۰

کسب درآمد در یوتیوب

بازدید 3798

زمانی که صحبت از کسب درآمد از یوتیوب می‌شود، اکثر کاربران تصور می‌کنند نمایش تبلیغات در این سرویس استریم ویدیو تنها روش کسب درآمد از آن است. در این مطلب قصد داریم تمام توضیحات لازم درمورد نحوه کسب درآمد از یوتیوب را بیان کنیم و شما را با بهترین روش‌های کسب درآمد از طریق این پلتفرم آشنا کنیم.البته قبل از آشنایی با روش‌های مختلف کسب درآمد از طریق یوتیوب، ابتدا در مورد نحوه کسب درآمد از این سرویس در ایران و نحوه نقد کردن این درآمد در کشورمان توضیح می‌دهیم.

کسب درآمد از یوتیوب بسیار جذاب است. خصوصا چون پای ویدیو در میان است. ویدیو که یکی از بهترین ابزارهای ارتباطی در دنیاست. یوتیوب به ازاری دیده شدن ویدیوهای شما حاضر است به شما پول بدهد. جالب است نه؟ ولی آیا این واقعیت داره؟ آیا تنها این را برای کسب درآمد از یوتیوب مناسب است؟

کسب درآمد از یوتیوب با اینکه برای شهروندان ایران کمی دشوار است اما بسیار پر درآمد است. بسیاری از کسانی که قصد راه اندازی کانال یوتیوبی و کسب درآمد و درآمدزایی از یوتیوب را دارند این طرز فکر را دارند که به دلیل این که در ایران زندگی می‌کنند کسب درآمد اینترنتی از یوتیوب  برایشان غیر ممکن است و نمی توانند از این طریق درآمدزایی داشته باشند. اما در واقع این طور نیست! یکی از مزیت های Youtube برای ایرانی‌هایی است که قصد  کسب درآمد دلاری را دارند که با وضعیت فعلی ارز در کشورمان برای شما بسیار سودمند خواهد بود. اما در حقیقت به دلیل تحریم ها، کسب درآمد از یوتیوب کمی برای ایرانی ها دشوار شده است.

اما باز هم افراد بسیار زیادی در ایران هستند که در حال حاضر در حال کسب درآمد از یوتیوب هستند و به درآمد های بسیار بالایی در ماه رسیده اند.

در سال‌های اخیر محتوای ویدئویی یکی از روش‌های بازاریابی بسیار مطرح در سراسر دنیاست و یوتیوب بزرگترین پلتفرم اشتراک ویدیو در دنیاست. استفاده از این شبکه اشتراک ویدیو هیچ محدودیتی ندارد و می توانید هر چقدر که می خواهید ویدیوهایتان را در این شبکه اجتماعی اشتراک ویدیو به اشتراک بگذارید.

کسب درآمد از یوتیوب بسیار جذاب است. خصوصا چون پای ویدیو در میان است. ویدیو که یکی از بهترین ابزارهای ارتباطی در دنیاست. یوتیوب به ازاری دیده شدن ویدیوهای شما حاضر است به شما پول بدهد. جالب است نه؟ ولی آیا این واقعیت داره؟ آیا تنها این را برای کسب درآمد از یوتیوب مناسب است؟

روزانه در کل جهان، ۵ میلیارد ویدیو در یوتیوب تماشا می‌شود. به‌ علاوه، کاربران این سرویس زمان زیادی را در آن صرف می‌کنند و همین مورد، این یوتیوب را به یکی از برترین وب‌سایت‌های جهان تبدیل کرده است. میانگین حضور هر کاربر در یوتیوب ۴۰ دقیقه است که در مقایسه با بسیاری از سرویس‌های اینترنتی، یک رکوردشکنی عجیب محسوب می‌شود. این آمار نسبت به سال گذشته، افزایش ۵۰ درصدی داشته است.

مزیت‌های فعالیت در یوتیوب و تولید محتوا در آن، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. به‌ علاوه، در کنار مواردی همچون بازاریابی و جذب مشتری برای کسب‌وکارها، اشخاص عادی نیز می‌توانند با کمی خلاقیت و استفاده از ابزارهای صحیح، درآمد خود را در این سرویس تضمین کنند. در ادامه‌ی این مطلب ، به آموزشی جامع در مورد راه‌اندازی سیستم درآمد در یوتیوب، راهکارهای دیگر به جز تبلیغات و نکاتی برای تولید محتوای ویدیویی بهتر می‌پردازیم.

نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران

در همین ابتدا باید بگوییم کسب درآمد از طریق یوتیوب در ایران و نقد کردن آن از یک سمت به دلیل تحریم بودن کشورمان و از سوی دیگر پشتیبانی نشدن این سرویس در ایران، مشکلات خاص خود را دارد. در ایران هیچ مرجع قانونی و رسمی جهت حمایت از کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن درآمد آن وجود ندارد؛ بنابراین یا باید از فردی که در خارج از ایران زندگی می‌کند برای کسب درآمد کمک بگیرید یا باید برای نقد کردن درآمد خود در یوتیوب از خدمات شرکت‌های واسط در داخل کشور استفاده کنید.

در روش اول، نقد کردن درآمد یوتیوب به‌صورت کاملاً قانونی و درست پیش می‌رود و یوتیوب با فرد موردنظر شما تسویه‌ حساب می‌کند و او هم می‌تواند درآمدتان را از طریق صرافی‌ها به حساب داخل کشور شما منتقل کند یا یک حساب بین‌المللی ایجاد کنید و از او بخواهید پول را به آن حساب واریز کند.

در روش دوم شرکت‌های واسطی که اکانت ادسنس (AdSense) ایجاد کرده‌اند، می‌توانند درآمد شما را نقد کنند و به‌صورت ریالی در اختیار شما قرار دهند. این شرکت‌ها علاوه بر نقد کردن درآمد شما از یوتیوب، خدمات دیگری نیز ارائه می‌دهند که شامل مدیریت و بهینه‌سازی کانال یوتیوب، کمک به تبلیغ کانال‌تان (پروموت کردن)، تبلیغات در یوتیوب و محافظت از محتوای شما در برابر سرقت محتوا می‌شود.

در ضمن برخی از این شرکت‌ها امکان تسویه‌حساب با کاربر با ارز دیجیتالی را نیز فراهم کرده‌اند و در صورت تمایل می‌توانید درآمد خود را ذخیره و آن را تا زمانی که متمایل نیستید، تبدیل به ریال نکنید (یوتیوب درآمد را به‌صورت دلار پرداخت می‌کند).

توصیه می‌کنیم شرکتی را انتخاب کنید که کارمزد کمتری را در قبال نقد کردن درآمدتان از شما دریافت می‌کند و مالیات کمتری به یوتیوب می‌پردازد (یوتیوب قبل از تسویه‌حساب مبلغی را به‌عنوان مالیات می‌کند. مبلغ این مالیات برای شرکت هایی که دفاتر آنها در کشورهای آسیایی واقع شده است،  کمتر از شرکت‌های مستقر در کشورهای اروپایی است).

درضمن شرکت انتخاب‌شده باید تا جای ممکن مطمئن و در دسترس باشد و قبل از آغاز همکاری با آن‌ها حتماً از این موضوع مطمئن شوید. گوگل درآمد کاربران فعال در یوتیوب را از طریق شرکت‌هایی موسوم به شرکت‌های MCN پرداخت می‌کند؛ اما این شرکت‌ها به دلیل تحریم در ایران وجود ندارند و شرکت‌های واسط غیررسمی جایگزین آن‌ها شده‌اند.

این شرکت‌ها معمولاً توسط اشخاصی که خودشان حساب ادسنس ایجاد کرده‌اند، ایجاد شده‌اند و به عنوان شرکت‌های رسمی MCN مورد تأیید گوگل نیستند؛ اگرچه ممکن است این شرکت‌ها خود را به‌عنوان شرکت‌های MCN رسمی و تأیید شده معرفی کنند؛ اما همان‌طور که گفتیم این شرکت‌ها در ایران فعالیت نمی‌کنند و ادعای MCN بودن از سوی شرکت‌های واسط، ادعای کذبی است؛ اما به هر حال تا حد زیادی قابل‌اعتماد هستد و می‌توانید برای نقد کردن درآمدتان به آن‌ها اعتماد کنید.

معمولاً دفاتر مرکزی این شرکت‌های واسط در خارج از کشور واقع شده‌اند. شما با جستجوی عبارت «شرکت‌های واسط نقدکننده درآمد یوتیوب» یا عبارات مشابه در موتورهای جستجو می‌توانید وب‌سایت این شرکت‌ها را بیابید و با خدمات و نحوه همکاری با آن‌ها آشنا شوید. توصیه می‌کنیم شرکتی را انتخاب کنید که با یوتیوبرهای مطرح همکاری کنند.

کسب درآمد از یوتیوب

یوتیوب که در هر ماه یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون کاربر وارد آن می‌شوند، محبوب‌ترین پلتفرم‌های اشتراک‌گذاری و استریم ویدیو است. این پلتفرم به‌قدری عظیم است که در هر دقیقه ۵۰۰ ساعت ویدیو در آن بارگذاری می‌شود؛ بنابراین بهترین منبع برای کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات در ویدیوهایی با موضوعات مختلف و سایر روش‌های قابل‌استفاده برای کسب درامد از طریق ساخت، نشر و نمایش ویدیو محسوب می‌شود.

