۰

از رویا تا واقعیت : اینترنت نسل ششم سرعتی تا یک ترابایت در ثانیه

بازدید 1247

گویا مارتن بالا رفتن سرعت اینترنت در میان شرکتها و کشورها در جریان است . مارتنی که گویا پایانی برای آن نمیتوان متصور شد. بعد از پیاده سازی نسل چهارم در اکثر کشورها و نسل پنجم در برخی کشورها ، صحبتها از پیاده سازی نسل ششم به گوش میرسد . این مارتن به حدی محبوبیت پیدا کرده است که ترامپ در توییتی درباره فناوری شبکه ۶ جی و اهمیت آن برای کشورش منتشر کرد. مشخصا رییس جمهور امریکا از پیشرفت چینی ها در شبکه ۵Gاحساس خطر کرده است. ترامپ خواستار توسعه شبکه ۶G   است . ترامپ گفته است : من خیلی زود توسعه فناوری ۵ جی و ۶ جی را می‌خواهم چرا که قوی‌تر، سریعتر و هوشمندتر از استانداردهای فعلی است. شرکت‌های آمریکایی باید تلاش‌های خود را انجام دهند و یا کنار بکشند. هیچ‌دلیل ندارد که ما این کار را به تاخیر بیندازیم.

اینترنت نسل ششم یا همان ۶G، جدیدترین تکنولوژِی اینترنت همراه است که نسبت به نسل های قبلی و قدیمی خود، نقش موثرتر و مهم تری را در زندگی انسان ها ایفا خواهد کرد. اینترنت نسل ششم با توجه به مزیت های فراوانی که دارد نه تنها انسان ها را به یکدیگر متصل می کند، بلکه دیگر محدودیتی برای پیاده سازی اینترنت اشیاء IOT ، ارتباطات ماشین ها و ربات ها ، حتی در دورترین نقاط زمین را نیز از بین خواهد برد. این سطح از کارایی و فناوری، باعث افزایش تجربیات کاربر می شود که می توانند سطح جدیدی از فناوری را به خوبی درک کنند.

اما نکته ای که نباید فراموش کنیم که درست است که هنوز بسیاری از کشورهای جهان حتی رنگ شبکه‌های فایو جی را هم ندیده‌اند (!)، اما محققان از همین حالا کار بر روی شبکه نسل ششم یا به اختصار ۶G   را شروع کرده‌اند! وزارت علوم و فناوری چین اخیراً کارهای مقدماتی را در رابطه با توسعه ۶G   آغاز کرده و کارشناسان معتقدند سرعت این شبکه می‌تواند تا ۸۰۰۰ برابر بیشتر از سرعت شبکه‌های فعلی فایو جی باشد.طبق گفته اعضای کارگروه توسعه ۶G  ، این شبکه قادر خواهد بود به سرعت خیره کننده ۱ ترابایت در ثانیه دست یابد! با اینکه از هم اکنون ده‌ها محقق و متخصص در این پروژه مشغول به کار هستند، اما هنوز سال‌ها تا عملیاتی شدن شبکه‌های نسل ششم فاصله داریم. بد نیست بدانید، شبکه‌های نسل پنجم که در حال حاضر کم کم استفاده از آن‌ها در برخی کشورها و به صورت محدود شروع شده، از سال ۲۰۰۸  در حال توسعه بوده است.همان‌طور که شبکه‌های فایو جی با هدف ایجاد بستر مناسب برای اینترنت اشیاء (IoT) توسعه داده شده و قرار است به اتصال اینترنت معنای جدیدی ببخشد، شبکه‌های نسل ششم هم ظاهراً‌ انقلاب دیگری در این زمینه خواهند بود. البته از آنجا که هنوز تا استقرار و تجاری سازی شبکه‌های ۶G   زمان زیادی باقی مانده، موارد استفاده و کارکرد اصلی این نوع شبکه‌های پرسرعت نیز به طور دقیق مشخص نیست. با این حال، طبق تخمین‌های اولیه، این شبکه به شما امکان خواهد داد تا تنها در عرض یک ثانیه، ۴۰ تا ۵۰ فیلم با وضوح ۴K را در دانلود کنید!

