کوتاه مدت] این نیست که خودروهای بدون سرنشین بسازد و در عوض قصد دارد ماشین های کوچکی را تولید کند که می توانند به شکلی بدون نقص و هماهنگ با افراد داخل و خارج از خودرو تعامل داشته باشند.

پرت همچنین تصریح کرده است که تکنولوژی های رباتیک و هوش مصنوعی آینده تویوتا به افراد مسن امکان می دهد استقلال خود را حفظ نموده و حرکت پذیری شان را در داخل و خارج از فضای خانه نگه دارند.

البته فعلا نمی توان برآورد دقیقی در مورد زمان عرضه ماشین های جدید تویوتا داشت، با این همه، این شرکت خودروساز اعلام نموده که ظرف سال های آتی هوش مصنوعی و همچنین خودمختاری بیشتری به محصولات تولیدی این شرکت اضافه خواهد شد.

 

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.