حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، امروز در جمع مدیران شرکتهای دانش بنیان و نوآفرین پیشرفت در علم و فناوری را جزو زیربناهای اساسی کشور دانست و گفت : فناوری باید در سایه آزادی اندیشه رشد پیدا کند. حسن روحانی اظهار داشت که دولت، حکومت و نظام موظف هستند تا زیرساختهای لازم برای این پیشرفت را فراهم سازند.به گزارش بازار فناوری روحانی پارک فناوری پردیس را یکی از مراکز با ارزش بسیار توصیف کرد و از زحمات ۵ سال گذشته شرکتهای دانشبنیان و معاونت علمی ریاست جمهوری تشکر کرد و گفت:
«باید شرایط و محیط آزاد برای طرح فکر و ایده در زمینههای مختلف اجتماعی، سیاسی و علمی در کشورمان وجود داشته باشد. علم و دانش پایه اصلی فناوری است و برای اینکه روند آن شتاب پیدا کند باید دانشهای پایه رشد یابند. دولت مهمتر از آمادهسازی زیرساختهای فیزیکی موظف است زیرساختهای حقوقی را فراهم سازد، چرا که یک فناوری و اختراع برای به ثبت رسیدن با دهها پیچ و خم حقوقی و مقرراتی مواجه است، لذا دولت و مجلس باید زیرساختهای حقوقی و مقرراتی را با کمک یکدیگر بوجود بیاورند و چنانچه این زیرساختها، آماده باشد، دانشجو و محقق میتواند در محیط مناسب به رشد و شکوفایی برسد.»
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه رشد فناوری به پیوستگی و وابستگی نیاز دارد اذعان اشت که نباید در این رابطه اشکالی پیش بیاید.به گفته او یکی از اعتقادات و باورهای دولت از ابتدای کار در سال ۹۲ تاکنون بر این بوده که علم نیز همانند هنر، فناوری، اخلاق و ایمان، مرز نمیشناسد و مؤلفههای علمی در همه جای دنیا یکسان است و مرزی ندارد:
«در حوزه فناوری نیز مرز معنا ندارد و کمتر فناوری است که صد در صد آن را یک فرد و یا یک کشور به طور کامل در اختیار داشته باشد و چه بسا برخی از قطعات یک محصول را از سایر کشورها تأمین میکنند و این نیازمند وجود ارتباط با سایر کشورهاست. اگر آمریکا رشد و پیشرفت دارد این پیشرفت با حضور ملیتهای کشورهای مختلف در این کشور بوجود آمده است و زمانی به مرز علم و دانش و پیشرفت رسیدند که دیوار نداشتند.»
روحانی باور دارد که هیچ کشوری نباید اطراف خود دیوار بکشد. او ضمن اشاره به این موضوع که بسیاری از فناوریهای جدید در داخل کشور ساخته میشود تاکید کرد که باید ضمن تأمین نیاز داخلی، صادرات هم صورت بگیرد. به گفته او اگر میخواهیم از نوآوریهای بومی استفاده کنیم، باید آماده روبرو با اشکالات باشیم:
«ممکن است در استفاده از فناوری و نوآوری بومی چند مورد اشکال هم وجود داشته باشد، اما عیبی ندارد، با سعی و تلاش خود باید این اشکالات را از بین ببریم. نگاه به شرکتهای دانشبنیان در مراحل مختلف فعالیت آنها از جمله دوران تأسیس، توسعه، تکمیل و رشد باید متفاوت باشد و بتوانیم در مراحل مختلف به این شرکتها کمک کنیم. ما باید برای شرکتهای دانشبنیان در زمینههای مختلف از جمله بیمه، مالیات، تسهیلات و کمکهای مختلف به صورت حساب شده عمل کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.»
رئیس جمهور با بیان اینکه بخش مهم و بزرگی از تحریمها در زمینه ارتباطات پولی و مالی ما با دنیاست، گفت: «فناوری سرانجام این مشکل را حل خواهد کرد و راهها را می گشاید و شرکتهای دانشبنیان میتوانند با استفاده از فناوری جدید مسیر فشار دشمن را سد کرده و جلوی آن را بگیرند در این مقطع توقع ما از شرکتهای دانشبنیان این است که در این حوزه کمک کنند.»
دکتر روحانی با بیان اینکه شناسایی ذهنهای خلاق و انسانهای توانمند در حوزه فناوری و علم به عدالت کمک میکند، گفت: «شما با کار خود تنها به زندگی و رفاه مردم کمک نمیکنید بلکه به عدالت و مبارزه با فساد کمک میکنید.»
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راه مبارزه با فساد شفافیت و دولت الکترونیک است، این موضوع را باعث شفافیت در امور کشور دانست. او همچنین با اشاره به اشتباهات کمتر ماشینها و هوش مصنوعی تاکید کرد که فناوری میتواند نقصهای احتمالی را برطرف کند.
نظرات کاربران