۰

معاون سازمان امور مالیاتی: از اینفلوئنسرهای دارای کمتر از ۵۰۰ هزار فالوئر هم مالیات گرفته می‌شود

بازدید 1452

براساس قانون بودجه، درآمد حاصل از تبلیغات اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار فالوئر در رسانه‌های کاربر محور، مشمول مالیات می‌شود. اما بنابر اعلام مسئولان سازمان امور مالیاتی، ملاک این سازمان برای اخذ مالیات در این زمینه درآمد کاربران است نه تعداد دنبال کنندگان آن‌ها.

وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی در مردادماه سال جاری آیین‌نامه اجرایی اخذ مالیات از اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده را ابلاغ کرد.

در این زمینه سازمان امور مالیاتی مکلف است فهرست مودیان مالیاتی و خوداظهاری ارائه شده توسط آن‌ها را تهیه کند و در تارنمای سازمان، در منظر عموم قرار دهد. طبق گفته معاون سابق سازمان امور مالیاتی به موجب قانون مالیات‌های مستقیم و با آخرین اصلاحاتی که در آن صورت گرفته است، درآمد واقعی هر شخصی اعم از اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانه‌های کاربر محور نیز براساس بررسی صورت‌حساب‌ها و حساب‌های بانکی و استناد به مدارک و اسناد مشخص و به عنوان ماخذ محاسبه مالیات تعیین می‌شود.

به تازگی اولین لیست از کاربران رسانه‌های کاربر محور با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده به سازمان امور مالیاتی ارسال شده و این روند همچنان ادامه دارد. برای اخذ مالیات در این زمینه باید منتظر ماند تا اظهارنامه‌های مالیاتی تکمیل و ارسال شود تا در سال آینده نسبت به مطالبه مالیات اقدام شود.

البته به نظر می‌رسد ملاک این سازمان برای اخذ مالیات در این زمینه درآمد کاربران است نه تعداد دنبال کنندگان آن‌ها. «محمد مسیحی»، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در این رابطه به ایسنا گفت:

«این سازمان وظیفه خود در راستای اخذ مالیات از اینفلوئنسرها در سال‌جاری مبنی بر تدوین دستورالعمل‌ها و ابلاغ آن‌ها را انجام داده است. رسیدگی به مالیات اینفلوانسرها آستانه خاصی ندارد و رسیدگی مالیاتی را برای کاربران دارای کمتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده هم که از محل تبلیغات درآمد داشته باشند، اعمال می‌کند.»

گفتنی است از زمان تصویب این قانون تاکنون انتقادات کارشناسی بسیاری به این مصوبه مطرح شد که یکی از آن‌ها مبنی بر این بود که تعداد فالوئر نمی‌تواند معیار مناسبی برای درآمدزا بودن صفحات شبکه‌های اجتماعی باشد.

ساترا چندی پیش با انتشار گزارشی به بررسی وضعیت رگولاتوری اینفلوئنسرها در دنیا پرداخته بود. طبق این گزارش دریافت مالیات از اینلفوئنسرها در بسیاری از کشورها امری متداول است.

برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.