۰

مدیرعامل مخابرات از تصویب تعرفه‌های مخابرات در کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد

بازدید 1122

مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در حاشیه بازدید از غرفه‌های سالن ۷ شرکت مخابرات ایران از ابلاغ تعرفه‌های مخابراتی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: اصلاح تعرفه‌های شرکت مخابرات در بخش ثابت با ابلاغ به سازمان تنظیم مقررات و تایید نهادهای ذی‌ربط مانند ستاد تنظیم بازار به زودی اعمال می‌شود. البته بهتر است از عبارت اصلاح تعرفه هزینه‌های نگهداری استفاده کنیم زیرا تعرفه‌های ثابت تغییر نمی‌کند و نرخ‌های هزینه‌های نگهداری تغییر خواهد کرد.

زارع‌پور: مخابرات تعهد دهد در ازای اصلاح تعرفه‌ها، سالی یک میلیون پورت فیبرنوری راه‌اندازی کند

 

قیمت اینترنت ثابت امسال تغییری نخواهد کرد

 

 

بیست و دومین نمایشگاه تلکام ایران صبح امروز (۲ دی ۱۴۰۰)‌ با حضور مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران و محمد غرضی، وزیر اسبق پست،‌ تلگراف و تلفن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در حالی رسماً آغاز به کار کرد که غالباً نمایشگاه‌های تلکام با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یا یکی از مقام‌های عالی‌رتبه حاکمیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات افتتاح و آغاز می‌شد.

سلطانی در مراسم افتتاحیه تلکام بیست و دوم گفت: در خصوص تغییر و اصلاح تعرفه همکاری خوبی با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی داشته‌ایم. سال گذشته با رجوع به شورای رقابت و شرح این مساله که با ثابت ماندن تعرفه‌ها، درآمدهای شرکت مخابرات در بخش ثابت کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد، این شورا نیز حق را به ما داد.

او در مورد تاثیر اصلاح تعرفه‌ها نیز گفت:‌ اثر درآمدی اصلاح‌ تعرفه‌ها برای توسعه خدمات مخابرات و برای مردم افزایش سرعت و دقت و کیفیت خدمات خواهد بود. با انجام این اصلاح بخشی از درآمدها که در بخش هزینه‌های جاری مصرف می‌شد به بخش توسعه تزریق می‌شود. پیش‌بینی می‌کنم در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال جاری، هزینه‌های توسعه‌ای شرکت سه برابر شود.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران همچنین اظهار کرد:‌ شرکت مخابرات ایران اکنون دست به گریبان مسائلی شده است که سال‌های گذشته درگیر آن شده. از زمان ثابت ماندن تعرفه‌ها، هزینه‌های ارزی ما ۳۰ برابر و هزینه‌های ریالی ۱۵ برابر افزایش یافته است؛‌ در حالی که درآمدهای ما نه تنها افزایش نیافته‌اند بلکه کم شده‌اند. در بخش ثابت زیان‌ده بودیم و هستیم و به نقطه قرمز رسیدیم و حتی از آن رد شدیم. سال گذشته و نیمه اول امسال شرکت زیان‌ده بوده است. البته در بخش سیار سودده هستیم اما این سود کفاف سرمایه‌گذاری را نمی‌دهد.

مجید سلطانی درباره احتمال اصلاح تعرفه‌های سیار نیز  گفت:‌ در بودجه ۱۴۰۰ اجازه افزایش هزینه‌های دیتا به اپراتورها داده نشده است و اینکه برای سال آینده چه اتفاقی می‌افتد، باید دید در جلسات و کمیته‌های تخصصی چه تصمیمی گرفته می‌شود اما امیدواریم برای سال آینده در تعرفه‌های سیار نیز بازنگری شود.

او در مورد چشم‌انداز آینده شرکت نیز توضیح داد:‌ به دلیل اینکه صنعت مخابرات در همه جای دنیا پرهزینه و دیربازده است، سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه ندارند. در همه کشورهای توسعه‌یافته که الگویی برای پیشرفت این صنعت دارند دولت حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد اما در ایران حمایت‌‌های لازم صورت نگرفت و در نتیجه توان سرمایه‌گذاری سالانه ما کاهش یافت. اما امروز شرکت مخابرات تعامل خوبی با وزارت ارتباطات و سازمان‌های مربوطه دارد و با وجود این شرایط،‌ من آینده را روشن می‌بینم و امیدوارم عقب‌ماندگی‌های سند راهبردی پنج‌ساله خود را که تا ۱۴۰۰ به آن نرسیدیم در ۱۴۰۱ جبران کنیم.

