۰

آمارهای تازه سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها

بازدید 1266

استارت‌آپ‌ها معمولا فعالیت خود را با یک طرح، ایده و یا نوآوری آغاز می‌کنند. در مسیر اجرایی کردن این ایده اگرچه امید، برنامه‌ریزی، الهام گرفتن از دیگران و البته صرفه‌جویی در هزینه‌ها از جمله ملزومات اصلی به حساب می‌آیند اما تامین منابع مالی مورد نیاز نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

20150907060245-shutterstock-304704500

تا پیش از اینکه استارت‌آپ‌ها از اعتبار کافی برای گرفتن وام‌های کارگشا از بانک‌ها برخوردار شوند و یا اینکه با حضور در بورس و عرضه سهام، گره از مشکلات خود باز کنند به منابع جانبی برای تامین سرمایه مورد نظر خود نیاز خواهند داشت. اینجاست که سرمایه‌گذاران حقیقی و یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری سازمان‌دهی شده در نقش ناجی به کمک استارت‌آپ‌ها می‌آیند.

این سرمایه‌گذاری‌ها در اکوسیستم‌های مطرح استارت‌آپی نظیر ایالات متحده آمریکا، چین و هند ابعاد و اندازه‌های متفاوتی داشته و بسته به نیازها و توانایی‌های بازار، به حوزه‌های مختلف اختصاص داده می‌شوند.

ایالات متحده آمریکا

بر اساس گزارش منتشر شده توسط MoneyTree، شرکت‌های سرمایه‌گذاری در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۶ میلادی چیزی در حدود ۱۵٫۳ میلیارد دلار در قالب ۹۶۱ قرارداد منعقد شده روی استارت‌آپ‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند. مجموع سرمایه‌گذاری‌های انجام شده روی شرکت‌های آمریکایی در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به سه‌ماهه پیش از آن ۲۰ درصد افزاش یافته و البته تعداد قراردادهای منعقد شده، در مقایسه با مدت یادشده ۵ درصد کاهش یافته است. این رقم در مقایسه با سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۵ میلادی از کاهش ۱۲ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و البته کاهش ۲۲ درصدی تعداد قراردادهای منعقد شده حکایت دارد.

Tom Ciccolella تحلیلگر روند سرمایه‌گذاری در بازار از وب‌سایت PWC، در خصوص روند حاکم بر بازار می‌گوید: “در سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌ها شاهد روندی هستیم که تا پیش از این مشاهده نکرده بودیم. به عنوان نمونه می‌توان به تعداد بالای قراردادهای عظیم سرمایه‌گذاری با مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار و یا بیشتر اشاره کرد که ۳۹ درصد از ارزش کل قراردادهای منعقد شده در سه‌ماهه دوم را به خود اختصاص داده‌اند. علاوه بر این، در سه‌ماهه دوم انعقاد بزرگ‌ترین قرارداد سرمایه‌گذاری تمام دوران فعالیت استارت‌آپ‌ها را شاهد بودیم”.

این در حالی است که Bobby Franklin مدیرعامل NVCA معتقد است گزارش منتشر شده در خصوص فعالیت سرمایه‌گذاران در سه‌ماهه دوم سال جاری نشان از سیاست‌گذاری هدفمند و ریزبینی‌ دقیق‌تر آن‌ها برای انتخاب اهداف مورد نظر برای سرمایه‌گذاری دارد.

در صورتی که نیم‌نگاهی به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده روی بخش‌های مختلف بازار داشته باشیم، بیش از پیش به درستی گفته فرانکلین پی خواهیم برد. صنعت نرم‌افزار با دریافت سرمایه ۸٫۷ میلیارد دلاری در قالب ۳۷۹ قرارداد منعقد شده، در صدر بازارهای جاذب سرمایه قرار گرفته است. این رقم، افزایش ۷۰ درصدی در مجموع سرمایه دریافتی، علی‌رغم کاهش ۴ درصدی در تعداد قراردادهای منعقد شده را در مقایسه با سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ میلادی نشان می‌دهد. شش مورد از ۱۱ قرارداد عظیم (با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری و بیشتر) نیز در حوزه نرم‌افزار منعقد شده است.

بیوتکنولوژی پس از نرم‌افزار در مکان دوم قرارگرفته و موفق به جذب سرمایه ۱٫۷ میلیارد دلاری در قالب ۱۰۰ قرارداد شده است. با این وجود، این حوزه کاهش ۱۴ درصدی در حجم سرمایه و کاهش ۱۹ درصدی در تعداد قراردادها را در مقایسه با سه‌ماهه پیش از این تجربه کرده است.

خدمات بخش آی‌تی با ۹۴۶ میلیون دلار در قالب ۸۰ قرارداد در جایگاه بعدی قرارگرفته‌اند و پس از آن شرکت‌های فعال در حوزه رسانه و سرگرمی با جذب سرمایه ۶۹۰ میلیون دلاری در قالب ثبت ۹۵ قرارداد جای گرفته‌اند. پس از این، تجهیزات پزشکی، انرژی و صنعت، سرویس‌های خدمات درمانی، نیمه‌هادی‌ها، ابزارهای الکترونیکی، رایانه و تجهیزات سخت‌افزاری جانبی، خرده‌فروشی و توزیع، تجهیزات شبکه، سرویس‌ها و محصولات تجاری، مخابرات و دیگر حوزه‌ها قرار دارند.

شرکت‌های فعال در حوزه رایانه و تجهیزات جانبی با دریافت سرمایه ۵۷۴ میلیون دلاری، شاهد افزایش ۱۷۲ درصدی میزان سرمایه دریافتی بوده‌اند. این رقم بیشترین میزان افزایش حجم سرمایه دریافتی در تمامی بازارها است.

سرمایه‌های دریافتی را می‌توان از نظر مرحله‌ای که استارت‌آپ از نظر راه‌اندازی، رشد، توسعه و حتی مراحل پایانی آماده‌سازی برای عرضه به بورس طی می‌کند نیز بررسی کرد. بر این مبنا، در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی، سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ های فعال در مرحله توسعه و گسترش دامنه فعالیت، با ثبت رقم ۸٫۵ میلیارد دلار در قالب ۲۹۲ قرارداد منعقد شده، بیشتری میزان رشد (۱۱۲ درصد) را به ثبت رسانده است.

میزان سرمایه‌گذاری روی شرکت‌هایی که برای اولین‌بار تجربه جذب سرمایه را داشته‌اند نیز با کاهش ۸ درصدی در مقایسه با سه‌ماهه پیشین، به ۱٫۷ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که تعداد قراردادهای سرمایه‌گذاری منعقد شده برای این شرکت‌ها نیز با کاهش ۱۴ درصدی به ۲۶۷ مورد تنزل یافته است. در این میان، بازهم شرکت‌های فعال در حوزه نرم‌افزار با جذب ۳۸ درصد از مجموع سرمایه دریافتی و ۴۱ درصد از کل قراردادها، دریافت سرمایه ۶۳۸ میلیون دلاری و انعقاد ۱۰۹ قرارداد را به ثبت رسانده‌اند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.