۰

جهرمی خبر داد: بازپس‌گیری کانال‌ها و حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران آغاز شد

بازدید 1175

وزیر ارتباطات خبر از تصویب شدن لایحه «بازپس‌گیری کانال‌ها، داکت‌ها و حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران» توسط هیات دولت داده است. او تاکید کرده با این کار یکی از موانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی برطرف شده است.

«محمد جواد آذری جهرمی» در توییتر خود با اعلام خبر به تصویب رسیدن لایحه بازپس‌گیری کانال‌ها، داکت‌ها و حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران آن را یک خبر مهم برای ارتباطات کشور عنوان کرده است. او همچنین این موضوع را «مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی» توصیف کرده است و گفته که امروز پس از ۳ سال پیگیری و تلاش، دولت لایحه «بازپس‌گیری کانال‌ها، داکت‌ها و حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران» را به تصویب رساند. به گفته جهرمی  «پس از خصوصی‌سازی مخابرات، این «تصرف» یک مانع جدی برای توسعه اینترنت خانگی بود.»

خاطرنشان می‌شود امضا شدن این طرح در هیات دولت به معنی اجرایی شدن آن نیست و حال باید این لایحه به مجلس برود و در آنجا نیز مورد تصویب قرار بگیرد؛ موضوعی که هنوز نمی‌توان آن را به طور صد در صدی امکان پذیر دانست و احتمال آنکه مخابرات نیز به این مساله ورود کند و از نمایندگان مجلس بخواهد که به مساله ورود جدی‌تری داشته باشند وجود دارد.

دولت از سال ۹۴ مکلف به بازپس گیری داکت‌های مخابراتی بوده و در لایه برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور (سال ۹۵ تا ۹۹) نیز به آن اشاره شده بود. در همان زمان اعلام شده بود وزارت ارتباطات به منظور کسب سهم مناسب از بازار پهنای باند منطقه و همچنین ایجاد دسترسی برابر این انحصار را بشکند. در همان زمان اعلام شده بود که دولت باید این موضوع را به نحوی ساماندهی کند که امکان ایجاد انحصار برای اپراتورها در استفاده از این شبکه‌ها فراهم نباشد.

در همان زمان نیز مخابرات با این موضوع مخالفت کرد و اعلام کرد که پول این شبکه توسط مخابرات پرداخت شده و دولت می‌خواهد دارایی مخابرات را به زور پس بگیرد. «مصطفی سید هاشمی» رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در آن زمان تاکید کرده بود که «این موضوع با وظیفه حاکمیتی وزارت ارتباطات مغایر است.»

«داوود زارعیان« سخنگوی شرکت مخابرات ایران نیز در آن زمان اعلام کرده بود که جنس فروخته شده نمی‌تواند توسط دولت پس گرفته شود: «کلیه تجهیزات سخت افزاری ارتباطی و آنچه که در اختیار شرکت مخابرات ایران است در روند پرونده خصوصی سازی از طریق شرکت خصوصی سازی به سهامداران مخابرات فروخته شده و دولت هم پول آن را گرفته است. در نتیجه مطابق با قانون و قرارداد رسمی فروش مخابرات به سهامداران، کسی نمی‌تواند بدون دلیل بخشی از آن چیزی که به فروش رفته است را پس بگیرد.»مخابرات ایران این مساله را یکی از موارد درآمدزایی خود در طول سال‌های کنونی می‌داند. این شرکت اخیرا نیز بارها اعلام کرده که درآمد مخابرات بسیار کاهش پیدا کرده و تعرفه‌های مخابراتی سالهاست که افزایشی نداشته است. لایحه بازپس‌گیری کانال‌ها، داکت‌ها و حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران می‌تواند ضربه دیگری نیز به درآمدزایی مخابرات باشد؛ هرچند جهرمی نیز در سخنرانی‌های اخیر خود بارها تاکید کرده که مخابرات باید درآمدهای خود را مدیریت کند و از طرق دیگری به درآمدزایی برسد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.