در سال ۱۳۹۳ مشخص شد برخی افراد تا ۳۷ هزار سیمکارت دارند (!) اما حالا دیگر نمیتوان از نظر قانونی بیشاز ۱۰ سیمکارت در همهی اپراتورها با یک مشخصات و کد ملی ثبت کرد. علاوهبراین، سامانه استعلام سیم کارت به مشترکین کمک میکند بهراحتی تعداد و اطلاعات سیمکارتهای ثبتشده با کد ملی خود را مشاهده کنند و در صورت لزوم برای سلب امتیاز آنها اقدام کنند.
استعلام سیم کارت با کد ملی
سادهترین روش برای استعلام «سیم کارت های به نام من» استفاده از سرویس پیامکی محسوب میشود که به کد ملی نیاز دارد تا به شما بگوید بهطور کلی چند سیمکارت در هر اپراتور بهنام شما ثبت شده است. برای استعلام سیم کارت با کد ملی مراحل زیر را طی کنید:
- کد ملی خود را به شمارهی زیر ارسال کنید.
- نتیجهی استعلام با پیامکی از سرشمارهی CRA.ir برای شما ارسال میشود که در آن نام هر اپراتور و تعداد سیمکارت ثبتشده در آن اپراتور را نمایش میدهد.
با این روش فقط تعداد سیمکارتهای به نام خود را متوجه میشوید؛ بنابراین اگر سوالتان این است که «چگونه میتوانم جزئیات سیم کارت های به نام من با کد ملی را بهدست آورم؟» باید سراغ روشهای بعدی بروید.
استعلام سیم کارت با اپلیکیشن
هر اپراتوری برنامه و اپلیکیشن خودش را دارد تا تعامل مشترکین با آنها و دریافت خدمات مختلف راحتتر باشد. برای مثال، فرایند سلب مالکیت سیم کارت ایرانسل، خیلی راحت ازطریق برنامهی ایرانسل من انجام میشود. علاوهبراین یکی دیگر از خدماتی که در برنامههای اپراتورها ارائه میشود، امکان استعلام سیم کارت با شماره است که در ادامه به آن میپردازیم.
استعلام سیم کارت همراه اول
در اپلیکیشن همراه من استعلام سیم کارت با شماره انجام میشود. ابتدا برنامه را دانلود کنید یا از نسخهی تحت وب آن استفاده کنید.
- برنامه را اجرا کنید و شمارهی خود را تایپ کنید و روی دکمهی تایید و دریافت کد بزنید.
- کد تایید ارسالشده را وارد کنید تا احراز هویت کامل شود و وارد محیط اپلیکیشن شوید.
- روی منوی همبرگری در گوشهی بالا سمت راست تصویر بزنید.
- در منوی بازشده روی گزینهی سیمکارتهای من بزنید.
- در این صفحه میتوانید نتیجهی استعلام شماره سیم کارت های به نام من را مشاهده کنید. سایر جزئیات سیمکارت ازجمله Puk1 و Pin1 آن نیز در اینجا نمایش داده میشود.
اگر در این فهرست سیمکارتی مشاهده کردید که آن را ندارید و به نام شما ثبت شده است، میتوانید با پرداخت هزینه تعویض سیم کارت همراه اول، آن را بسوزانید و یک سیمکارت جدید دریافت کنید.
استعلام سیم کارت ایرانسل
سوپراپلیکیشن ایرانسل من امکانات متنوعی فراهم میکند که شامل سرگرمی مثل تماشای فیلم و سریال و همچنین خدمات میشود، برای مثال امکان مسدود کردن سیم کارت ایرانسل ازطریق این برنامه وجود دارد. بنابراین، دور از انتظار نیست که استعلام سیم کارت با شماره نیز در این برنامه ممکن باشد. برای این منظور مراحل زیر را طی کنید:
- اگر برنامهی ایرانسل من را ندارید آن را از طریق دکمهی زیر نصب کنید یا از نسخهی تحت وب آن استفاده کنید.
- برای ورود به اپلیکیشن باید شمارهی سیمکارت و سپس کد تایید را وارد کنید.
- در صفحهی اصلی برنامه روی حساب من بزنید.
- برای مشاهدهی سیم کارت های به نام من روی پروفایل بزنید.
- در منوی بازشده روی شمارههای من بزنید تا فهرست شمارههای فعال ایرانسل ثبتشده به نام خودتان را مشاهده کنید.
اگر متوجه شدید سیمکارت شما غیرفعالشده است، در اپلیکیشن ایرانسل من میتوانید برای فعال سازی سیم کارت ایرانسل غیر فعال شده نیز اقدام کنید.
استعلام سیم کارت رایتل
مالکان سیمکارت رایتل نیز میتوانند با نصب برنامهی رایتل من، فرایند استعلام سیم کارت با شماره را بهراحتی انجام دهند. بدینترتیب مراحل زیر را دنبال کنید:
- برنامهی رایتل من را روی گوشی نصب کنید یا همین حالا نسخهی تحت وب آن را اجرا کنید.