در ادامه ابتدا اصلی‌ترین و بهترین روش کسب درآمد از یوتیوب را که عمدتا بر پایه نمایش تبلیغات در ویدیو شکل گرفته است، معرفی می‌کنیم و تمام توضیحات لازم در رابطه با این روش را بیان می‌کنیم و سپس چند روش ثابت‌شده دیگر برای کسب درآمد از اینترنت از طریق یوتیوب را می‌گوییم.

پیوستن به طرح شریک یوتیوب (YouTube Partner Program)

یوتیوب این طرح را برای کسب درآمد کاربران ایجاد کرده؛ البته لازم نیست برای کسب درآمد حتماً شریکی یوتیوب شوید و می‌توانید با ایجاد یک کانال یوتیوب و اکانت ادسنس و تلاش برای افزایش بازدید از ویدیوهای کانال‌تان با هدف افزایش بازدید از تبلیغات جای‌داده در آن‌ها هم به‌راحتی کسب درامد کنید؛ اما شرکت در طرح شریک یوتیوب مزایای زیادی دارد و با شرکت در این طرح می‌توانید علاوه بر کسب درآمد از یوتیوب با نمایش تبلیغاتی در ویدیوهای بارگذاری شده خود، از منابع درآمدی دیگری همچون حق اشتراک‌های پرداخت‌شده برای سرویس «یوتیوب پریمیوم» (Youtube Premium) بهره‌مند شوید و از روش‌هایی دیگری که در ادامه توضیح خواهیم داد نیز کسب درآمد کنید.

برای مشارکت در طرح شریک یوتیوب باید مراحل زیر را دنبال کنید:

ایجاد کانال

نخستین گام برای کسب درآمد از طریق یوتیوب ایجاد کانال یوتیوب است. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. درصورتی‌که جیمیل و اکانت گوگل ندارید، باید اکانت گوگل خود را ایجاد کنید. برای ساخت اکانت گوگل باید وارد این صفحه شوید و پس از کلیک کردن روی گزینه Create Account، در بخش username نام کاربری‌تان و در بخش password رمز عبورتان را وارد و در بخش Confirm your password دوباره آن را وارد کنید. سپس با کلیک روی گزینه Next به مرحله بعدی بروید، در این مرحله می‌توانید در صورت تمایل شماره همراه خود را وارد کنید تا در صورت فراموشی رمز عبور، کد بازیابی رمز عبور به گوشی شما ارسال شود. با استفاده از آن می‌توانید رمز عبور جدیدی را برای خود مشخص کنید. با کلیک روی گزینه Next فرایند ساخت اکانت گوگل شما تکمیل می‌شود.
  2. پس از ایجاد اکانت گوگل با کلیک روی گزینه Sign In وارد یوتیوب شوید. پس از ورود ابتدا روی عکس پروفایل خود در سمت راست بالای نمایشگر کلیک کنید. در صورتی‌که هنوز برای پروفایل خود عکسی انتخاب نکرده‌اید، در قسمت عکس حرف اول نام کاربری شما نمایش داده می‌شود. اگر در حال استفاده از نسخه وب یوتیوب هستید و با مرورگر گوگل کروم وارد یوتیوب شده‌اید، چنانچه قبلاً با اکانت گوگل خود وارد مرورگر شده‌اید، اکانت یوتیوب به‌صورت خودکار برای شما ایجاد می‌شود و شما به‌صورت خودکار با اکانت گوگل خود وارد اکانت می‌شوید.
  3. در مرحله بعد روی گزینه Create a channel کلیک کنید. با کلیک روی این گزینه پنجره‌ای باز می‌شود که با کلیک روی گزینه Create کانال شما ایجاد می‌شود.

ایجاد شرایط لازم برای کانال برای درآمدزا شدن آن

کانال شما باید واجد شرایط کسب درآمد شود. برای کسب درامد از یوتیوب از طریق پیوستن به برنامه YouTube Partner Program، کانال شما باید حداقل ۱۰۰۰ مشترک داشته باشد و مشترکان کانال شما ۴۰۰۰ ساعت ویدیو در کانال شما دیده باشند.

درصورتی‌که خودتان تولید محتوا می‌کنید و خودتان (یا فرد دیگری) مجری یا گوینده هستید، می‌توانید برای افزایش مشترکان کانال خود و افزایش مدت‌ زمان بازدید از ویدیوهای بارگذاری شده در کانال خود، در ابتدای ویدیو از مشترکان خود بخواهید با کلیک روی دکمه قرمز رنگ Subscribe، مشترک کانال شما شوند و پس از آن با کلیک روی آیکون زنگوله در کنار این دکمه، از ویدیوهای جدید شما مطلع شوند و آن‌ها را تماشا کنند.

