۰

شرکت Iyzco ترکیه شبکه بانکی ایران به را به شبکه‌ جهانی متصل می‌کند

بازدید 1073

پس از برچیده شدن تحریم‌های بین‌المللی، بسیاری از کمپانی‌های شناخته‌ی شده جهان برای ورود به بازار بکر ایران، رقابت می‌کنند. براساس اطلاعات ارائه شده حال یک استارت‌آپ ترکیه‌ای که مقر آن در شهر استانبول واقع شده، قراردادی را با تجارت الکترونیک پارسیان به امضا رسانده که از طریق آن ۲۳۰ میلیون کارت بانکی موجود در ایران به شبکه‌ی مالی جهان متصل خواهند شد.

47ad5d1a-673d-4b3e-bd41-fbdcda865b7e

براساس اطلاعات ارائه شده، یک استارت آپ ترک موفق شده تا با امضای قراردادی با تجارت الکترونیک پارسیان، به تجارت ۴۰۰ میلیارد دلاری ایران راه یابد.

ییزیکو، نام استارت آپی است که مقر آن در استانبول قرار دارد؛ این کمپانی موفق شده تا در رقابت با پی‌پال، قراردادی را با تجارت الکترونیک پاریسان به امضا برساند که براساس آن ۲۳۰ میلیون کارت بانکی مورد استفاده در ایران به شبکه‌ی مالی جهانی متصل خواهند شد. پیش از این هیچ یک از کارت‌های بانکی ایران به سیستم‌های بانکی جهانی متصل نشده و از این‌رو امکان خرید از طریق این کارت‌ها در سایت‌های معتبر بین‌المللی برای کاربران ایرانی وجود نداشت. براساس اطلاعات ارائه شده توسط بارباروس اوزبوگوتو، مدیر اجرایی آلمانی-ترکیه‌ای ییزیکو، قرارداد منعقد شده بین طرف ایرانی و طرف ترکیه‌ای یکی از اولین قراردادها در این نوع است.

اطلاعات ارائه شده توسط اوزبوگوتو حکایت از این دارد که با بازدید به عمل آمده از تهران در سال گذشته‌ی میلادی، این کمپانی که توسط بانک جهانی حمایت می‌شود، سودای حضور در بازار ایران را در سر داشته و به فکر ارائه‌ی خدمات در کشورمان بوده است. همین امر باعث شده تا ییزیکو جایگاه مستحکمی را برای خود در ایران دست و پا کند و بتواند بازار بکری را که هنوز در آن خبری از رقبای آمریکایی نظیر پی پال و استرایپ نیست، تصاحب کند.

اوزبوگوتو در مورد عملکرد ییزیکو و وظایف آن در کشور مادری‌اش چنین اظهار نظر کرده است:

ما وظایفی شبیه به پی پال در کشور‌هایی چون آلمان را در زمان طی مسیر دیجیتالی شدن کشورها بر عهده می‌گیریم.

حضور در ایران منطقی و بسیار عاقلانه است؛ چراکه در منطقه دو کشور با ضریب نفود بالای کارت‌های بانکی وجود دارند که یکی ایران و دیگری ترکیه است. هر دو کشور جمعیتی نزدیک به ۸۰ میلیون نفر دارند و ضریب نفوذ اینترنت نیز در این دو کشور بسیار بالا است.

با نگاهی به وب‌سایت پی‌پال می‌توان دید که این کمپانی در بیش از ۲۰۰ کشور جهان به ارائه‌ی خدمات می‌پردازد؛ اما نامی از ایران در لیست کشور‌های پشتیبانی شده نیست. این موضوع در مورد کمپانی استرایپ که در کالیفرنیای آمریکا واقع شده نیز صادق است.

سال کاراتاس، موسس کمپانی SAASPASS که در زمینه ی امنیت موبایل فعالیت می‌کند، ورود کمپانی‌های بزرگ به کشور‌های ناشناخته را کمی با طمانینه توصیف کرده است. براساس اطلاعات ارائه شده توسط کاراتاس، حضور در بازار‌هایی که حجم آن به اندازه‌ی ایالت میشیگان آمریکا است، انگیزه‌ی چندان زیادی را برای کمپانی‌های بزرگ ایجاد نمی‌کند که با شتاب وارد بازار‌های ناشناخته شوند.

در صورتی که اقتصاد ایران در حال حاضر ظرفیتی برابر یا کمتر از ایالت میشیگان آمریکا دارد، اما برآورد‌ها و پیش‌بینی‌های صورت گرفته توسط موسسه‌ی تحقیقاتی Renaissance Capital نشان از این دارد که در صورت تبادلات اقتصادی و رونق گرفتن تجارت در ایران، کشورمان رشدی ۴.۵ تا ۶ درصدی را از سال آینده‌ی میلادی تجربه خواهد کرد. این موضوع باعث خواهد شد تا وضعیت اقتصادی ایران از نظر رشد، مشابه ترکیه شود و کمپانی‌های ترک نیز از این موضوع بهره‌برداری کرده و راه برای توسعه‌ی هر چه بیشتر باز خواهند کرد.

با توجه به اینکه تمام کارت‌های بانکی عرضه شده در کشور به شبکه‌ی شتاب متصل هستند، از این‌رو قرارداد ییزیکو محدودیتی را در مورد کارت بانکی مورد استفاده ایجاد نکرده و کل شبکه از این امکان برخوردار خواهند بود. همانطور که اشاره کردیم این کمپانی ترک تحت حمایت بانک جهانی قرار دارد؛ بطوریکه سال گذشته‌ی میلادی این کمپانی موفق به جذب سرمایه‌ای ۶.۲ میلیارد دلاری از سود IFC، بازوی سرمایه‌گذاری بانک جهانی شد. از جمله‌ی مشتریان این کمپانی در کشور ترکیه می‌توان به خودروساز آلمانی بی ام و، شرکت بیمه‌ی آلیانز و فروشگاه اینترنتی صاحیبیندن اشاره کرد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.