- بعداز نصب و ورود به حساب سیمکارت، درصفحهی اصلی روی دسترسی من بزنید.
- از منوی بازشده روی مدیریت سیم کارت بزنید.
- وارد اطلاعات پرونده شوید. در این بخش تمام سیمکارتهای ثبتشده به نام خودتان در شبکهی رایتل را مشاهده میکنید.
در قسمت اطلاعات پرونده در برنامهی رایتل من تمام اطلاعاتی که شما در زمان تکمیل فرم ارائه کردهاید (مثل آدرس محل سکونت) نمایش داده میشود که با لمس هرکدام میتوانید آنها را تغییر دهید و بهروز کنید.
استعلام سیم کارت با دولت من
روش دیگری که امکان استعلام تعداد سیمکارتهای ثبت شده به نام شخص را فراهم میکند، از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند انجام میشود. علاوهبر تعداد خطهای همراه با دولت من میتوانید پاسخ اینکه «شماره سیم کارت های به نام من با کد ملی چیست» را نیز پیدا کنید. برای این منظور طبق مراحل زیر پیش بروید.
دولت من در قالب برنامهی قابل نصب روی گوشیهای اندروید و بهصورت تحت وب در دسترس قرار دارد. ما در این آموزش از نسخهی وب آن استفاده میکنیم.
- ابتدا با کلیک روی دکمهی زیر نسخهی تحت وب دولت من را باز کنید. (در پایین همین صفحه میتوانید روی دانلود اپلیکیشن بزنید و برنامهی آن را نصب کنید).
- در کادر تلفن همراه شمارهی خود را وارد کنید و کد امنیتی را نیز تایپ کنید.
- روی دکمهی ارسال رمز یکبار مصرف بزنید. رمز دریافتی را وارد کنید تا وارد حساب کاربری شوید.
- در منوی سمت راست روی خدمات مستقیم استعلامی بزنید.
- اکنون روی دستهبندی سازمان کلیک کنید.
- روی گزینهی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کلیک کنید.
- روی تعداد خطوط مشترکین تلفن ثابت و سیار بزنید.
- شماره تلفن همراه خود را وارد کنید و روی دکمهی استعلام بزنید.
- با انتخاب گزینهی استعلام از طریق پیامک، نتیجهی استعلام سیمکارتهای شما بهصورت پیامکی به اطلاعتان میرسد.
استفاده از دولت من برای استعلام سیمکارتهای به نام، این مزیت را دارد که هر سیمکارتی از هر اپراتوری که داشته باشید به شما نمایش میدهد. در این بین میتوان سیمکارتهای مخصوص مودم TD LTE را نیز مشاهده کرد. بنابراین، اگر از سایر اپراتورها ازجمله شاتل، سامانتل، لوتوس، آرینتل و آپتل استفاده میکنید، باید برای استعلام، از این برنامه یا شماره پیامکی ۳۰۰۰۱۵۰ کمک بگیرید.
مشترکین آپتل با برقراری تماس با شمارهی ۱۰۰ از خطوط آپتل یا ۰۹۹۹۱۱۰۰۰۰۰ از سایر خطوط، میتوانند برای استعلام شمارههای خود اقدام کنند.
استعلام سیم کارت با کد USSD
بیدردسرترین روشهای استعلام سیمکارت استفاده از اپلیکیشن و سرشمارهی پیامکی هستند که در بالا بهطور کامل آنها را توضیح دادیم. روش استفاده از کد USSD نیز برای استعلام سیمکارتهای فعال در شبکه در اپراتور رایتل ارائه میشود.
- روی سیمکارت رایتل کد دستوری زیر را شمارهگیری کنید.
- طبق منو عدد ۴ را تایپ کنید و روی دکمهی Send (ارسال) بزنید.
- حالا عدد یک را تایپ و ارسال کنید تا نتیجه بهصورت پیامکی برایتان ارسال شود.
مشترکین رایتل درصورت تمایل میتوانند با شمارهی ۲۰۰ از خطوط رایتل و با شمارهی زیر از سایر خطوط استعلام مدنظرشان را دریافت کنند.
اپراتورهای دیگر نیز در گذشته خدمات استعلام سیمکارت با کد را ارائه میکردند که درحالحاضر در دسترس نیستند یا کارایی قبل را ندارند. برای مثال، کد دستوری #۸۰* در ایرانسل اکنون برای استعلام مالکیت و تطابق کد ملی با سیمکارت کاربرد دارد و اطلاعاتی دربارهی تعداد سیمکارتهای ثبتشدهی افراد نمیدهد.
استعلام تعداد سیمکارتهای ثبتشده بهنام شما کمک میکند درصورت شناسایی مواردی که در شبکه فعال هستند ولی از آنها استفاده نمیکنید، مراقب سوءاستفادههای احتمالی و جعل هویت باشید و با سلب مالکیت یا سوزاندن از هرگونه اتفاق ناهنجار بهنام شما، جلوگیری کنید.
نظرات کاربران