درصورتی‌که هیچ فردی در ویدیو حضور ندارد یا ویدیو فاقد گوینده است، می‌توانید با یک زیرنویس به همراه یک طرح گرافیکی جذاب، مشترکان خود را به انجام این کار تشویق کنید.

تنظیم اکانت ادسنس

برای کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن آن، ساخت اکانت ادسنس، تنظیم آن و متصل کردن آن به کانال خود ضروری است. به دلیل ساخت اکانت گوگل، اکانت ادسنس نیز به‌صورت خودکار برای شما ایجاد می‌شود.

البته درصورتی‌که از فردی در خارج از کشور برای نقد کردن درآمدتان کمک خواسته باشید، تنظیم ادسنس و متصل کردن آن به کانال شما باید توسط آن فرد انجام شود. اگر هم برای نقد کردن درآمدتان از خدمات شرکت‌های واسط استفاده می‌کنید، نیازی نیست شما این کار را انجام دهید و این کار توسط این شرکت‌ها انجام می‌شود.

برای تنظیم اکانت ادسنس و متصل کردن آن به کانال خود مراحل زیر را انجام دهید:

  1. روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و گزینه YouTube Studio را انتخاب کنید.
  2. پس از باز شدن پنجره جدید، روی تب Monetization کلیک کنید (چنانچه در ایران هستید، حتی اگر با ابزارهای تغییر آی‌پی نیز وارد یوتیوب شده باشید، پیام امکان‌پذیر نبودن درآمدزایی از یوتیوب با متن «Monetization not available in your location» برای شما نمایش داده می‌شود.)
  3. در قسمت بالای راست نمایشگر روی گزینه START کلیک کنید.
  4. نام کاربری و رمز عبور کانال خود را هر زمانی که از شما خواسته شد، وارد کنید.
  5. درصورتی‌که چند اکانت گوگل دارید، اکانتی که می‌خواهید با آن از ادسنس استفاده کنید، انتخاب کنید چنانچه قبلاً از ادسنس برای انجام کار دیگر استفاده کرده‌اید، با همان اکانت گوگلی وارد شوید که در اکانت ادسنس کنونی شما استفاده شده است.
  6. اکنون وارد ادسنس شده‌اید و باید ایمیلی که می‌خواهید تأییدیه اکانت‌تان از سوی ادسنس را از طریق آن دریافت کنید، تایید کنید، درصورتی‌که ایمیل نمایش‌ داده‌ شده ایمیل موردنظر شما نیست، با کلیک روی گزینه Use a different account، اکانت گوگل خود را تغییر دهید.
  7. در مرحله بعدی اطلاعات تماس و فرم تقاضای ادسنس را تکمیل کنید.

پس از انجام این مراحل به یوتیوب استودیو بازمی‌گردید و باید منتظر بمانید تا تاییدیه اکانت شما از سوی ادسنس برای شما ایمیل شود، پس از دریافت تاییدیه، پیام تایید را در کارت ورود به ادسنس در یوتیوب استودیو مشاهده می‌کنید که نشان می‌دهد اکانت ادسنس شما تعیین شده و فعال است.

در صورت تمایل برای کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات در یوتیوب باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشید. در ضمن باید ویدیوی شما برای تبلیغ‌کننده مناسب باشد. ویدیوی بارگذاری شده در یوتیوب نباید دارای محتواهای زیر باشد:

  • مستهجن
  • خشونت‌آمیز
  • دارای زبان نامناسب مبتذل و رکیک
  • شوکه‌کننده
  • نشان‌دهنده فعالیت‌های خطرناک و آسیب‌زننده مثل نمایش روش‌های خودکشی و خودآزاری
  • نفرت‌پراکنی و تحقیر
  • داروهای مخدر تفریحی و هرگونه موضوع مرتبط با داروی مخدر
  • سلاح‌های گرم
  • فروش کالاهای غیرقانونی یا کالاها و خدماتی که باید طبق قوانین خاص عرضه شوند
  • رویدادهای حساس مثل حملات گروه‌های تروریستی یا سازمان‌های فعال در حوزه قاچاق مواد مخدر
  • فعالیت‌های فریبکارانه و دارای ماهیت سوءاستفاده مثل آموزش هک، کلاهبرداری سایبری و فعالیت‌هایی با هدف تجاوز به حریم خصوصی دیگران
  • دخانیات و سایر موضوعات مرتبط
  • محتوای تحریک‌کننده جهت ایجاد اعتراض، تنش و التهاب در میان گروه خاصی از افراد
  • سازمان‌های مجرم و قانون‌شکن
  • مفاهیم نامناسب و زننده
  • اطلاعات نادرست درمورد موضوعات مهمی مثل درمان کووید ۱۹، واکسیناسیون و انتخابات

در ضمن باید ویدیوها دارای محتوایی باشند که برای کودکان مناسب و بی‌خطر باشند و باعث انحراف آن‌ها نشوند یا آن‌ها را به انجام کارهای خطرناک تشویق نکنند.

