[crp limit=”3″ heading=”1″ cache=”0″]
[divider]
آغاز حکایت
طبق آمار بامو ۹۸ و آئودی ۸۲ سال است که متولد شدهاند. پس همین ابتدای کار این ۱۶ سال بزرگتر بودن بامو میتواند برای رقیب دردسرساز باشد. آئودی در کنار مرسدسبنز و بامو مثلث «سه آلمانی لوکس« را تشکیل دادهاند. در حالی که بسیاری معتقدند جای پورشه و فولکس نیز در این جمع خالی است.
اولین جرقههای رقابت در دهه ۹۰ میلادی زده شد. زمانی که آئودی با محصولی موفقی چون V8 راهی بازار شد. یک سدان لوکس سایز بزرگ که به لطف پیشرانههای ۴٫۲ لیتری و جعبهدنده اتوماتیک و کیفیت بالای قطعات خیلی زود جای خود را بین مشتریان جهانی باز کرد. مدتی بعد بامو در جواب سیستم انحصاری Quattro این شرکت، سامانه X-Drive خود را معرفی کرد.
مکانیزمی که در حقیقت همان ۴WD (چهار چرخ متحرک) بود. حتماً میدانید که مرسدسبنز نیز برای خود از سیستم ۴Matic استفاده میکند. بعد از آنکه آئودی دید بامو و مرسدسبنز دارای زیرمجموعههای تیونینگ و موتوراسپرت به اسم M-Power و AMG هستند، این شرکت نیز برای خود ویرایشهای تقویتشده S و RS را معرفی کرد. تا اواسط دهه ۹۰ حرفهایترین پیشرانههای بامو، نمونههایی بودند با آرایش ۱۲ سیلندر Vشکل . اما آئودی به لطف مهندسی مالک خود فولکسواگن از پیشرانههای پیچیده ۱۲ سیلندر Wشکل رونمایی کرد.
مدتی بعد که آئودی از MMI (رابط کاربری چندرسانهای) پردهبرداری کرد، بامو نیز از سیستم هوشمند کنترل مکانیزمهای خودرو به اسم iDrive رونمایی کرد.
بامو E30 مقابل آئودی Coupe
شرکت بامو این کوپه زیبا را بین سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۴ تولید میکرد. بهترین پیشرانه استاندارد آن ۲٫۵ لیتری ۱۶۸ اسببخاری بود. بهترین پیشرانه Mپاور آن نیز با همین حجم میتوانست ۲۳۵ اسببخار نیرو تولید کند. در مقابل آئودی زیبایی را میبینیم که بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ روی خط تولید بود. بهترین پیشرانه آن نیز ۲٫۲ لیتری ۱۳۴ اسببخاری بود.
بامو سری ۳ مقابل آئودی A4
جدیترین رقابت این دو برند درست بین همین دو خودرو بود. به خصوص جدال جدیدترین مدلها یعنی بامو F30 و آئودی A4 ویرایش Typ 8K. بامو برای دستپروده خودش از پیشرانه عالی ۳ لیتری دو توربو ۳۰۶ اسببخاری استفاده میکرد. سری آلپینای آن با همین حجم میتواند ۴۰۴ اسببخار نیرو تولید کند. در مقابل آئودی را میبینیم که از پیشرانه ۳٫۲ لیتری ۲۶۱ اسببخاری استفاده میکند. نمونه تقویتشده آن با پیشرانه ۳ لیتری میتوانست ۳۲۸ اسببخار نیرو تولید کند.
بامو آلپینا B7 مقابل آئودی S8
لوکسترین محصول بامو با پیشرانهای ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل توسط آلپینا تقویت شده بود، میتوانست ۵۴۰ اسببخار نیرو تولید کند. در حالی که لوکسترین آئودی اسپرتشده به لطف یک قلب ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل میتوانست به راحتی ۵۲۰ اسببخار نیرو فراهم کند.
