کمپانی سامسونگ اخیرا از چشم دیجیتال جدیدی رونمایی کرده که با استفاده از تراشههای کمپانی IBM ساخته شده است. این چشم دیجیتال در بخشهای بسیاری از جمله تلویزیونهای هوشمند کاربرد خواهد داشت.
سامسونگ از چشم دیجیتال هوشمند رونمایی کرد. این چشم دیجیتال که آخرین ابداع در حوزهی فناوری است، از پردازندههای TrueNorth کمپانی IBM بهره میبرد و به گونهای طراحی شده که همانند مغز انسان عمل میکند. سامسونگ این چشم دیجیتال را در تلویزیونهای هوشمند خود مورد استفاده قرار داده است. اگر به یک تلویزیون چشم بدهید چه میشود؟ میتواند ببیند!؟
تلویزیون هوشمندی که سامسونگ رونمایی کرده است، میتواند حرکات دست و بدن را تا فاصلهی ۳ متری خود تشخیص دهد. این تلویزیون هوشمند از نسخهی تجربی سنسورهای دید پویای سامسونگ بهره میبرد که مبتنی بر پردازندههای TrueNorth کمپانی IBM است و میتواند حرکات فیزیکی مختلف را به صورت دقیق شناسایی کند. تراشهی مذکور همانند پردازندههای معمولی نیست، چرا که از ۴۰۹۶ هستهی پردازشی بهره میبرد که با استفاده از ۲۵۶ میلیون اتصال درون قطعهای با هم در ارتباط هستند. هر هسته تنها مسئول فرستادن یک پیغام کوتاه به هستهی بعدی است تا عمل پردازش داده را تسهیل کند. بدیهی است که این پردازنده، کپی خیلی دقیقی از مغز انسان نیست، اما اگر ساختار این دو را با هم مقایسه کنیم، مشابهتهایی در آنها وجود دارد.
این تکنولوژی جدید و حیرتانگیز IBM، جدا از توانایی پردازش حجم عظیمی از دادهها به بهترین نحو ممکن، نسبت به پردازندههای معمول انرژی بسیار کمتری نیز مصرف میکند. مثلا سنسوری که سامسونگ در تلویزیون هوشمند خود استفاده کرده است بیش از ۳۰۰ میلیوات انرژی مصرف نمیکند. این میزان برابر با ۱۰ درصد مصرف انرژی جدیدترین پردازندههای موبایل است. بنابراین با کمک تراشهی TrueNorth کمپانی IBM، حسگر دید پویای سامسونگ، قادر است هر پیکسل دوربین را ۲۰۰۰ بار در ثانیه بررسی کند تا کوچکترین حرکتها را در فضای ۳ بعدی اطراف خود با دقت بسیار بالایی شناسایی کند.
سامسونگ میگوید این فناوری پتانسیل بالایی برای ایجاد اپلیکیشن داشته و میتواند دامنهی گستردهای از برنامهها را پشتیبانی کند. این کمپانی کرهای، خودروهای خودران را هدف بعدی استفاده از این چشم دیجیتال میداند. با توجه به این حقیقت که این چشم دیجیتال انرژی بسیار اندکی مصرف میکند، تراشهی TrueNorth کمپانی IBM و برنامههای آن به زودی میتوانند ثابت کنند که راه حل پردازشی قابل اتکایی برای سختافزارهای نه چندان قوی محسوب میشوند. به عبارتی دیگر این تکنولوژی توانایی ایجاد انقلابی عظیم را در صنعت اینترنت اشیاء دارد، حوزهای که IBM پیشتر نیز حضور در آن را تجربه کرده است.
بزرگترین دستاورد مرتبط با اینترنت اشیاء این کمپانی در ماههای اخیر نیز پلتفرم هوش مصنوعی واتسون است که در آزمایشاتی که از آن گرفته شد توانست تعداد زیادی سرویس اینترنت اشیاء افزوده شده به یک مینیون اتوماتیک را با موفقیت کامل کنترل کند.
نظرات کاربران