نکات لازم در رابطه با کسب درآمد از طریق طرح YouTube Partner Program

  • درصورتی‌که کاربر دارای اشتراک یوتیوب پریمیوم ویدیوی شما را تماشا کند، بخشی از مبلغ حق اشتراک او به شما پرداخت می‌شود.
  • یکی از روش‌های کسب درآمد از طریق این طرح، حق اشتراک است. درصورتی‌که بخواهید برای کانال خود اشتراک ویژه ایجاد کنید و آن را به اعضای کانال خود بفروشید، باید حداقل دارای ۱۸ سال سن باشید و کانال شما حداقل ۳۰ هزار مشترک داشته باشد.
  • فروش کالا از طریق یوتیوب یکی دیگر از روش‌های پول درآوردن از یوتیوب از طریق طرح شریک یوتیوب است. برای فروش کالا از طریق یوتیوب حداقل باید ۱۸ ساله باشید و کانال شما ۱۰۰۰ مشترک داشته باشد.
  • شما می‌توانید با مشارکت در طرح شریک یوتیوب در کانال گفتگویی زنده با مشترکان خود داشته باشید و مشترکان شما هم می‌توانند در حین این گفتگوی زنده با بهره‌مندی از قابلیت Superchat پیام‌ ارسال کنند و پیام‌های آن‌ها به شکل شاخصی نمایش داده شود. شما می‌توانید برای امکان‌پذیر کردن استفاده از این قابلیت برای مشترکان خود، از آن‌ها پول بگیرید و از این راه هم کسب درآمد کنید؛ البته برای کسب درآمد از این روش باید حداقل ۱۸ ساله باشید و در کشوری زندگی کنید که قابلیت در آن Superchat فعال باشد.

مزایا و معایب استفاده از YouTube Partner Program

در صورت مشارکت در طرح شریک یوتیوب، کانال شما نسبت به کانال‌های مشابه دارای استاندارد بالاتری می‌شود و کانال شما دائماً برای واجد شرایط بودن یا نبودن برای درآمدزایی بررسی می‌شود. مواردی که بررسی می‌شوند شامل موضوع اصلی کانال، ویدیوهایی که بیشترین بازدید را داشته‌اند، جدیدترین ویدیوها، بیشترین زمان بازدید از یک ویدیو و متای دیتای ویدیوها که شامل عنوان ویدیوها، توصیحات کوتاه ارائه‌ شده در مورد آن‌ها که تحت عنوان توضیحات متا شناخته می‌شود و تصویر نشان‌دهنده موضوع اصلی وب‌سایت‌ها که تحت عنوان تصویر تامبنیل (thumbnail) شناخته می‌شود.

در صورت مشارکت در این طرح سیاست‌ها و قوانین یوتیوب با اقداماتی نظیر غیرفعال کردن نمایش تبلیغات در ویدیو، تعلیق مشارکت شما در برنامه شریک یوتیوب یا حتی در مواردی مسدود کردن مشارکت شما جریمه می‌شوید.

البته از سوی دیگر در صورت مشارکت در این طرح، یوتیوب در مواردی مثل بهینه‌سازی نحوه استفاده از این پلتفرم، ارائه اطلاعات لازم در مورد چگونگی رعایت قوانین مربوط به کپی‌رایت و سیاست‌ها و قوانین خود، پاسخ به سؤالات مربوط به مدیریت کانال‌ها و اکانت، رفع باگ‌ها و سایر مشکلات مشابه کانال‌ها به شما کمک می‌کند.

نکات مرتبط با فروش کالا در یوتیوب

رعایت کردن موارد زیر می‌تواند به موفق شدن شما در زمینه فروش کالا در یوتیوب کمک زیادی کند:

  • ارائه کالا به کاربر به شیوه مناسب
  • انتخاب تولیدکننده یا تامین‌کننده مناسب برای کالاهای خود
  • یافتن تامین‌کننده‌ای که خدمات مربوط به ارسال کالاها و مرجوع آن‌ها را خودش برعهده می‌گیرد.
  • انتخاب فروشگاه مناسب برای فروش کالاهای خود
  • پروموت کردن کانال‌تان در کانال‌های مرتبط
  • کمک گرفتن از طرح شریک یوتیوب برای معرفی کالاهای خود به مشترکان در صورت واجد شرایط بودن: در صورت استفاده از این طرح، ۳۰ مورد از کالاهای شما با ترتیب خاصی بر اساس مواردی مثل قیمت، محبوبیت و موجود بودن به مشترکان نمایش داده می‌شوند.
  • تشویق کاربران به خرید کالاهای عرضه‌شده توسط شما با روش‌هایی مثل نمایش کالا و تبلیغ در ویدیوهایی که در کانال خود منتشر می‌کنید؛ مثلاً شما می‌توانید لباسی که برای فروش عرضه کرده‌اید، خودتان بپوشید و با آن یک ویدیو بسازید یا در یک ویدیو کالایی را معرفی و ویژگی‌های شاخص و منحصربه‌فرد آن را بیان کنید. همچنین می‌توانید ویدیوهایی با موضوع مرتبط با کالایی که دارید، تهیه کنید و موضوع ویدیو را طوری هدایت کنید که به معرفی کالای موردنظرتان ختم شود.