۶G    چه زمانی در دسترس خواهد بود ؟

تکنولوژی ۶G   یا هرچیزی که نام بگیرددر نهایت جایگزین ۵Gخواهد شد، اما ۶G   هنوز یک تکنولوژی در حال کار نیست و صرفا در مراحل نخست تحقیق و توسعه به سر می‌برد. شرکت‌های مخابراتی موبایل آنقدر بر ۵Gمتمرکز شده‌اند که در حال حاضر فرصتی برای کار اساسی با ۶G   ندارند و این رویه در آینده نزدیک نیز دگرگون نخواهد شد. درمورد ۶G   صحبت کمی زود است .این موضوع را را اریک اکودن، مدیر ارشد تکنولوژی در شرکت اریسکون، طی رویداد MWVC 2019 شانگهای گفت.

سرعت رویایی

بر اساس تئوری سرعت  شبکه موبایل میتواند تا  ‍۱ ترابایت بر ثانیه باشد اما هنوز نمی‌دانیم ۶G به چه بیشینه سرعتی دست خواهد یافت. تعیین استانداردهای نهایی اتصالات ۶G  احتمالا به اتحادیه بین‌المللی مخابرات را نیز برعهده داشته و از سال ۲۰۱۲ مشغول کار روی آن بوده است.این باعث نشده که متخصصین از گمانه‌زنی راجع به سرعت ۶G  دست بکشند. یکی از برجسته‌ترین نقل قول‌ها راجع به ۶G   که دائما تکرار می‌شود، به دکتر مهیار شیروانی مقدم در دانشگاه سیدنی تعلق دارد که می‌گوید   ۶G می‌تواند سرعت دیوانه‌وار ۱ ترابایت بر ثانیه را ارائه کند.ITU هنوز مستندات چندانی راجع به ۶G   منتشر نکرده است. در ماه مه ۲۰۱۹، IMT به صورت مختصر به صحبت راجع به IMT-2030 پرداخت و چیزی را توصیف کرد که یک شبکه هیبریدی و ارتقایی برای ۵Gبود. بنابراین ظاهرا خبری از یک شبکه کاملا جدید نخواهد بود.

کمپانی سامسونگ گزارشی منتشر کرده که بیانگر چشم انداز کره‌ای‌ها در زمینه توسعه و طراحی فناوری ارتباطی ۶G     ست؛ آنها می‌خواهند به سرعت دانلود ۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه، و تاخیر زیر ده میلی ثانیه دست یابند.بر این اساس سامسونگ قصد دارد فرآیند توسعه و کار روی ۶G   را از سال ۲۰۲۱ آغاز کند؛ طبق چشم‌انداز آنها فناوری جدید ارتباطی پیش از پایان دهه جاری میلادی آماده بهره‌برداری خواهد شد. «با توجه به فرآیند توسعه‌ای که این تکنولوژی با همراهی استانداردهای فنی می‌طلبد، دستیابی به استاندارد ۶G و بهره‌برداری از آن ممکن است تا سال ۲۰۲۸ نهایی شود، و در نهایت در سال ۲۰۳۰ فراگیری کامل داشته باشد».

سامسونگ مدعی است سرعت، تاخیر و پایداری مهمترین پیشرفت‌های مهاجرت از به  ۶G   خواهند بود. «در حالی که ۵Gبه گونه‌ای طراحی شده که به حداکثر سرعت ۲۰ گیگابیت در ثانیه برسد. ما قصد داریم این نرخ را در ۶G به عدد ۱۰۰۰ گیگابیت در ثانیه برسانیم تا کاربر بتواند سرعت واقعی ۱ گیگابیت در ثانیه را تجربه کند.سامسونگ از توانایی‌هایی که ۶G در اختیار بشر قرار می‌دهد هم صحبت کرده؛ آنها تصور می‌کنند با اتکا بر این تکنولوژی مخابراتی می‌توان رزولوشن استریم محتوای واقعیت افزوده را تا ۸K   و واقعیت مجازی را تا ۱۶K افزایش داد. در حالی که سرعت اینترنت ۵Gبه هیچ عنوان پاسخگوی این دست از تکنولوژی‌ها نیست.