بامو M6 گرنکوپه مقابل آئودی S7 اسپرتبک
در یک همکاری استادانه با امپاور سری ۶ کوپهای را میبینی که توانسته ۵۴۷ اسببخار نیرو از دل پیشرانه ۴٫۴ لیتریاش بیرون بکشد. در مقابل آئودی زیبایی را میبینیم که با یک قلب ۴ لیتری دستکاریشده به راحتی ۵۵۳ اسببخار نیرو تولید میکرد.
بامو M3 دیتیام مقابل آئودی A5 دیتیام
نسخه تمام اسپرت سری ۳ امپاور میتواند به لطف آن پیشرانه فوقالعاده ۴ لیتری خود ۵۰۰ اسببخار نیرو فراهم کند. در مقابل آئودی سرکش را میبینیم که با همین حجم پیشرانه توانایی تولید ۴۶۰ اسببخار نیرو را دارد.
بامو X1 مقابل آئودی Q3
بی تردید آئودی پایهگذاری یکی از بهترین شاسیبلندهای سایز کوچک دنیا بوده است. مدلی زیبا و کارآمد به اسم Q3 که برای اولین بار سال ۲۰۰۷ روانه بازار شد. جای تعجب است که این خودرو در بهترین مدل خود با یک پیشرانه ۲٫۵ لیتری تقویتشده میتوانست ۳۰۶ اسببخار نیرو تولید کند. در مقابل یکی دو سالی که از رونمایی این خودرو میگذشت بامو نیز دست به کار شد و کوچکترین عضو خانواده Xها را روانه بازار کرد. طبق آمار بهترین پیشرانه نصب شده روی آن نسخهای است ۳ لیتری دو توربو با ۳۰۰ اسببخار نیرو.
بامو M3 مقابل آئودی RS5
زیباترین جدال بین این دو برند در تقابل غولهای کوپه آنها خلاصه میشود. بامو با ۲۹ سال سابقه تولید M3 روبهروی جوان تازهکار اما بااستعداد قرار RS5 قرار گرفته است. بهترین ویرایش M3 روی کلاس E92 بود که روی آن یک پیشرانه ۴ لیتری V8 با ۴۱۴ اسببخار نیرو نصب میشد. در مقابل کوپه زیبای آئودی را میدیدیم که با پیشرانه ۴٫۲ لیتری V8 خود یک سر و گردن از رقیب بالاتر نشان میداد.
بامو ۵۳۵i مقابل آئودی A6
نسل جدید سری ۵ با آن چهره استادانه و آن همه آپشن تنها یک رقیب را پیش روی خود میدید؛ آئودی A6. مهندسان باواریا برای این فرزند خود از یک قلب ۳ لیتری توربوشارژشده به قدرت ۳۰۲ اسببخار استفاده کردند. در مقابل ارباب حلقهها روی این سدان لوکس خیرهکننده خود به طرز خودخواهانهای از یک پکیج ۴ لیتری V8 با قدرت ۵۵۲ اسببخار بهره گرفت.
بامو M1 مقابل آئودی TT RS
در ظاهر دو خودروی فانتزی و بیآزار به نظر میرسند. ولی در واقع این دو یکی از اسپرتترینهای کلاس خود محسوب میشوند. یکی از دیار Mپاور و دیگری از دنیای RSها. بامو برای سری تازهوارد «یک» خود از پیشرانهای ۳ لیتری دو توربو با ۳۰۶ اسببخار استفاده میکرد. در مقابل آئودی با کهنهکار دنیای کوپهها آماده بود که حریف را قربانی کند. چراکه تیتی فوق دارای یک پیشرانه ۲٫۵ لیتری ۳۳۵ اسببخاری بوده است.