سایر روش‌های کسب درآمد از طریق یوتیوب

اکنون که با اصلی‌ترین روش کسب درآمد از طریق یوتیوب آشنا شدید،  اجازه دهید با چند روش دیگر برای کسب درآمد از طریق این پلتفرم نیز آشنا شویم. در صورت داشتن مهارت و استعداد در این روش‌ها نیز می‌توانید درآمد خوبی را از یوتیوب به دست آورید.

تولید محتوا با اسپانسر خاص

تولید محتوا با اسپانسر خاص روش بسیار خوبی برای کسب درآمد از یوتیوب محسوب می‌شود. برای کسب درآمد از این طرح ابتدا باید با برند خاصی رایزنی کنید و با آن‌ها به توافق برسید. با دنبال کردن رویکردهای زیر می‌توانید موفقیت خوبی در این زمینه به دست آورید:

  • کمک گرفتن از یک فرد ماهر و تاثیرگذار در زمینه بازاریابی. این افراد می‌توانند لینک ویدیوهای کانال شما را در شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار مانند اینستاگرام و فیسبوک منتشر کنند و از این طریق کاربران را به کانال یوتیوب شما هدایت کنند.
  • تولید محتوا به‌صورت کاملاً شفاف و با هدف خاصی که بتواند اسپانسر را به بهترین شکل ممکن معرفی کند.
  • اعطای پاداش نقدی یا جوایز غیر نقدی یا تخفیفات مختلف به افرادی که اسپانسر معرفی‌ شده توسط شما و کالاها و خدمات ارائه شده توسط آن را به سایر افراد نیز معرفی کنند.

پرداخت پول کاربران به شما به‌صورت مستقیم

این روش کسب درآمد از یوتیوب کاملا ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد. شما می‌توانید برای استفاده از قابلیت‌های زیر مبلغی را از کاربران خود دریافت کنید.

  • تشویق کاربران به استفاده از قابلیت Super Chat و شرکت در چت در هنگام برگزاری گفتگوی زنده شما با کاربران
  • فروش اشتراک ویژه برای دسترسی به برخی از محتوای خاص و منحصربه‌فرد یا برخورداری از برخی از امتیازات ویژه و خاص

تقاضا از مردم برای کمک مالی برای ایجاد یک پروژه، شرکت یا توسعه آن

یوتیوب فهرستی از نام سایت‌هایی را که با این هدف ایجاد شده‌اند، تهیه کرده و شما می‌توانید با انتخاب یکی از این سایت‌ها، از کاربران کانال خود بخواهید با کمک‌های مالی، به ثمر رسیدن یک پروژه یا یک شرکت را امکان‌پذیر کنند. در صورت انجام این کار بخشی از کمک‌های جمع‌آوری‌ شده به شما تعلق می‌گیرد. برای موفقیت در این زمینه و کسب درآمد قابل‌توجه از طریق این روش باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • تهیه محتوایی که اهداف و برنامه‌های پروژه یا شرکت موردنظر در آن به‌خوبی بیان شده باشد.
  • شناسایی مخاطبان خاصی که ایجاد و توسعه آن پروژه یا شرکت به‌نوعی می‌تواند برای آن‌ها سودمند باشد.
  • بیان مزایا و امتیازات مشارکت برای ایجاد یک پروژه و شرکت و توسعه آن
  • بازاریابی با رویکردهای مناسب جهت افزایش میزان کمک‌های مالی

ایجاد گواهینامه برای محتوای تهیه‌ شده

چنانچه محتوای ارزشمندی تهیه و آن را منتشر کرده‌اید، می‌توانید با ایجاد گواهینامه و مالکیت برای آن، درآمد خوبی را از یوتیوب به دست آورید. برای انجام این کار می‌توانید از خدمات شرکت‌های تخصصی در این زمینه استفاده کنید و با آن‌ها قرارداد ببندید (البته متاسفانه چنین شرکت‌هایی در ایران فعالیت نمی‌کنند). در صورت انجام این کار هر رسانه‌ای اعم از وب‌سایت و شبکه‌های خبری که متمایل به انتشار یا نمایش محتوای کانال یوتیوب شما باشد، باید مبلغی را به‌عنوان حق پخش یا حق انتشار پرداخت کند.