دیگر کاربرد مورد نظر سامسونگ استفاده از ۶G در زمینه شکل‌گیری هولوگرام‌های عمق بالا، جهت تداعی افراد، ابزار و مکان‌های مختلف در نقاطی متنوع خواهد بود. علاوه بر این کره‌ای‌ها بهره‌وری از ۶G  در زمینه هوش مصنوعی را هم در نظر دارند.بدون شک فاصله زیادی تا عملیاتی شدن فناوری ارتباطی ۶G  داریم، اما بدیهی است که سامسونگ یکی از اضلاع چندگانه توسعه در سراسر جهان خواهد بود، چرا که در حال حاضر می‌دانیم اریکسون، هواوی و شیائومی نیز مطالعاتی در زمینه مورد بحث صورت داده‌اند.

سامسونگ برای فناوری ۶G حداکثر سرعت ۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه را در نظر گرفته که نسبت به ۵G، حدودا ۵۰ برابر سریع‌تر خواهد بود. زمان تاخیر مفروض برای این فناوری کمتر از ۱۰ میکروثانیه لحاظ شده، در حالی که زمان تاخیر شبکه ۵G برابر با ۱ میلی ثانیه است. پایداری نسل بعدی شبکه همراه، طبق رویاپردازی سامسونگ، ۱۰۰ برابر بیشتر از نسل پنجم خواهد بود. بدین ترتیب این شبکه برای استفاده در خدمات حساس مانند عمل جراحی از راه دور، پاسخگویی اضطراری و اتوماسیون صنعتی ایده‌آل خواهد بود. فناوری واقعیت گسترده، دیگر بخشی است که به لطف سرعت فضایی نسل بعدی شبکه موبایل گسترش پیدا خواهد کرد. واقعیت گسترده در واقع تلفیقی از فناوری‌های واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی است.

شبکه۶G    چه امکاناتی می خواهد؟

گروهی از محققان در حال آماده کردن زمینه های لازم برای فناوری ۶G  طی یک دهه آینده هستند. به گفته آن ها مهمترین قابلیت شبکه ۶G دیگر تلفن های سریع تر یا اینترنت های بیسیم خانگی نخواهد بود، بلکه این فناوری امکانات بسیار پیشرفته تری از جمله دسترسی بیسیم به سیستم های هوش مصنوعی با توانایی های مغز انسان را فراهم خواهد کرد.

مهمترین بخش آن ساختن دستگاه های بیسیم به جا به جا کردن حجمی از اطلاعات قابل پردازش در لحظه است که با مغز انسان برابری می کند. کاربرد اصلی فناوری  ۶G hین است که این بار پردازشی را به سیستم های هوش مصنوعی با قابلیت انسانی منتقل می کند.بر اساس قانون مور، انسان ها تا سال ۲۰۳۶ قادر به خرید کامپیوترهایی با قدرت پردازشی مغز انسان به قیمت هزار دلار خواهند بود؛ اما فناوری ۶G دسترسی به این میزان قدرت پردازشی به وسیله هر دستگاهی را بسیار زودتر میسر خواهد کرد.

از جمله باند فرکانسی تراهرتز (THz) و فناوری پیشرفته Advanced Duplex، هوش مصنوعی در ارتباطات بیسیم، اشتراک گذاری امواج و تکامل هر چه بیشتر شبکه توپولوژی، همگی مواردی هستند که برای زیرساخت نسل بعدی شبکه موبایل باید آماده سازی شوند. سامسونگ تنها شرکتی نیست که در حال کار بر روی فناوری ۶G است. کمپانی‌های اریکسون و شیائومی نیز تحقیقات خود را بر روی این شبکه آغاز کرده‌اند و هواوی نیز از سال گذشته استارت این کار را زده است.