بامو X3 مقابل آئودی Q5
احتمالاً پرفروشترین شاسیبلندهای دو شرکت خواهند بود. جدال سایه به سایه آنها زبانزد همه نشریات خودرویی بوده است. از یک سو X3 را میبینیم که در بهترین مدل خود با یک پیشرانه ۳ لیتری دو توربو ۳۰۲ اسببخاری ایستاده است. در سوی دیگر Q5 را میبینیم که تونسته از پیشرانه ۳ لیتری سوپرشارژ خود ۳۴۹ اسببخار نیرو بیرون بکشد.
بامو M6 مقابل آئودی R8
به عقیده بسیاری این آئودی زیباترین خودروی در تمام تاریخ است. هیولایی که حتی مقابل فراری و لامبورگینی نیز صفآرایی کرده است. با حجم ۵٫۲ لیتر و آرایش ۱۰ سیلندر Vشکل میتوانست ۵۵۲ اسببخار نیرو تولید کند. اما به هیچوجه نباید از M6 غافل شد. زیر پوست ظاهر باوقارش پیشرانهای ناآرام با حجم ۴٫۴ لیتر و آرایش V8 دیده میشود. خروجی این خودرو ۵۶۰ اسببخار است. یعنی حتی از حریف نیز بیشتر.
بامو ۵۳۵ اسپرتواگن مقابل آئودی A6 Avant
مگر خودروهای استیشن چه ظرفیتی دارند که این خودروساز آنها را تا این حد اسپرت کردهاند؟ باید اعتراف کرد این دو خودرو یکی از خاصترینهای کلاس خود هستند. یکی بامو با پیشرانه ۳ لیتری توربوشارژ شده ۲۵۰ اسببخاری است و دیگری آئودی با پیشرانه ساده ۳ لیتری V6 که بیش از ۲۲۰ اسببخار نیرو ندارد.
بامو سری ۷ مقابل آئودی A8
از تقابل همه کلاسها گفتیم غیر از کلاس لوکسهای اشرافی. جایی که گذر سری ۷ به A8 میافتد. بامو این کاخ تجملی فولسایز خود را در بهترین ویرایش خود به پیشرانهای ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل غولآسا مجهز کرد که میتوانست ۵۳۷ اسببخار نیرو تولید کند. در مقابل اسطورهای از آئودی را میبینم که به طرز عجیبی نتوانست بیش از ۴۹۳ اسببخار از قلب ۶٫۳ لیتری ۱۲ سیلندر Wشکل خود بیرون بکشد.
هر دو برند تبهر خاصی در بهرهگیری از چراغهای LED نور روز دارند
بیتردید خودروهای آنها از پرآپشنترین مدلهای روز هستند
آئودی در این تبلیغ شدیداً به بامو حمله کرده است. در بالای این تصویر میبینیم که نوشته: تبریک به خاطر بهترین خودروی آفریقای جنوبی سال ۲۰۰۶٫ از طرف بهترین خودروی دنیا در سال ۲۰۰۶٫
این تصویر یکی از جنجالیترین دعواهای آئودی و بامو را نشان میدهد. در انتهای تصویر تبلیغ آئودی را میبینیم که روی آن نوشته: «نوبت تو است بامو». در تبلیغ وسط میبینیم که بامو جوابش را اینطور داده است: «کیش و مات». مجدداً واکنش نشان داده و گفته: «اوه واقعاً؟»
تصویر هوشمندانهای از آئودی که بامو را به سخره میگیرد. بازی زیبای کلمات BMW و عبارتWHO (چه کسی؟) را در اینجا میبینیم.
تبلیغی بزرگ در بالای فروشگاه آئودی. بامو شعار داده است که: چه کسی میدانست که بهینهسازی مصرف سوخت چقدر زیباست؟
در شعاری جالب میبینیم که آئودی خطاب به رقبا مخصوصاً بامو میگوید: «اکنون زمان بررسی لوکس بودن برند است، شاید از ردهخارج باشد»
در اینجا میخوانیم: «کاری که آئودی خوب انجام میدهد، بامو خارقالعاده انجام میدهد»
نظرات کاربران