برای کسب موفقیت در این زمینه باید علاوه بر یافتن یک شرکت یا ناشر محتوای مناسب، اطلاعات دقیق و کامل برای برقراری تماس با خود مثل ایمیل، شماره تلفن ودر صورت امکان آدرس یک دفتر را ذکر کنید و در صورت تغییر موارد مذکور، اطلاعات مربوط به آن‌ها را به‌روزرسانی کنید.

میزان کسب درآمد از طریق یوتیوب

بیان میزان درآمد مشخص میزان برای فعالیت در یوتیوب امکان‌‌‌پذیر نیست و میزان درآمد حاصل از این کار به نوع و میزان فعالیت شما بستگی دارد. همان‌طور که گفتیم بهترین روش برای کسب درآمد از طریق یوتیوب، تماشای هر یک از تبلیغات نمایش داده شده در ویدیوهای مختلف توسط بازدیدکنندگان است؛ اما میزان پرداختی یوتیوب به کاربران در سطوح مختلف و در مناطق جغرافیایی مختلف، متفاوت است.

حتی موضوع تبلیغات نیز در میزان پرداختی یوتیوب تاثیر دارد؛ به‌عنوان‌ مثال میزان پرداختی این سرویس برای تبلیغات در حوزه نرم‌افزار بیشتر از تبلیغات در سایر زمینه‌ها (مثلاً پوشاک است)؛ اما متوسط پرداخت یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید از هر یک تبلیغات نمایش‌ داده‌ شده در ویدیوهای منتشر شده در کانال‌های متصل به ادسنس، مبلغی بین ۳ تا ۵ دلار است

بنابراین اگر در هر ویدیویی ۴ تا ۵ کلیپ تبلیغاتی کوتاه جای داده شود و تعداد مشترکان کانال شما تعداد قابل‌توجهی باشد، می‌توانید درآمد بسیار خوبی از یوتیوب بدست آورید. در حال حاضر یوتیوبرهایی هستند که تنها از راه نمایش تبلیغات در ویدیوهای بارگذاری شده در کانال‌های متصل به اکانت ادسنس، ماهیانه ۲۰۰ هزار دلار درآمد دارند.

نکات کلی برای انتشار محتوا در یوتیوب و کسب درآمد از طریق آن

چنانچه نکات لازم برای دیده شدن ویدیوها رعایت نشوند، زحمتتان کاملاً هدر می‌رود و پس از مدتی از کسب درآمد از یوتیوب ناامید می‌شوید؛ بنابراین در هنگام ساخت یا انتشار ویدیوهای مختلف و بارگذاری آن‌ها موارد زیر را رعایت کنید:

تهیه متادیتای مناسب

در هنگام انتخاب عنوان برای ویدیوهای خود و همچنین توضیحات کوتاه در مورد آن‌ها تا جای ممکن از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید تا در هنگام جستجوی موضوعات مختلف توسط کاربران در موتورهای جستجو، عناوین محتوای تهیه‌شده توسط شما در صدر نتایج جستجو دیده شود و به این ترتیب ترافیک ورودی از موتورهای جستجو برای بازدید از محتوای ارائه‌شده توسط شما افزایش یابد. در ضمن عناوین و توضیحات باید به گونه‌ای باشند که کاربران را به تماشای ویدیو تشویق کنند.

در صورت استفاده از تصویر تامبنیل برای معرفی ویدیوی خود، تصویر باید جذابیت کافی را داشته باشد. همچنین با استفاده از ابزاری مثل نوشتن موضوع اصلی ویدیو در آن، کاربر را به تماشای ویدیو ترغیب کنید

انتخاب تبلیغات مناسب متناسب با سلیقه، علاقه و نیاز کاربران موردنظرتان

چنانچه به فکر کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات در ویدیوهای خود هستید، باید بدانید که یوتیوب تنها زمانی مبلغی را برای نمایش تبلیغات در ویدیوهای بارگذاری‌شده در کانال شما پرداخت می‌کند که کاربران هنگام تماشای ویدیوها، کلیپ‌های تبلیغاتی کوتاه موجود در بین آن‌ها را کاملاً مشاهده کنند.

اگر کاربران در هنگام تماشای ویدیوها، تبلیغ را رد کنند یا از قبل از ابزاری برای مسدودسازی تبلیغات استفاده کرده باشند، هیچ مبلغی به شما تعلق نمی‌گیرد؛ بنابراین باید تبلیغاتی را انتخاب کنید که برای کاربران موردنظرتان جذاب و مفید باشند و کاربران در هنگام تماشای چند ثانیه اول تبلیغات، برای دیدن ادامه آن مشتاق شوند.

توصیه می‌کنیم دائما موضوعات پرطرفدار یا همان ترند در حوزه فعالیت خود را دنبال کنید تا میزان عضویت در کانال و میزان بازدید از ویدیوهای منتشرشده در آن افزایش یابد.