سلطانی بخشی از مشکلات را مربوط به درون شرکت و بخشی را مربوط به مسائل خارج از شرکت دانست و ادامه داد: دولت بعد از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات، بار پرداخت دستمزد به نیروی کار را به بخش خصوصی محول کرد. طی ۱۲ سال گذشته، ۴۰ هزار میلیارد تومان به عنوان حقوق و دستمزد پرداخت کرده‌ایم و همچنین مبلغ ۶۵ هزار میلیارد تومان نیز صرف پرداخت مالیات، حق‌‌السهم دولت به عنوان سهامدار و هزینه‌های پرداختی به شرکت ارتباطات سیار شده است. سال ۹۵ برای طرح هم‌کدسازی نیز متحمل هشت هزار میلیارد تومان زیان شده‌ایم. با این حال طی ۱۲ سال گذشته ۴۵ هزار میلیارد تومان در بخش ثابت و سیار سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت مخابرات با اشاره به نرخ بازگشت دارایی (ROA) چهار درصدی همراه اول گفت:‌ در این شرایط اگر مسائل حاکمیتی و وظیفه در میان نبود، هیچ‌کس با این نرخ، حاضر به سرمایه‌گذاری نمی‌شد.

داود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات، نیز با حضور در این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و گفت: مخابرات تعهد می‌دهد درآمدی که از «منطقی‌» کردن تعرفه به دست می‌آورد در بخش توسعه سرمایه‌گذاری کند. ۲۰ میلیون فیبری که وزیر وعده آن را داد بر اساس چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۴۰۴ است و طبق آن ۸۵ دسترس خانوارها باید به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. مخابرات در این زمینه بازیگر اصلی است. ما برای تامین زیرساخت این پروژه اعلام آمادگی می‌کنیم. البته برای تامین این دسترسی در بخش نهایی شرکت‌های دیگر نظیر FCPها نیز باید کار کنند.

داود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات

زارعیان ادامه داد: جدا از برنامه‌های ابلاغی، خود شرکت مخابرات نیز برنامه‌هایی برای گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت VDSL و FTTH دارد. اکنون شرکت ۱۹۰ هزار مشترک FTTH دارد.

او در مورد تامین تجهیزات نیز گفت: تجهیزات مخابراتی مانند OLT، FAT و ONT عموماً پرمصرف و پرهزینه هستند. بخشی از این تجهیزات در داخل تولید می‌شود اما نیاز ما را برآورده نمی‌کند و در این زمینه نیاز به برنامه‌ریزی داریم.

مدیرعامل شرکت مخابرات د درباره برنامه‌های این شرکت برای جبران زیان گفت:‌ در حال حاضر بیشترین هزینه‌های شرکت مخابرات مربوط به نیروی انسانی است. با توجه به ماهیت بخش ICT باید چابک‌سازی نیروی کار را انجام دهیم و در این باره مصوباتی نیز داشته‌ایم. با توجه به اینکه حوزه نیروی انسانی حوزه حساسی است این تغییرات باید به تدریج صورت گیرد. در تلاشیم اواخر سال جاری و سال آینده بخشی از هزینه‌های خود را کاهش دهیم. همچنین در حوزه‌هایی مانند خرید و فروش محتوا، شرکت‌های اقماری ما گام‌های خوبی برداشته‌اند. چشم ما فقط به اصلاح تعرفه‌ها نیست و افزایش و جلوگیری از نشت درآمد نیز در دستور کار است.

زارعیان معاون تجاری مخابرات نیز در این باره توضیح داد: هزینه‌هایی از گذشته به مخابرات ارث رسیده است. برنامه ما تعدیل نیروی انسانی نیست بلکه می‌خواهیم نیروی انسانی فعلی را نگه داریم و برایشان در حوزه‌هایی دیگر کار و ارزش افزوده ایجاد کنیم. در بخش‌هایی نیز فعالیت‌ها را به کمک تکنولوژی انجام می‌دهیم تا از ازدیاد نیروی انسانی جلوگیری شود؛ برای مثال از زمانی که تعداد مشترکان ADSL ما سه میلیون نفر بود تا زمانی که به پنج میلیون نفر رسید تعداد نیروی انسانی ما تغییری نکرد. همچنین آذرماه با تغییر سیستم پاسخگویی ۱۱۸، تعداد نیروی انسانی را از ۲۴۰۰ نفر به ۱۴۰۰ نفر رساندیم. در مواردی نیز می‌توانیم از نیروی انسانی خود را در بخش‌های دیگر به جای نیروی انسانی پیمانکاری استفاده کنیم.

بیست و دومین نمایشگاه تلکام از دوم تا پنجم دی ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. تلکام از سال ۱۳۷۹  با دو دوره وقفه به دلیل شیوع کرونا در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شده است. در این نمایشگاه شرکت‌های فعال در حوزه ICT با معرفی دستاوردهای خود در این حوزه شرکت می‌کنند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.