سرفیس ۳ جدید مایکروسافت به نوعی مدل سادهتر از سرفیس پرو میباشد. این دستگاه جدید که از پردازندههای اینتل اتم بهره میبرد، همچنان قادر به اجرای ویندوز کامل میباشد. امروز میخواهیم در قالب یک مقایسهی تصویری دیگر به ویژگیها و مشخصات Surface 3 در برابر مدل پیشرفتهتر Surface Pro 3 بپردازیم.
ابعاد
اولین تغییر مهم میان این دو دستگاه در آن است که سرفیس ۳ کوچکتر از برادر پرو خود میباشد. مدل جدید هفت درصد کوتاهتر، نه درصد کم عرضتر و چهار درصد باریکتر از سرفیس پرو ۳ است. البته توجه داشته باشید که اندازهگیری ضخامت این دو دستگاه تنها برای حالت تبلت آنهاست و شامل کاورهای کیبورد نمیشود.
وزن
سرفیس ۳ کوچکتر همچنین ۲۲ درصد سبکتر (در حالت تبلت) و یا ۱۹ درصد سبکتر (به همراه کیبورد) از پرو ۳ میباشد.
جنس بدنه
این بخش در طول تاریخ سرفیسهای مایکروسافت هنوز تغییری نکرده است و تمامی محصولات این رده از ساختار منیزیمی برخوردار میباشند.
رنگها
خبری از گزینههای رنگی مختلف در اینجا نیست و هر دو مدل تنها در رنگ نقرهای عرضه میشوند.
صفحهنمایش (اندازه)
سرفیس ۳ به اندازهی ۸۱ درد از سطح نمایشگر سرفیس پرو ۳ را در اختیار دارد. توجه داشته باشید که هر دو مدل نسبت تصویر ۳:۲ را دارند.
صفحهنمایش (رزولوشن)
در این بخش نباید تفاوت زیادی باشد، زیرا تراکم پیکسل سرفیس ۳ تقریبا برابر با تراکم پیکسل سرفیس پرو ۳ است.
قلم سرفیس
سرفیس ۳ اولین مدل غیر پرو است که به خوبی با قلم سرفیس سازگاری دارد. این دستگاه از همان قلم سرفیس پرو ۳برخوردار میباشد.
قیمت قلم
تنها تفاوت این دو دستگاه در داشتن قلم چنین است که قلم سرفیس به همراه سرفیس ۳ عرضه نمیشود و برای دریافت آن باید ۵۰ دلار اضافهتر پرداخت کرد.
پایه
مایکروسافت تغییری بر روی پایهی سرفیس ۳ به وجود آورده و آن ار حالت موقعیت دینامیک پرو ۳ به پایهای تبدیل کرده که در سه حالت مختلف ثابت میشود.
باتری
مایکروسافت هنوز جزئیات مشخصات باتری سرفیس ۳ را اعلام نکرده، اما زمان اجرای ده ساعتهی پخش ویدئو را برای آن تخمین زده است. توجه داشته باشید که این برآورد از زمان تخمین زده شدهی ۹ ساعته کاربرد وب سرفیس پرو ۳ متفاوت است.
نوع شارژر
سرفیس پرو ۳ از یک شارژر مناسب که بهص ورت مغناطیسی به پورت دستگاه متصل میشود استفاده میکند، اما سرفیس ۳ شامل پورت microUSB میباشد، همان پورت شارژی که در اغلب اسمارتفونهای غیر اپلی دیده میشود.
LTE
سرفیس ۳ اولین سرفیس ویندوز کامل مایکروسافت است که به آپشن LTE مجهز میباشد. سرفیس ۲ هم یک مدلLTE داشت، اما آن دستگاه به اجرای ویندوز RT میپرداخت و از اپلیکیشنهای دسکتاپ پشتیبانی نمیکرد.
پردازنده
پردازندههای اینتل اتم برای خط تولید سرفیسهای غیر پرو بسیار کارآمد هستند. این نوع پردازندهها از ویندوز کامل پشتیبانی کرده و دارای مدیریت کنترل کمی شبیه به دستگاههای ARM میباشند. فقط به یاد داشته باشید که با دستگاه غیر پرو همیشه کمی قدرت کمتر نسبت به برادر پروی آن خواهید داشت.
رم
میزان رمهای دو دستگاه متناظر با فضای ذخیرهسازی آنها مختلف است.
فضای ذخیرهسازی
در مدل جدید تنها حق انتخاب دو پیکربندی فضای ذخیرهسازی را خواهید داشت.
MicroSD
تا به حال هر سرفیس تولید شده به یک اسلات کارت microSD مجهز بوده است. سرفیس ۳ نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد.
USB
در هر کدام از این دو دستگاه یک پورت USB 3.0 وجود دارد.
خروجی ویدئو
سرفیس ۳ همچنین مانند پرو دارای یک Mini DisplayPort برای اتصال به نمایشگرهای خارجی میباشد.
دوربینها
قطعا سرفیس را به دلیل دوربین آن نمیخرید، اما به هر حال سرفیس ۳ دارای یک دوربین باکیفیت در بدنهی پشت خود میباشد درحالیکه دوربین جلوی پرو ۳ دارای رزولوشن بیشتری است.
نرم افزار
سرفیس ۳، ویندوز ۸٫۱ را اجرا میکند، درحالیکه سرفیس پرو ۳ به اجرای ویندوز ۸٫۱ پرو میپردازد.
آفیس
مایکروسافت اشتراک یک سالهی آفیس را برای خریداران سرفیس ۳ در نظر گرفته است. اما سرفیس پرو ۳ به طور پیشفرض دارای آفیس نمیباشد.
زمان عرضه
مایکروسافت سرفیس ۳ را از ماه آینده عرضه خواهد کرد، آیا این انتشار نشان از معرفی سرفیس پرو ۴ در حوالی ماه ژوئن امسال خواهد داشت؟ شاید اینطور نشود و مایکروسافت SP3 خود را برای یک سال دیگر نیز مدل مناسب و خوبی بداند.
قیمت پایه
سرفیس ۳، دستگاه ارزانتر میان این دو سرفیس میباشد اما اگر کیبورد و قلم سرفیس را به آن بیافزایید، قیمت کلی آن تنها ۲۵۰ دلار با سرفیس پرو ۳ با همان لوازم جانبی تفاوت خواهد داشت. پرسش اصلی اینجاست که آیا حاضرید با صرفهجویی ۲۵۰ دلاری، ویژگیهای قدرتمندی را از دست داده، به نمایشگر کوچکتر بسنده کنید و در عوض دستگاه قابل حملتری را دریافت نمایید.
نظرات کاربران