محقق دانشگاه هاروارد چیپ تشخیص بیماری ایدز را طراحی و تولید کرد. این پژوهشگر ایرانی موفق شد دستگاهی بسازد که با شمارش تعداد ویروس های HIV موجود در یک قطره خون می تواند این بیماری را در تمامی مراحل ابتلا، تشخیص دهد.
این طرح کاندیدای دریافت جایزه دانشگاه هاروارد شده است. هادی شفیعی پژوهشگر این چیپ با اشاره به مطالعات خود در حوزه پزشکی، اعلام نموده که در این مدت بر روی ساخت دستگاه ارزان قیمت برای تشخیص زودهنگام بیماری های عفونی، مانند ایدز تمرکز داشته است.
شفیعی مدعی شده است که در دوره Window Period که ویروس ایدز وارد بدن شده است اما هیچ علائم بالینی در فرد وجود ندارد، چیپ ست فوق قابلبت تشخیص بیماری را دارد. وی در دفاع از طرح خود بیان کرد: در سایر راه ها برای تشخیص بیماری ایدز از تست های آزمایشگاهی استفاده می کنند. ولی ما روش تعداد شمارش ویروس را انتخاب کردیم، که در تمامی مراحل می شود با این راه، بیماری ایدز را تشخیص داد.
پژوهشگر ایرانی دانشگاه هاروارد گفت: این میکروچیپ مانند یک پلتفرم است و می توان با اعمال تغییراتی، از آن برای تشخیص بیماری های دیگر استفاده کرد.
شفیعی که برای شرکت در اولین کنفرانس ملی تکنولوژی های پیشرفته آزمایشگاهی در دانشگاه امیر کبیر حضور یافته، اعلام کرد: این میکروچیپ ثبت اختراع شده و جزو ۳ طرح برتر دانشگاه هاروارد نیز انتخاب شده است. وی اضافه کرد در صورتی که در مرحله داوری به این طرح امتیاز کافی داده شود، میکروچیپ تشخیص ایدز می تواند جایزه معتبر دانشگاه هاروارد را به خود اختصاص دهد.
نظرات کاربران