افزایش جذابیت ویدیو

در صورت فعالیت در حوزه ضبط ویدیو، تلاش کنید با ضبط ویدیو در یک استودیو با عناصر جذاب، جذابیت بصری ویدیو را افزایش دهید یا در کل با استفاده از جلوه‌های بصری و صوتی جذاب ویدیوی خود را خوش آب و رنگ کنید.

درصورتی‌که ویدیو گفتگو محور است یا نحوه بیان در آن اهمیت زیادی دارد، از لحن جذاب و گیرایی برای برقراری ارتباط با مخاطبانتان استفاده کنید و آن‌ها را تشویق کنید شما را از نظرات، پیشنهادات و حتی اعتقادات خود مطلع کنند.

در ضمن در فرآیند تهیه و انتشار ویدیو دائما سلایق، علایق، نیازها و خواسته‌های کاربران هدف خود را در نظر داشته باشید و حواستان به تغییرات احتمالی در این فاکتورها هم باشد.

آشنا شدن با الگوریتم های مورد استفاده یوتیوب

یوتیوب در برخی از موارد ویدیوی شما را با پیروی از الگوریتم‌های خاص به دیگران معرفی می‌کند، شما باید با ساختار این الگوریتم‌ها و تغییرات مستمر آن‌ها در طول زمان آشنا شوید تا بفهمید عوامل موثر برای معرفی ویدیوی شما به دیگران توسط یوتیوب کدام‌ها هستند و عملکرد خود در زمینه ساخت و انتشار ویدیو را بر پایه این عوامل به بهترین شکل ممکن بهینه‌سازی کنید.

بهینه‌سازی طراحی کانال

برخورداری یک کانال از طراحی مناسب باعث افزایش جذب مشترکان و افزایش مدت‌زمان بازدید از ویدیوها می‌شود. کانال شما باید از چیدمان مناسبی برخوردار باشد و قسمت‌های مختلفی مانند پلی‌لیست‌های مختلف، ویدیوهای محبوب (Popular Videos) و ویدیوهای کوتاه (Short Videos) را در آن ایجاد کنید.

کانال شما باید دارای تامبنیل یا چنل آرت (بنری که در بالای صفحه کانال قرار می‌گیرد) مناسب و جذابی باشد. همچنین توصیه می‌کنیم کانال‌تان حداقل دارای ۲۰ ویدیو باشد و ویدیوها در چند پلی ‌یست قرار داده شوند تا زمانی که کاربری با جستجوی موضوعی کانال شما و ویدیوهای آن را دید، یوتیوب بعدا سایر ویدیوهای کانال را نیز به او پیشنهاد دهد.

درصورتی‌که کانال‌تان دارای چنین ساختاری نباشد، هرچقدر هم ویدیوهای جذابی داشته باشد و برای ساخت و ویرایش آن‌ها وقت صرف کرده باشید، شانس زیادی برای جذب افراد و افزایش تعداد مشترکان نخواهید داشت.

قرار دادن لینک کانال و ویدیوها در شبکه‌های اجتماعی

قرار دادن لینک کانال و ویدیوهای آن در صفحات اینستاگرام یا کانال‌های تلگرام پرطرفدار، می‌تواند به رشد و توسعه یک کانال یوتیوب کمک زیادی کند و و افراد زیادی را جذب آن کند.

سوالات رایج درباره کسب درآمد از یوتیوب

بهترین روش‌های کسب درآمد از یوتیوب چیست؟

بهترین روش‌ها برای انجام این کار شامل پیوستن به طرح YouTube Partner Program و نمایش تبلیغات در ویدیوها، عرضه کالا و خدمات در کانال‌های یوتیوب، ساخت و انتشار ویدیوهایی با اسپانسرهای خاص و فروش اشتراک ویژه کانال‌ها به مشترکان می‌شود.

میزان درآمد به‌دست‌آمده از یوتیوب چقدر است؟

میزان درآمد حاصل از فعالیت در یوتیوب به سطح کاربر، حوزه فعالیت او برای نمایش تبلیغات و تولید محتوا و محل زندگی او بستگی دارد؛ اما متوسط میزان پرداختی یوتیوب برای نمایش تبلیغات در ویدیوهای مختلف، ۳ تا ۵ دلار به ازای هر هزار بازدید از یک تبلیغ است.

کسب درآمد از یوتیوب در ایران امکان‌پذیر است؟

کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن این درآمد در ایران به دلیل تحریم کمی دشوار است؛ اما شما می‌توانید با کمک گرفتن فردی در خارج از کشور و همچنین شرکت‌های واسط نقدکننده درآمد یوتیوب، به‌راحتی در این سرویس درآمد داشته باشید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.