سامسونگ معتقد است برای استفاده انبوه فناوری واقعیت افزوده، نیاز به سرعت ۰٫۴۴ گیگابیت بر ثانیه است و برای استریم واقعیت مجازی در رزولوشن ۱۶K باید شبکه‌ای با پهنای باند ۱ ترابیت بر ثانیه در اختیار داشته باشیم. چیزی که ۵G در آن ناتوان است. یکی دیگر از موارد استفاده ۶G، ارائه هولوگرام‌های هم قد و اندازه انسان است. درست شبیه هولوگرام‌هایی که در فیلم‌های علمی تخیلی تا به امروز مشاهده کرده‌ایم. این هولوگرام‌ها می‌تواند شامل موارد فیزیکی، از انسان گرفته تا دستگاه‌ها، اشیا مختلف، سیستم‌ها و حتی مکان‌ها شود. البته برای پیاده‌سازی فناوری ۶G مطمئنا فناوری‌های پیش نیازی وجود دارند.

چالش نسل ششم اینترنت

تولید اﻧﺮژى و ﻣﺼﺮف اﻧﺮژى ﭼﻪ ﺑﻪ ﻟﺤــﺎظ هزینه و ﭼﻪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ ﻧﺤﻮه اﺳــﺘﻔﺎده از ﻣﺸﮑﻼت دﺳــﺘﮕﺎه ﻫﺎى اﻣﺮوزى ﻫﺴــﺘﻨﺪ .وﻗﺘﻰ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﮔﻮﺷﻰ ﻫﺎى ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ دﻗﺖ ﻣﻰ ﮐﻨﯿﻢ، ﻣﺘﻮﺟﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﯾﻢ ﮐﻪ اﮐﺜﺮ آن ﻫﺎ روزاﻧﻪ ﺑﻪ ﺷﺎرژ ﻣﺠﺪد ﻧﯿﺎز دارﻧﺪ و ﺑﺎﯾﺪ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﯾﮏ ﺷﺎرژر در دﺳﺘﺮس ﺑﺎﺷﺪ .اﯾﻦ یک محدودیت است و با ورود ۶G مشکلات بیشتری هم ایجاد می‌شود. ﭼﻪ راﻫﻰ وﺟﻮد دارد ﺗﺎ ﺑﺘﻮان ﺑﺎ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﮐﻢ، اﻧﺮژى ﻻزم ﺑﺮاى ﺗﺒﺎدل داده ﻫﺎ ﻓﺮاﻫﻢ ﮐﺮد؟ فناوری اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻰ ﺳﯿﻢ ﺑﻪ ﺗﺪرﯾﺞ در ﺣﺎل ﻓﺮاﮔﯿﺮ ﺷﺪن اﺳﺖ و ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﻫﺎﯾﻰ ﻧﯿﺰ حاصل شده ، اﻣﺎ ﻓﺮاﮔﯿﺮى و ﮐﺎﻫﺶ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺑﺰرگ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺎﻧﻊ ﺳــﺪ راه اﯾﻦ ﻓﻨﺎورى اﺳﺖ .در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻗﯿﻤﺖ ﯾﮏ ﺷﺎرژر ﺑﻰ ﺳﯿﻢ ﺑــﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻣﺘﻌﻠﻘﺎت آن بسیار بالاست. یکی از اهداف ۵G و ۶G تحقق کامل اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ اﺷﯿﺎ و اﺗﺼﺎل دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎ ﺑﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﻫﺎى ارتباطی است. زمانی که این کار به سرانجام برسد، شاهد افزایش چشم‌گیر ﻧﺮخ ﺗﺒﺎدل اﻃﻼﻋﺎت ﻫﺴــﺘﯿﻢ و ﺧﻮاﺳــﺘﻪ ﯾﺎ ﻧﻮاخواﺳــﺘﻪ ﻣﺠﺒﻮر ﻣﻰ ﺷﻮﯾﻢ ﺑﻪ ﺳــﺮاغ ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﻰ ﺑﺮوﯾــﻢ ﺗﺎ ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ اﺳــﺘﺨﺮاج اﻃﻼﻋﺎت، اﯾﺠﺎد اﻟﮕﻮﻫﺎ، ﭘﺮدازش ﻫﺎى ﺗﺼﻮﯾﺮى و در ﻧﻬﺎﯾﺖ و خودﮐﺎرﺳــﺎزى وﻇﺎﯾﻒ را ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺷﮑﻞ اﻧﺠﺎم دﻫﯿﻢ .دﺳــﺘﯿﺎﺑﻰ ﺑﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﺳﻄﺢ از هوشمندسازی و ﺧﻮدﮐﺎرﺳﺎزى وﻇﺎﯾﻒ ﻋﺎﻟﻰ اﺳﺖ، اﻣﺎ ﭘﯿﺎده ﺳﺎزى آن ﮐﺎر ﺳﺎده اى نیست.

