۰

دبیر سندیکای مخابرات: برای اینترنت ماهواره‌ای یا باید با کل دنیا آشتی کنیم یا استارلینک ایرانی بسازیم

بازدید 1070

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران اعتقاد دارد برای بهره‌گیری از اینترنت ماهواره‌ای دو راه وجود دارد؛ یا آشتی با کل دنیا یا ساخت استارلینک ایرانی. رستگار از سازمان فضایی ایران خواست به جای شعار دادن در بخش فضایی، دست به کار شود تا در کشور یک منظومه مستقل ماهواره‌ای داشته باشیم.

بحث استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در ایران طی یک هفته اخیر بسیار داغ شده است. در همین راستا «فرامرز رستگار»، دبیر و عضو هیئت مدیره‌ سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفت‌وگو با سیتنا به بحث راه‌اندازی و استفاده از اینترنت ماهواره‌ای اشاره کرد و گفت:

«برای راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک یا باید با کل دنیا آشتی کنیم و یکی از مصرف کننده‌های آن‌ها باشیم که این موضوع بعید است یا یک استارلینک ایرانی بسازیم. بدین صورت که منظومه‌ی ماهواره‌ای ایجاد کنیم که ماهواره‌های آن مختص ایران باشد تا ترمینال‌های آن در اختیار خود ما قرار گیرد.»

با توجه به اینکه فعلا به طور رسمی امکان ورود تجهیزات استارلینک به ایران وجود ندارد، آیا می‌توان این ترمینال‌ها را در ایران تولید کرد؟ رستگار در پاسخ به این سوال گفت: «تجهیزات زمینی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک باید مورد تایید سازمانی قرار گیرد که این بخش فضایی را ایجاد کرده‌ و هر شرکتی توان ساخت آن را ندارد.»

به گفته او لازمه ساخت تجهیزات مورد نیاز برای دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای در هر کشوری این است که خود آن کشور از منظومه‎‌های ماهواره ای برخوردار باشد تا آن تجهیزات بتوانند فعال شوند: «در جهان هر کسی بخواهد ترمینال زمینی در این خصوص ایجاد کند، باید حتما با استارلینک توافق‌نامه داشته باشد، در غیر این صورت تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در آن کشور فعال نخواهد شد.»

دبیر سندیکای صنعت مخابرات از سازمان فضایی ایران خواست به جای شعار دادن در بخش فضایی، دست به کار شود تا در کشور یک منظومه مستقل ماهواره‌ای داشته باشیم. به اعتقاد او این ماهواره‌ در لایه‌های پایین قرار دارد و کار پیچیده‌ای نیست: «البته این موضوع در برنامه‌‌ی از پیش تعیین شده‌‌ی سازمان فضایی بوده است، اما متاسفانه این سازمان وقت خود را برای انجام کارهای دیگر هدر داده است

وی در پاین بار دیگر با تاکید بر اینکه زمانی که منظومه‌ ماهواره‌ای برای کشور دیگری باشد، نمی‌توان در زمین ترمینال ماهواره‌ای ایجاد کرد، گفت: «چراکه از لحاظ فنی این ارتباط فراهم نمی‌شود و به ما سرویسی ارائه نخواهند داد، بنابراین پیگیری این موضوع از رسالت‌های سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه ارتباطات است و این دو ارگان باید به سمت ساخت ماهواره‌های کوچک حرکت کنند.»

گفتنی است رئیس سازمان فضایی ایران، شهریور ماه امسال اعلام کرد بحث راه‌اندازی منظومه‌های ماهواره‌ای در کشور در فاز امکان سنجی است و در برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور وجود دارد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.