پویش «از خانه بخریم» با همکاری وزارت ارتباطات، صدا وسیما، اتاق اصناف ایران، اتحادیه کشوری کسب وکارهای مجازی ، اداره پست، سازمان فناوری و اطلاعات و وزارت صمت با هدف ترغیب مردم به خرید اینترنتی و همچنین حمایت از کسبوکارها از دوشنبه (۱۱ فروردینماه) آغاز میشود. در این پویش مردم با مراجعه به سایت bazargahiran.ir میتوانند کسبوکارهای آنلاینی که به پویش پیوستند را مشاهده، بررسی و سپس خرید کنند.
شیوع ویروس کرونا در کشور و قرنطینه اجباری مردم در خانههایشان سبب شده تا آرام آرام سبک زندگی آنها مانند نحوه خرید کردنشان تغییر کند و تمایل بیشتری برای خرید به صورت غیرحضوری و اینترنتی داشته باشند. آنطور که عضو هیات مدیره کسبوکارهای مجازی میگوید میزان خرید اینترنتی در این روزها و با توجه به شیوع ویروس کرونا با ۳۰ درصد افزاش روبهرو بوده است. البته خرید از فروشگاههای اینترنتی بزرگ سبب شده است که کسبوکارهای کوچک آنلاین دیده نشوند و کسبوکارهای سنتی و آفلاین نیز که در این شرایط آسیب بسیاری دیدهاند. به همین دلیل پویش «از خانه بخریم» سعی دارد با ترغیب مردم به خرید اینترنتی، در کنار حمایت از کسبوکارهای آنلاین از کسبوکارهای آفلاین و سنتی هم حمایت کند. در فاز دوم این پویش کسبوکارهای اینترنتی که ظرفیت سرویسدهی به کسبوکارهای سنتی و آفلاین را دارند، معرفی خواهند شد تا به این وسیله کسبوکارهای سنتی هم در این پویش شرکت کنند.
رضا الفتنسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی در مورد جزئیات این پویش گفت: «پویش «از خانه بخریم» از روز دوشنبه فعالیت خود را آغاز میکند. هدف این پویش این است تا این روزها که برای رفتوآمد محدودیتهایی ایجاد شده است و احتمالا محدودیتها بیشتر هم میشود، مردم را به سمت خرید غیرحضوری و اینترنتی سوق دهیم.»
به گفته الفتنسب این پویش در ۲ فاز قرار است فعالیت خود را انجام دهد، او در توضیح این ۲ فاز بیان کرد: «فاز اول آغاز به کار سایت bazargahiran.ir است و کسبوکارهایی که وارد این پویش شدند در این سایت قرار میگیرند تا مردم با ورود به این سایت و بررسی شرایط ارائه سرویس کسبوکارها و کد تخفیفها و مدت زمان ارسال مرسولات خرید خود را انجام دهند. اگر مشکلی هم در روند خرید پیش آمد، اتحادیه با اتاق اصناف پیگیری و شکایات را رفع میکنیم.»
او ادامه داد: «در فاز دوم کسبوکارهای اینترنتی که ظرفیت این را دارند که به اصناف سرویس ارائه دهند، معرفی خواهند شد. به طور مثال برخی از کسبوکارها میتوانند سرویس لجستیک به کسبوکارهای سنتی عرضه کنند یا مارکت پلیس راهاندازی کنند یا تصویربرداری محصولات کسبوکارهای آفلاین را به عهده میگیرند.»
براساس گفتههای الفتنسب هماکنون کسبوکارها ریجستر و در سایت ثبت میشوند و فاز دوم چند روز پس از فاز اول آغاز میشود.او همچنین تاکید کرد: «زمان این پویش تا پایان این شرایط و شیوع کرونا در کشور است. امیدواریم این شرایط زودتر به پایان برسد تا کسبوکارها به فعالیت عادی بازگردند.»
او در مورد میزان استقبال کسبوکارها برای شرکت در این پویش بیان کرد: «از جمعه هشتم فروردینماه فراخوان خود را اعلام کردیم و تاکنون حدود ۵۰ سایت از سراسر کشور تایید شدند و بسیاری از کسبوکارهای دیگر هم علاقه دارند در این پویش شرکت کنند اما سرویسهای خود را ۱۵ فروردین میتوانند عرضه کنند که در آنزمان به این پویش میپیوندند.»
در این پویش دو اولویت را دنبال میکنیم؛ اول اینکه کسبوکارها نیازهای مردم را به سرعت به دست آنها برسانند و دوم کسبوکارهای صنفی که آسیب دیدند، حمایت شوند. این دغدغه را داریم تا کسبوکارهای آفلاین را درگیر این پویش کنیم
رضا الفتنسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی
الفتنسب همچنین پیشبینی کرد تا روز دوشنبه که زمان آغاز این پویش است، حدود ۱۰۰ سایت که اتحادیه آنها را بازبینی و شرایط را به این کسبوکارها اعلام کرده است، در سایت معرفی خواهند شد.
او در پاسخ به این سوال که سایتها چگونه تایید و به پویش میپیوندند، بیان کرد: «وقتی از اتحادیه درخواست شد تا در این پویش همکاری کند، چون بحث رسیدگی به شکایات مطرح بود، ما اعلام کردیم که کسبوکارها باید عضو اتحادیه باشند. کسبوکارهایی هم که عضو اتحادیه نیستند، ثبت نام میکنند. ما سایت آنها را بازدید میکنیم اگر شرایط اولیه را داشته باشند، به صورت موقت تاییدیه به آنها میدهیم تا در پویش شرکت کنند. ما هم باید مراقب باشیم تا مصرفکنندگان ضرر نکنند و شکایات به خوبی رسیدگی شود به همین خاطر با حساسیت بسیاری کسبوکارها را بررسی میکنیم.»
او همچنین بیان کرد: «ما در این پویش دو اولویت را دنبال میکنیم؛ اول اینکه کسبوکارها نیازهای مردم را به سرعت به دست آنها برسانند و دوم کسبوکارهای صنفی که آسیب دیدند، حمایت شوند. این دغدغه را داریم تا کسبوکارهای آفلاین را درگیر این پویش کنیم. به همین خاطر با اتاق اصناف رایزنیهای خوبی کردیم و کارگروه مشترکی در چند روز آینده در اتاق اصناف ایران تشکیل خواهد شد.»
الفتنسب در ادامه اضافه کرد: «این کارگروه قرار است ارتباط ما با اصناف آنلاین در کشور را بهبود بخشد و کار ما این است تا ظرفیتهایی که کسبوکارهای اینترنتی دارد را بدون هزینه یا با کمترین هزینه در اختیار اصناف قرار دهیم.»
نظرات کاربران