ﻫﻤﺎن ﮔﻮﻧﻪ ﮐﻪ اﺷــﺎره ﺷﺪ ﺑﺮاى ﺗﺤﻘﻖ ﺷﺒﮑﻪ ﻫﺎى نسل ششم اینترنت ۶G ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺮﺧﻰ ﻣﻮاﻧﻊ ﻓﻨﻰ ﺑﺮﻃﺮف ﺷــﻮﻧﺪ .ﯾﮑﻰ از ﻣﺸﮑﻼﺗﻰ ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺣﻞ ﺷﻮد و اﻧﺘﻈﺎر ﻧﻤﻰ رود در آﯾﻨﺪه ﻧﺰدﯾﮏ راﻫﮑﺎر ﺟﺎﻣﻌﻰ ﺑﺮاى آن اﺑﺪاع ﺷﻮد ارﺗﺒﺎط ﻣﯿﺎن ﻃﯿﻒ ﻓﺮﮐﺎﻧﺴــﻰ ﺗﺮاﻫﺮﺗﺰى و ﺧﻄﻮط ﻧﻮرى اﺳــﺖ .اﺳﺘﻔﺎده از ﺧﻄﻮط ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮرى در ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻃﻮﻻﻧﻰ دﺷــﻮارى ﻫﺎى ﺧﻮد را دارد و ﻃﺒﻖ ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻃﯿﻒ ﻫﺎى ﻓﺮﮐﺎﻧﺴﻰ، زﻣﺎﻧﻰ ﮐﻪ ﻃﻮل ﻣﻮج ﮐﻮﺗﺎه ﺗﺮ ﻣﻰ ﺷﻮد اﺷﯿﺎ، اوﺿﺎع ﺟــﻮى و ﺣﺘﻰ ﻫﻮاى ﻣﻪ آﻟــﻮد ﺗﺄﺛﯿﺮات ﻣﻨﻔﻰ روى ﺳــﯿﮕﻨﺎل ﻫﺎى اﻧﺘﻘﺎﻟﻰ می‌گذارند. محققان موسسه Karlsruhe اعلام کرده‌اند برخی از این ﻣﺸﮑﻼت را ﺑﺮﻃﺮف ﮐﺮده اﻧﺪ و ﻣﻰ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ دو آﻧﺘﻦ ﮔﯿﺮﻧﺪه ﻣﺨﺼﻮص، داده ﻫﺎى روى اﻣﻮاج ﺗﺮاﻫﺮﺗﺰى را ﺑﻪ ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮرى اﻧﺘﻘﺎل دﻫﻨﺪ و ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ راﻫﮑﺎر ﺧﻮد را روى ﺳﺮﻋﺖ ۵۰ ﮔﯿﮕﺎﺑﯿﺖ ﺑﺮ ﺛﺎﻧﯿﻪ آزﻣﺎﯾﺶ ﮐﺮده اﻧﺪ .ﺑﺎ اﯾﻦ ﺣﺎل ﻫﻤﭽﻨﺎن ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت زﯾﺎدى روى ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻓﯿﺰﯾﮑﻰ اﻣﻮاج ﺗﺮاﻫﺮﺗﺰى اﻧﺠﺎم ﺷﻮد.

