۰

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نصر: تعرفه اینترنت سال دیگر باید ۱۰۰ درصد گران شود

بازدید 1447

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، با اشاره به افزایش دائمی هزینه‌های شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه اینترنت را تنها راه برای ادامه کار این شرکت‌ها دانست. این اولین بار نیست که یک فعال حوزه اینترنت از افزایش تعرفه اینترنت در سال ۱۴۰۱ خبر می‌دهد. بسیاری از مدیران شرکت‌های اینترنتی معتقدند اگر تعرفه اینترنت ثابت در سال ۱۴۰۱، ۱۰۰ درصد افزایش پیدا نکند، آن‌ها امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت. درخواست مدیران اینترنت برای افزایش تعرفه در سال آینده در حالی است که وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز چراغ سبز موافقت خود با افزایش تعرفه‌های اینترنت را نشان داده؛ اما او گفته است که تعرفه اینترنت باید به صورت پلکانی افزایش پیدا کند.

حالا در نشست آخر سال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، محمدعلی یوسفی‌زاده، رئیس کمیسیون اینترنت و عضو هیئت مدیره‌ی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ بدون اعمال افزایش در تعرفه‌ها، شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات اینترنت ناچار به تعطیلی هستند.

محمدعلی یوسفی‌زاده با برشمردن عواملی مثل افزایش دستمزد، افزایش نرخ ارز، گران شدن فضا و تنظیم مقررات گفت این‌ها مسائلی است که هزینه شرکت‌ها را افزایش می‌دهد؛ اما در چند سال گذشته، این هزینه‌ها روی تعرفه‌ها اعمال نشده است.

یوسفی‌زاده معتقد است عمده هزینه‌ این شرکت‌ها صرف حفظ نیروی انسانی می‌شود و همین مسئله زیان‌های مالی فراوانی به آن‌ها وارد می‌کند. او در این زمینه گفت:

حفظ نیروی انسانی برای شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت بسیار دشوار است، برای حفظ افراد و جلوگیری از مهاجرت و پیوستن آن‌ها به شرکت‌های خارجی در یک سال گذشته پنج بار افزایش دستمزد داشته‌ایم.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در ادامه اعلام کرد که در کشور ما متناسب با رشد مصرف اینترنت، تعرفه‌ها افزایش نداشته است. از سوی دیگر، نرخ تورم روند افزایشی داشته اما تعرفه‌ها روند کاهشی داشته‌اند. به باور او این الگو برای کشوری مثل ایران مناسب نیست. او تأکید می‌کند که کاهش هزینه درمقابل افزایش مصرف برای کشورهایی منطقی است که تورم آن‌ها در طول ۲۰ سال ثابت یا بسیار اندک باشد.

انتقاد از اینترنت نیم بها

از سال ۹۵ به‌دنبال دستور شورای عالی فضای مجازی در راستای سند شبکه ملی اطلاعات، به وزارت ارتباطات دستور داده شد تا با برنامه‌ریزی مشخص باعث رشد ترافیک داخلی درمقابل خارجی شود. در نهایت هم رگولاتوری بازوی نظارتی وزارت ارتباطات مصوبه‌ای تصویب کرد که براساس آن ترافیک داخلی و خارجی از هم جدا و ترافیک داخلی قیمتی نصف ترافیک خارجی داشت. حالا بعد از گذشت ۵ سال از اجرای این مصوبه مشخص شده که نه‌تنها ترافیک داخلی رشد نداشته که بسیاری از شرکت‌های اینترنتی و تولید‌کنندگان محتوا هم از اجرای این مصوبه ناراضی هستند.

یوسفی‌زاده هم در ادامه سخنان خود این راهکار را مؤثر ندانست و گفت:

این روش در هیچ‌یک از کشورهای دنیا رواج ندارد. شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های اینترنت کشور به شکل دستوری این روند را اجرایی کردند اما آیا محاسبه‌ای صورت گرفته که ببینیم این راهکار چقدر اثربخش بوده است؟ با اعمال چنین راهکارهایی در مصوبات، حتی این امکان را به ما نمی‌دهند که خلاقیت داشته باشیم و متناسب با نیاز جامعه خدمات ارائه کنیم.

در ادامه، رئیس کمیسیون اینترنت نصر تهران با اشاره به ضرورت اصلاح تعرفه‌های اینترنت اعلام کرد: «اگر دولت تا اول فروردین‌ ماه ۱۴۰۱ تعرفه‌ها را اصلاح نکند، براساس اصل ۴۴ قانون اساسی درخواست خواهیم داد که خود دولت هزینه‌ها را جبران کند. این موضوع به سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات نیز اعلام شده است. یوسفی‌زاده در خصوص این درخواست توضیح داد که بندی در اصل ۴۴ قانون اساسی آمده که براساس آن اگر دولت تعرفه‌ای را به شکل دستوری تعیین کند، باید مازاد هزینه‌ها را خود برای بخش خصوصی جبران کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.