ﭼﺎﻟﺶ ﺗﺴﻬﯿﻢ ﺳﺎزى ﻣﮑﺎﻧﻰ/ﻓﻀﺎﯾﻰ

ﻣﺎﻟﺘﻰ ﭘﻠﮑﺴــﯿﻨﮓ ﻣﮑﺎﻧﻰ (spatial multiplexing) ﻓﻨﺎورى اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ در ﺑﺎزه ﻓﺮﮐﺎﻧﺴﻰ ﺗﺮاﻫﺮﺗﺰ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد .ﻣﺎﻟﺘﻰ ﭘﻠﮑﺴﯿﻨﮓ ﻓﻀﺎﯾﻰ ﺑﻪ ﻣﮑﺎﻧﻰ اﺷﺎره دارد ﮐﻪ ﺳــﯿﮕﻨﺎل ﻫﺎى داده ﺑﻪ اﺳﺘﺮﯾﻢ ﺗﺒﺪﯾﻞ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ .ﺳﭙﺲ ﻫﺮ ﺑﯿﺖ از ﭘﻬﻨﺎى ﺑﺎﻧﺪ ﺑﻪ ﮐﺎر ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷــﺪه و دوﻣﺮﺗﺒﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﺠﺪد (reuse) ﻣﻰ ﺷــﻮﻧﺪ ﺗﺎ اﺳــﺘﻔﺎده ﺑﻬﺘﺮ و ﮐﺎراﻣﺪﺗﺮ از ﭘﻬﻨﺎى ﺑﺎﻧﺪ ﺻﻮرت ﮔﯿﺮد .در واﻗﻊ ﺑﺎ ﻣﻔﻬﻮم reuse اﻣﮑﺎن اﺳــﺘﻔﺎده ﭼﻨﺪﺑﺎره از ﻃﯿﻒ ﻓﺮﮐﺎﻧﺴﻰ ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﻰ ﺷﻮد .ﺑﻬﺒﻮد ﻋﻤﻠﮑﺮد آﻧﺘﻦ ﻫﺎى MIMO در ۶G اﺟﺘﻨﺎب ﻧﺎﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ .اﯾﻦ آﻧﺘﻦ ﻫﺎ وﯾﮋﮔﻰ ﭼﻨﺪ ﻣﺴــﯿﺮى را ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﻰ ﮐﻨﻨﺪ .در اﯾﻦ روش ﺳﯿﮕﻨﺎل ﻫﺎ ﺑﻪ ﺟﺎى اﯾﻦ ﮐﻪ در ﯾﮏ ﻣﺴــﯿﺮ اﻧﺘﻘﺎل ﭘﯿــﺪا ﮐﻨﻨﺪ، ﺑﻪ ﻃﻮر ﻫﻤﺰﻣﺎن از ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺴﯿﺮﻫﺎى ﻣﺨﺘﻠﻔﻰ ﻣﺴﯿﺮﯾﺎﺑﻰ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ .اﯾﻦ ﮐﺎر ﻫﻢ در اﻓﺰاﯾﺶ داده ﻫﺎى اﻧﺘﻘﺎﻟﻰ و ﻫــﻢ در ﮐﯿﻔﯿﺖ داده درﯾﺎﻓﺘﻰ ( ﯾﻌﻨﻰ ﺑﺮﻃﺮف ﺷــﺪن اﺧﺘﻼل ﻫﺎ) ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺷــﮕﺮﻓﻰ دارد .در ﻓﺮﮐﺎﻧﺲ ﻫﺎى ﺑﺎﻻ ﻗﺪرت ﻧﻔﻮذ ﺳﯿﮕﻨﺎل ﻫﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﭘﯿــﺪا ﻣﻰ ﮐﻨﺪ .اﯾﻦ ﮐﺎﻫﺶ ﻗﺪرت در ﻣﮑﺎن ﻫــﺎى ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن، اﺧﺘﻼف زﯾﺎدى   ﻫﻮا و ﺳﺎﯾﺮ ﻣﻮاﻧﻊ ، دارد و ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺜﺎل ﮐﺎﻫﺶ ﻗﺪرت در ﺷﯿﺸﻪ، ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺖ .اﮔﺮ ﻗﺮار اﺳﺖ از ﻃﯿﻒ ﻫﺎى ﺗﺮاﻫﺮﺗﺰى اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد ﯾﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻐﯿﯿﺮاﺗﻰ در ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳــﺎﺧﺘﻤﺎﻧﻰ ﺑﻪ وﺟﻮد آﯾﺪ ﮐﻪ دور از اﻧﺘﻈﺎر اﺳﺖ ﯾﺎ اﯾﻦ ﮐــﻪ ۶G ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺮاى ﻣﮑﺎن ﻫﺎى ﻣﺘﻔﺎوت از ﻓﻨﺎورى ﻫﺎ و اﺳــﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎى ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﺪ.

ﺳﺨﻦ ﭘﺎﯾﺎﻧﻰ

در ﺣﺎﻟﻰ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻰ رﺳﺪ ﺗﺎ رﺳــﯿﺪن ﺑﻪ نسل ششم اینترنت ۶G  زﻣﺎن زﯾﺎدى ﺑﺎﻗﻰ ﻣﺎﻧﺪه، اﻣﺎ ﭘﮋوﻫﺶ ﻫﺎ از ﻣﺪت ﻫﺎ ﻗﺒﻞ آﻏﺎز ﺷــﺪه اﻧﺪ .دوﻟﺖ ﭼﯿﻦ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺗﺴﻠﻂ ﺑﺮ ﺻﻨﻌﺖ ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﺗﺎ ﺳــﺎل ۲۰۳۰ ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ در ﺣﺎل اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺶ ﻫﺎى ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳــﺖ .ﺷﺮﮐﺖ ال ﺟﻰ در ﻣﺎه ژاﻧﻮﯾﻪ ﺳــﺎل ۲۰۱۹ میلادی مرکز تحقیقات ۶G  خود در کره جنوبی را ﺗﺄﺳــﯿﺲ ﮐــﺮد .ﺑﺎ اﯾﻦ وﺟﻮد ﺑﺎزار ﺗﺠﻬﯿﺰات ﻣﺼﺮﻓﻰ و ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻋﻼﻗﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮى ﺑﻪ ۵G  دارﻧﺪ، زﯾﺮا ﺑﺎزار ﭘﺮﺳﻮدى اﺳﺖ و درآﻣﺪ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻰ ﻋﺎﯾﺪ آن ﻫﺎ ﻣﻰ ﮐﻨﺪ، ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ دﻟﯿﻞ در ﻣﻘﻄﻊ ﻓﻌﻠﻰ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺳــﺎزﻣﺎن ﻫﺎ و ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎ ﻋﻼﻗﻪ اى ﻧﺪارﻧﺪ ﺑﻪ ﺳﺮاغ نسل ششم اینترنت ۶G  ﺑﺮوﻧﺪ، اﻣﺎ ﺗﻼش ﺑﺮاى رﺳــﯿﺪن ﺑﻪ ﺷــﺒﮑﻪ ﻫﺎى ﻧﺴﻞ ﺷﺸﻢ از ﻫﻤﯿﻦ ﺣﺎﻻ آﻏﺎز ﺷﺪه اﺳﺖ.

منبع

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.